de Week van de Wolf #48

De Week van de Wolf. Een wekelijkse* korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

IMG_1506.JPGDavid is op tijd thuis en als ik voorstel om naar Ikea te gaan, is hij meteen enthousiast…. sort of. Ik wil al een tijdje naar Ikea om een Bekväm te kopen om deze om te toveren tot een keukentje voor Midas. We droppen Boaz in de ballenbak en samen met Midas lopen we eerst een rondje inspiratie op te doen op de bovenste verdieping. We vinden een stapelbed die ons behoorlijk geschikt lijkt voor de jongens en deze komt op ons “to get” lijstje. Als we boven alles hebben bekeken, halen we Boaz op, eten we even snel een hapje in het restaurant, en halen dan nog een paar dingetjes beneden op. Een lamp voor op de vensterbank, een paar lampjes voor in de tuin, mini weckpotjes, een espressopotje en géén Bekväm. Die zijn we natuurlijk vergeten… Op de parkeerplaats laat ik echter onze nieuwe lamp in duizend stukjes vallen (we krijgen na het melden hiervan meteen een tegoedbon van Ikea. Echt top!) en de lampjes die ik voor de tuin kocht bleken een onderdeel van een groter geheel te zijn… dus we moeten toch nog terug. Neem ik dan de Bekväm wel mee!

dinsdag

IMG_1665.JPGEerlijk, ik heb geen idee wat ik overdag gedaan heb. Als Boaz uit school komt, wil hij nog een spelletje Stratego doen, die hij wint. Hij wordt steeds beter in het spel en hielp ik hem eerst nog een beetje mee, nu moet ik oppassen dat hij niet binnen no time mijn vlag heeft veroverd! ’s Avonds hebben we nog een verjaardag van mijn nichtje en de jongens spelen, samen met hun grote achterneef, een potje memorie. Ouwe spelletjesgekken. Erg gezellig!

woensdag

Boaz moet naar zwemles, zoals elke woensdag, en ik besluit om nog een vlogpoging te doen. Het resultaat? Je hebt het hier al kunnen zien! Steven Spielberg hoeft nog niets te vrezen maar ik ben er toch een heel klein beetje boel trots op!

donderdag

IMG_1620David moet voor een belangrijke toets naar Amsterdam is erg laat thuis. Op zulke dagen maken de jongens en ik het ons gemakkelijk. We eten op de bank, kijken een filmpje, doen lekker relaxt en als Midas in bed ligt, nemen Boaz en ik een maskertje. Het is geen pijnlijk black head maskertje maar gewoon een crèmepje die heerlijk fris voelt. Met onze haren omhoog, en een maskertje op, doen we nog even een dierenspelletje (Het is een dier.. het heeft vier poten.. het heeft twee oren.. het staat in de wei en het geeft melk… ) Als we ons maskertje eraf hebben gewassen, gaan we naar bed. Ik heb namelijk een donkerbruin gevoel dat ik er de volgende dag erg vroeg uit moet…

vrijdag

half zes ’s ochtends. David ligt nog maar een paar uurtjes in bed en zijn plan om vóór zeven uur op de parkeerplaats van Bauhaus te staan om kans te maken op shoptegoed van €1000,- lijkt hij niet te gaan uitvoeren.  En dus ga ik! Ik trommel Boaz uit bed met de belofte dat we wat leuks gaan doen, kleed ons warm aan, duwen een kruiwagen in de auto en … nou ja, de rest heb je kunnen zien in mijn tweede vlog!

Het was gezellig, het was koud, het Mac-ontbijtje dat we na onze nederlaag mee nemen naar huis, smaakte redelijk maar toch blijf ik de hele dag een beetje balen dat ik niets heb gewonnen. Ik had er zo’n goed gevoel over! En dan.. opeens.. krijg ik een melding op Facebook dat ik ben getagt in een bericht van The Story Styler met de melding dat ik een Italian High Tea voor vier van Puur Deliz heb gewonnen! Zat ik toch goed met mijn gevoel dat ik iets zou winnen!

