Zomerse gerechten

Ondanks de enorme regenbui van gisteravond is het nog steeds heel erg warm, benauwd, plakkerig, vies warm hier in Twente. Zin in stamppot heb ik dan ook al dagen niet, en aan een goed gevulde lasagne moet ik eerlijk gezegd ook niet denken.

Gelukkig zijn er nog genoeg recepten over die wel zomerproof en hittebestendig zijn! Ik zette een paar van mijn favorieten voor jullie op een rijtje!

Springrolls

DSC_0087.JPGIk ben zo dol op springrolls, mede omdat je er zo veel variaties mee kunt maken. Tijdens warme dagen zijn frisse springrolls met vers fruit of knapperige groente heel erg geschikt. Heb je garnalen op de barbecue? Rol er dan ook een paar in de vochtige rijstenvellen met reepjes verse ananas, een beetje koriander, komkommer en afgekoelde noodles. Of maak de springrolls met kip en nectarine zoals in het recept dat ik eerder gedeeld heb.

Veldsla met krokante geitenkaas en bietjes

fullsizerender-97

Ik ben dol op salade. Eigenlijk staat er iedere avond wel een groot bord met salade bij ons op tafel. Soms eenvoudig met enkel komkommer en tomaat, soms uitgebreider met geitenkaas, spek en pecannoten of met zalm en avocado bijvoorbeeld.

De salade die ik bij Food Love and Happiness voorbij zag komen, ziet er ook heerlijk uit! Ik ben een enorme fan van geitenkaas en gefrituurd lijkt me dit dan ook echt verrukkelijk! In combinatie met bietjes heb je binnen no time een frisse, goedgevulde salade op je bord!

 

 

zongedroogde tomaatjes
foto door Natalie

Boerenbrood met Rode Pesto

Laat die gekookte aardappelen met vlees en groente maar zitten, tijdens een zwoele zomeravond maak je mij blij met een goed glas wijn, goed brood, een paar lekkere kaasjes en een paar goede dips. Een dip gemaakt van (zelf) zongedroogde tomaatjes bijvoorbeeld. Hoe je deze rode pesto heel eenvoudig maakt, vind je op de site van Natalie’s Keuken.

Op haar site vind je ook een heel eenvoudig recept om zelf zongedroogde tomaatjes te maken. Deze zongezoete stukjes tomaat zijn heerlijk door een salade of gemengd met mozzarella en een paar blaadjes basilicum als vulling voor een citroen uit de oven!

 

Sushi Taart

Sushi taart kan altijd! Midden in de winter kan je me hier nog voor wakker maken! Maar tijdens een zomerse dag is deze taart ook heerlijk. Voeg lekker veel seizoensfruit toe om de taart op te frissen. Ideaal voor tijdens een picknick of als bijgerecht tijdens de barbecue!

sushi taart (14).JPG

Homemade Ice tea

recept ice tea
foto door Maud

Water, wijn, water, wijn, corona, caipirinha, water, wijn, water. Dat is zo’n beetje wat ik tijdens de zomer drink. Maar al dat water, en zelfs de lekkere wijn en andere drankjes gaan een keertje vervelen. Een goed glas zelfgemaakte ice tea is een welkome afwisseling. Deze thee maak je heel eenvoudig zelf. Zonder suiker, zonder toegevoegde kleurstoffen of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen maar mét een hele lading vers fruit. Een lekker recept vind je op Maudgeniet, maar de mogelijkheden hiervoor zijn natuurlijk eindeloos!

 

Citroen mascarpone cake

img_8609.jpg
foto van Debbie

Een dag geen toetje, een dag niet geleefd! De heerlijke citroencake van Deb’s Bakery Kitchen past perfect bij deze temperaturen. Door de frisse citroensmaak en de zachte, romige, koele mascarpone is deze cake  een must have tijdens een bloedje hete dag!  Niet alleen geweldig lekker als toetje, maar ook heel fijn als zoete brunch bij een goed glas zelfgemaakte ice tea.

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s