de Week van de Wolf #50

De Week van de Wolf. (nummer 50! Champagne!)  Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

file2.jpegDe kindjes zijn uit logeren, David heeft een weekje vakantie en dus slapen wij heerlijk uit. Behalve, niet! Want hoewel ik van plan ben om door de wekker heen te slapen, me gigantisch te verslapen, echt te diep in slaap blijf om op tijd bij de mondhygiëniste te zijn, ben ik al heel vroeg klaar wakker en heb ik dus geen goed excuus meer om niet te gaan. Met lood in de schoenen ga ik richting De Mondhygiënepraktijk waar ik, een uurtje later, met een dikke vette glimlach weer naar buiten stap! Angst om niets! Ik rij naar huis waar ik David op pik en samen gaan we naar Ikea. We kopen een kastje/bankje en IMG_2818.PNGeen Bekväm, rijden nog langs de Blokker voor een partytent, rijden terug naar huis om de broodnodige spulletjes én Norris in de auto te pakken en rijden dan terug naar de camping. Daar verbreken we alle records “zo zen mogelijk Ikea meubels in elkaar zetten”, zetten we de partytent op, bouwen een vuurtje, spelen een spelletje Stratego (het staat nu 4-4!) en doen verder niets. Het is niet echt fantastisch camping-weer en dus gaan we iets eerder dan gepland naar bed. Het bed is klein, te kort voor David, je voelt de knoopjes van de kussens een beetje door de hoeslakens, ik heb ijskoude voeten en alles kraakt een beetje als we ons omdraaien. En toch, heb ik in tijden niet zo lekker geslapen als die nacht!

dinsdag

Aan het begin van de middag halen we de jongens weer van hun logeeradressen op. We brengen ook nog even de partytent terug want dat bleek toch niet zo’n heel goed idee te zijn en daarna halen we een shitload Chinees. Vroeg naar bed, geen foto. Sorry, not sorry!

woensdag

Boaz moet naar zwemles en omdat David vrij is, gaat hij een keertje met Boaz mee. IMG_2808.PNGTerwijl zij weg zijn, doet Midas een dutje en pak ik de auto alvast weer vol voor ons volgende campingtripje. Ja, we zijn verslaafd. Als Boaz een uurtje later thuis komt, laat hij mij vol trots zijn nieuwe sticker zien en een briefje waarop staat dat hij vanaf nu écht in badje drie zit. Hij gaat als een dolle, die kleine waterrat! Omdat we van plan zijn om tot zondag te blijven, zit de auto goed vol. Extra veel kleren, warme kleren, korte broeken, extra deken, beetje drinken , beetje eten, beetje speelgoed, knuffels en paar flesjes wijn. Bepakt en bezakt rijden IMG_2809we vervolgens weer richting het noorden naar de caravan die binnen een week al als een tweede huisje voelt.  Het regent een beetje, die middag. Maar dat mag de pret niet drukken. Tussen de buien door zoeken Boaz en ik naar brandhout en als het regent doen we in de tent een spelletje, pellen doppinda’s met vieze vingertjes of tekenen “de levenscyclus van een vlinder”. Ja, mijn kind kan dat! Die avond eten we left over chinees en saté uit de vriezer die je eventjes in kokend water moet leggen voordat je ze kunt “eten”.

Lekkerste maaltijd in tijden!

donderdag

Koningsdag! Waar we normaal op deze feestelijke feestdag altijd naar een dierentuin in Duitsland gaan, (want, super rustig daar!) blijven we dit jaar “thuis”.  We verven onze nagels oranje, Boaz doet zijn oranje onesie aan en we zingen een “lang zal hij leven” uit volle borst. En verder doen we barweinig. Wel krijgen we bezoek. En bezoek moet eten, en dus maken we een stoofpotje. Om een stoofpotje te maken heb je vuur nodig, (en dus zoeken we eerst weer naar brandhout) en heel veel geduld (en dus drinken we wijn, op de Koning!

IMG_2813.PNG

Af en toe voelen we een paar sputters regen en omdat het pannetje op het vuur niet te veel moet afkoelen, bouwt David een ingineus paraplu-droogblijf-systeem. Het stoofpotje is goddelijk gelukt en we zijn met z’n allen niet erg treurig dat de kinderen het toch niet zo heel lekker vinden. Wij likken de pan nog net niet uit!

