Windowshoppen op Funda #4

Wanneer je  een beetje rond gaat rijden in Twente, kom je de mooiste huizen op de meest geweldige locaties tegen! Een prachtig herenhuis in het midden van een bruisende stad, een verbouwde boerderij aan de bosrand, een gaaf nieuwbouw project of een complete bouwval met heel veel potentie. Ik zette de leukste huizen weer eens voor je op een rijtje!

230_2160.jpgIk ben geen klusser. Een likje verf kan ik nog wel aanbrengen en een kozijntje kan ik ook nog wel schuren, maar tegen de grote verbouwklussen zeg ik al snel nee. En toch, toen ik dit huis zag, begonnen mijn twee linker klushanden  behoorlijk te jeuken. Hoe geweldig is dit!? Zo veel charme, zo veel mogelijkheden, zo veel potentie en toch, zonder al dat klussen dat ik dan zou willen gaan doen, is het al een plaatje om te zien. De foto’s zijn genomen op een druilerige dag, en zelfs met de regendruppels en de grauwe achtergrond ben ik een beetje verliefd geworden. Het zal waarschijnlijk ook komen door de prachtige tegeltjes boven de gootsteen, het kleurrijke behang in een van de slaapkamers en de grote openslaande deuren. En het uitzicht, laten we het uitzicht vooral niet vergeten! Hoge hakken kunnen voorgoed de deur uit en investeren in een paar mooie, knalgele (of roze) Bergstein laarzen is een must maar als je dat geregeld hebt kun je de rest van je leven genieten! (foto’s: Hofrijck Rentmeesters)

965_720x480.jpgIk ben niet snel enthousiast over een nieuwbouw woning. Ik heb het idee dat die huizen nog geen charme hebben. Nog geen ziel. Nog geen warme uitstraling. Aan de andere kant, hoe tof is het om deze charme en ziel zelf in een huis, dat spiksplinternieuw is, aan te brengen? Daarbij komt dat heel veel nieuwe huizen tegenwoordig in jaren ’30 stijl worden gebouwd. Dus wel de uitstraling, niet de ongemakken van een oud huis. Geen krakende vloeren of lekkende dakgoten. Geen houten kozijnen die na een paar jaar weer toe zijn aan een likje verf om te voorkomen dat ze weg rotten. Geen scheve muren, zodat je je ixxi in één keer recht op kan hangen! Dit nieuwbouwhuis in Enschede is zo’n huis wat ik toch eigenlijk stiekem best wel heel erg aantrekkelijk vind. En dat je zelf nog gewoon helemaal alles mag kiezen, van deurknopjes tot keukenkastjes en van de vloer tot de wc-pot. Ook leuk! Dit nieuwbouw-project is in een leuke buurt, met veel groen en toch dicht bij de binnenstad. Een grote woonkeuken (zonder waterschade in de muren of een kraan die lekt) en lekker veel licht! Ik vind hem leuk!

47944634-1024x683.jpgSinds wij het kamperen hebben ontdekt, en hebben gemerkt hoe tof het is om daar een vaste plek te hebben waar we iedere vrije dag naar toe kunnen “vluchten”, is mega veel ruimte niet meer prioriteit als ik naar nieuwe huizen kijk. Een klein huisje, voor een fijn prijsje, dat ruimte geeft om naast heel erg leuk te wonen ook heel vaak te genieten van meer vrijheid (want lagere maandlasten) is toch eigenlijk ook wel heel erg aantrekkelijk! Dit kleine huisje, met toch nog best een riante tuin en een verrassend ruime en vooral lichte woonkamer (ik ben dol op meer licht!) is zo’n huisje dat het beste van twee werelden voor ons zou kunnen zijn. Net buiten de singel en aan de rand van de leuke wijk Roombeek staat dit mini huisje (dat al meer dan 100 jaar oud is!) op een prima locatie! We hebben nu vier slaapkamers, waarvan we er maar twee gebruiken. Dus dat dit huisje maar twee slaapkamers heeft, is prima! Ik zou er misschien wel een nieuwe keuken in knallen, maar meer heeft dit prachtige poppige huisje niet nodig!  (foto’s Vera Welker)

En dan kom ik dit huis tegen en heb ik tegen David gezegd dat we moeten verhuizen. Ik ga er gewoon verder geen woorden meer aan vuil maken en laat gewoon zien waarom ik ga verhuizen. Kunnen jullie mijn nieuwe huis bewonderen terwijl ik dozen ga inpakken! Okay, doei!

Wie nog een paar kippen over heeft, ik neem ze graag van je over!
(foto’s : Landerijenbureau Kromhof-Pullen)

Grapje natuurlijk, we blijven gewoon wonen waar we wonen maar mijn Funda-honger is voor de komende tijd weer gestild. Welk huis zou jij kiezen?! Modern, nieuwbouw, klein maar fijn, buitenaf of toch in de stad?!


3 reacties op ‘Windowshoppen op Funda #4

  1. Ik kijk heeel bewust niet meer op Funda, want ik krijg er ook jeuk van. Ik kom altijd wel een huis tegen waar ik zou willen wonen; maar wat onbetaalbaar is voor ons, haha. Daarnaast hebben we nu een heel fijn huis! Maar als ik ooooit de loterij win; dan wil ik buiten af wonen. Met 2 ezels (Hannes & Hanna) en bokjes. En ja.. Helemaal achteraf op ons erf (dat klinkt zo stoer), wil ik dan mijn eigen Bed & Breakfast. Hahaha.. Keep on dreaming!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s