Allerlekkerste Worteltaart Ooit

IMG_1477.JPGIk heb in mijn leven al heel veel taarten gegeten en heel veel taarten gebakken, maar deze worteltaart knalt in één keer mijn persoonlijke top drie binnen. De kruidige cake is ‘moist’  en in combinatie met de fris-romige botercrème echt een geschenk uit de hemel. En er zitten behoorlijk wat wortels in. Zo  kom je dus heel eenvoudig aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente! Hoewel deze taart ook prima tot zijn recht zou komen op een koude winterdag, past de taart, door de wortels, ook heel goed op een paasbrunch-tafel!

Ingrediënten voor de taart:

DSC_0004180 gram bloem
200 gram suiker
2 grote eieren
150 ml arachide olie
250 ml appelmoes (met stukjes)
250 gram geraspte wortel
40 gram gemalen pecannoten
1 theelepels kaneel
1 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
1 zakje vanille suiker

Ingredienten voor de botercreme:

250 gram poedersuiker*
100 gram roomkaas
100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 eetlepels melk

Extra:
Pecannoten om te decoreren.
oranje en groene fondant voor de worteltjes.

IMG_1481[1]Verwarm de oven op 175 graden (hete lucht). Meng in een grote kom de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, baking soda, het zout en de vanillesuiker door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, olie en appelmoes door elkaar en meng dit vervolgens samen met de droge ingrediënten. Spatel door dit mengsel de wortel en de gemalen pecannoten door. Ik heb de wortels trouwens even fijn gemalen in de keukenmachine. Dat ging een stuk sneller dan met een rasp en het resultaat is bijna hetzelfde. Vet een springvorm (28cm) in met een beetje roomboter en bestuif deze vervolgens met bloem. Klop het overtollige bloem er uit en giet het beslag in de springvorm. Bak de taart in 45 minuten en controleer met een saté prikker of de taart gaar is. Laat de taart nu volledig afkoelen

DSC_0019.JPG

Meng in een grote kom de roomkaas en de zachte boter goed door elkaar. Giet er vervolgens de melk bij en spatel de poedersuiker er even rustig door om stuiven te voorkomen. Mix het vervolgens nog even goed door elkaar tot het een zachte, luchtige crème is geworden. Is het nog een beetje te nat? Voeg dan poedersuiker toe tot je de juiste dikte hebt gekregen. Is de crème te droog? Voeg dan heel voorzichtig een klein beetje melk toe.

Snijd de taart, die nu heleIMG_1473[1]maal is afgekoeld, voorzichtig in de lengte doormidden met een groot broodmes zodat je twee lagen taart krijgt. Smeer een derde van de botercrème op een laag taart en leg de tweede laag er vervolgens weer boven op. Smeer nu gelijkmatig de rest van de botercrème over de bovenkant en de zijkant van de taart. Versier de taart eventueel met pecannoten en fondant worteltjes en zet de taart vervolgens in de koelkast zodat de botercrème een beetje kan opstijven. Haal de taart een half uurtje voor het serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen. En dan, genieten!

Ga jij aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? Laat het op facebook,  instagram of twitter even weten met #wolferiendiy!  Dat zou ik super leuk vinden!

Dit recept is geïnspireerd op een recept van : www.tastemade.com

 


2 reacties op ‘Allerlekkerste Worteltaart Ooit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s