IMG_1684.JPG’s Avonds ga ik uit eten met twee vriendinnen bij Stravinsky in Hengelo. We kennen elkaar ondertussen bijna vijftien jaar en hebben al heel veel toffe momenten met elkaar meegemaakt! Vanavond is er weer iets te vieren en dat hebben we dan ook maar meteen goed gedaan. De wijn (wegens het goede nieuws alleen voor Anneloes en mijzelf) smaakt heerlijk, de nacho’s zijn goddelijk, het toetje geweldig en het gezelschap is perfect. Heerlijk dagje zo!

zaterdag

IMG_1692.JPGIk begin mijn dagje, heel relaxt, met een warm bad en een filmpje…denk ik. Ik heb mijn grote teen nog niet in het water gestoken of Midas komt om het deurtje van de badkamer kijken. (wij hebben geen slot op de deur..vraag me niet waarom!) Hij ziet het bad, het schuim, het water en zijn ogen worden zo groot als schoteltjes. “Oooooh! Midas ook in bad!” Dat kun je toch niet weigeren!? En dus ga ik die ochtend, totaal niet relaxt maar wel erg gezellig, met Midas en al zijn plastic dierentuindieren in bad. Als we zijn uitgebadderd, leg ik hem in bed en ga ik met Boaz boodschappen doen. (David is thuis, don’t worry!) Ik ben natuurlijk helemaal vergeten dat boodschappen doen op de zaterdag vóór Pasen nogal… dom is. We doen er twee uur over om alle boodschappen IMG_1715.JPGvan mijn lijstje te verzamelen en als ik thuis kom, kom ik er achter dat ik ook nog iets vergeten ben. Ik pak de boodschappen weg, maak een snelle lunch want David wil even langs Bauhaus en daar maken we gewoon een gezellig family fun tripje van. (Arme David)

Note* Midas is op de foto niet onder invloed mocht je dat denken,  maar hij is erg verkouden. Hij heeft een resting stoned face op dit moment.

Als we daar anderhalf uur hebben rondgelopen gaan we eindelijk naar huis. Onderweg stoppen we even bij de supermarkt voor de laatste paasboodschappen en een reep Tony. Thuis flans ik een oosterse maaltijd in elkaar en als we allemaal zijn uitgegeten ga ik taart bakken. 5 Worteltaarten wel te verstaan. Terwijl de taarten in de oven staan, maken de jongens en ik een hele bende fondant worteltjes en pas als de taarten af zijn, gaan we naar bed. Een worteltaartbakfabriekje… lijkt me best leuk!

zondag

IMG_1909.JPGDe taarten zijn klaar, maar de springrolls nog niet. In alle vroegte zet ik mijn springroll-station klaar en aan de lopende band roll ik 20 springrolls met fruit, kip en zalm. Rond elf uur gaan we, natuurlijk vergezeld met een worteltaartje, naar mijn ouders. Na de koffie (met taart) zoeken de jongens zich suf naar verstopte eieren en als alle eieren gevonden zijn, rijden we snel terug naar huis om Norris en al het eten voor de paasbrunch op te halen. Met een dubbele worteltaart, een doos vol springrolls en twee camembert in bladerdeeg op schoot IMG_2001.JPGrijden we, zo voorzichtig mogelijk, richting mijn schoonouders waar we met de hele familie gaan brunchen.  Man o Man wat een berg eten! Traditiegetrouw schilderen we nog een paar paaseieren, en Midas schildert zichzelf helemaal onder, en natuurlijk help ik hem een beetje. Ik zeg: nieuwe traditie! Als we allemaal tonnetje rond zitten, gaan de dames met de kinderen naar de paaskermis en als we terug komen, eten we gewoon weer. Na Pasen gaan we wel weer op dieet. Nu eerst, genieten!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s