Oooh voor ik het vergeet! Vergeet om aankomende vrijdag (bevrijdingsdag) ook nog even langs het BengelFestijn te komen! Het beloofd mooi weer te worden! Wie weet zie ik je daar?! Zou tof zijn! foto van Vettt.

vrijdag

IMG_2819.PNGDe dag begint een beetje grauw. We staan laat op, eten een ontbijtje in de tent en dan gaan de jongens alweer op pad. Onze afspraak “je moet ontbijten en je moet je avondeten opeten en voor de rest mag je de hele dag doen wat je wilt” gaat behoorlijk goed! Boaz en Midas eten ’s morgens veel meer dan thuis. Ze komen soms rond de middag even langs voor een broodje of een banaan en als het avond wordt, loop ik een rondje om de camping om ze uit de tenten van hun nieuwe vriendjes te plukken waarna ze, vaak zonder te mokken, een goed bord eten weg werken. Er stond weer een “dutch oven” receptje op de planning maar het weer werkt niet echt mee en dus flans ik op de drie-pits in de caravan een culinair Italiaans hoogstandje in elkaar. Pas als we het eten op hebben, breekt de zon door. Beter laat dan nooit!

IMG_2820.PNG

zaterdag

IMG_2823.PNGIk heb op de camping een heel slecht bereik en omdat de connectie met dit slechte internet heel veel batterijen vreet (en we de telefoon dus niet kunnen opladen, want geen stroom) ben ik maar heel af en toe online. Als ik bij de eerste boom van onze plek sta, mijn linkerhand tegen de stam druk, mijn rechter met de telefoon erin zo hoog mogelijk houd en op één been ga staan, heb ik net genoeg ontvangst om een whatsappje binnen te krijgen. Ik stond daar weer, als een mongolide flamingo, toen ik een appje van mijn schoonmoeder binnen kreeg met de mededeling dat ze onderweg waren met een zak vol broodjes. Omdat we nogal in the middle of nowhere zitten, loopt David naar de “grote” weg om ze op te wachten en gaan ook Midas en ik op pad om ze tegemoet te komen. Onderweg zoeken we nog een beetje brandhout, want dat vuur moet weer aan natuurlijk! Even later eten we met z’n allen IMG_2805.PNGbroodjes, spelen daarna een potje kaarten, maken vuur, maken eten, spelen nog een spelletje, drinken nog een glaasje en zoeken een hele lading dennenappels. Nadat grote stukken vlees in een heerlijke saus ruim drie uur heeft staan pruttelen, kunnen we aan tafel. IMG_2826.PNGGodogodogod wat smullen! Als de visite weg is, maken we een nieuw vuur en roosteren we nog een paar marshmallows met de jongens en hun nieuwe vriendjes terwijl het langzaam donker wordt. Midas vraagt rond half negen of hij naar bed mag en even later ga ik ook. Buitenlucht is vermoeiend! Boaz blijft nog even bij David om het vuur zitten waar ik hem hoor kletsen over wat hij allemaal die dag heeft gedaan en met wie hij heeft gespeeld en dat hij hier voor altijd wel wil blijven. Ik geef hem groot gelijk!

zondag

IMG_2810.PNGAls de eerste zonnestralen al de voortent in schijnen, liggen de jongens nog heerlijk te slapen. Het is pas negen uur voor we aan het ontbijt zitten en Boaz ligt dan zelfs nog te slapen! We hebben in de planning om aan het einde van de ochtend weer richting huis te gaan en dus beginnen we na het ontbijt alvast met afruimen, opruimen, afwassen en inpakken. Als het eindelijk tijd is om weer naar huis te gaan, krijgen we Boaz met moeite mee. Dikke tranen van verdriet heeft hij. Hij wil nog niet naar huis. Als we tien minuten onderweg zijn, zie ik dat Midas in slaap is gevallen en ook Boaz slaapt, terwijl hij nog een beetje na snikt. Gelukkig staat er voor hem nog een leuke biosdate met David op het programma en is hij zijn verdriet snel vergeten. Terwijl de grote jongens genieten van veel te dure popcorn en cola en Midas een dutje doet, draai ik de eerste vakantiewasjes en werk ik een beetje en probeer ik de blog-ideeen die ik op de camping heb opgedaan alvast een beetje uit te werken. En ok, ik doe ook een klein dutje!

Hard werken, dat niets doen!

De eerste vakantieweek zit er op! De jongens hebben nog een weekje maar David moet weer werken en ik moet ook nog van alles doen dus zit kamperen er de komende paar dagen nog niet in! Gelukkig wordt het vanzelf wel weer een keertje weekend! Hoe was jouw week!?

 


Een reactie op “de Week van de Wolf #50

  1. Zo leuk om te lezen dit!
    Zo herkenbaar! Ik hou van de camping en je schrijft zo leuk dat ik al visualiserend je blog doorlees!
    Heerlijk!
    Mijn week was ook anders als anders ; heb ik beschreven staan in Finally Friday #8 en wij zijn dit weekend lekker op de camping geweest. Weliswaar in een stacaravan, maar het was heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s