Blog 300! Q&A deel 1: Boaz en Midas

Afbeeldingsresultaat voor cakeaholicobsessionHieperdepiep Hoera!! Blog nummer driehonderd (!) staat hierbij online! Supertrots ben ik hier op. Ik had 300 blogs geleden niet gedacht dat ik het zo lang zou volhouden, dat ik het zo leuk zou vinden, dat ik door bloggen zo veel leuke mensen heb ontmoet en zo veel leuke dingen heb kunnen doen!

Dikke vette proost dus!  

Afbeeldingsresultaat voor wolferien logo -wolverineEn speciaal voor de 300e blog heb ik op social media gevraagd of jullie vragen voor mij hadden die ik in deze blog zou beantwoorden. En dat hadden jullie! Pfff wat veel!  Zo veel dat ik  de vragen in drie delen ga beantwoorden want anders ben je overmorgen nog aan het lezen!

 

 Jullie vroegen niet alleen heel veel over mij, en over David (de vragen én de antwoorden hierover kun je binnenkort lezen) maar ook veel over Boaz, Midas, ons gezin en de opvoeding van de jongens. In deel een zal ik de meeste vragen die hier over gaan beantwoorden! 

Kirsten van La Vie De MamaNu met al die zwangere bloggers ben ik wel benieuwd of je gezin voor jou compleet voelt met je drie mannen of dat je misschien nog wel een derde kindje zou willen. 

toos 1Een tijdje geleden schreef ik een blog over kindje nummer drie. Ik ben enorm gelukkig met mijn drie mannen en voor mijn gevoel is ons gezin compleet. Toch zeg ik niet volmondig Nee! Het is op dit moment geen ja, en ik weet ook niet of het ooit weer een ja zou worden maar het is in ieder geval geen nee. Ik twijfel trouwens bijna dagelijks. Mijn klokje tikt ook een beetje en de jongens worden ouder, en een groot gezin is leuk, en een baby’tje is ook best schattig en zwanger zijn is, hoewel ik het vreselijk vond, toch ook wel heel bijzonder maar al die twijfels hebben me nog niet overgehaald om voor de 100% ja te zeggen!

Hoe hadden Boaz en Midas geheten als ze meisjes waren geweest? 

Als Boaz een meisje was geweest, dan had hij Alba Catherina Erica geheten. Jaren geleden kwam ik Alba tegen in een boek “De vrouw van de tijdreiziger” en ik was meteen verliefd op die naam. David hoorde mij zo vaak over deze naam dat hij er uiteindelijk ook aan gewend was en de naam mooi vond. Catherina komt van Toos, mijn schoonmoeder en Erica komt van Erna, mijn moeder en Eric, mijn peetoom. Afgekort zou ze Ace gaan heten wat natuurlijk gewoon super vet is!

geboortekaartje-boax-1

Bij  Midas waren we een beetje van Alba afgestapt. Alsof die naam toch een beetje bij het eerste kindje hoorde ofzo. Voor hem hadden we een paar andere namen in gedachten die we toch nog een beetje geheim willen houden (je weet maar nooit) Ik denk wel dat we hem dezelfde doopnamen hadden gegeven als die we voor meisjebaby 1 in de planning hadden.

Afbeeldingsresultaat voor geboortekaartjes wolferien

(Geboortekaartjes zijn in samenwerking met de geweldige Punkmuis gemaakt. Ben je nog op zoek naar een origineel geboortekaartje of heb je zelf heel veel leuke ideeën maar kun je ze zelf niet uitwerken? Neem dan contact met haar op!) 

Had je een voorkeur voor een jongen of een meisje?

Bij Boaz zou ik een jongen heel erg leuk vinden maar had ik geen sterke voorkeur. Bij Midas wilde ik juist heel graag dat het een jongen zou worden. Ik was een beetje bang dat ik met een meisje helemaal de mist in zou gaan. Jongens kende ik, meisjes niet. Bang voor het onbekende. En ik vind jongens gewoon leuk! Ik denk dat ik gewoon een echte  jongensmama ben!

Wat is het leeftijdsverschil tussen Boaz en Midas en was dit zo gepland? 

Afbeeldingsresultaat voor #broertjesdewolfBoaz en Midas schelen elkaar precies 3 jaar. Na Boaz zijn we heel lang bezig geweest om zwanger te worden maar dat lukte niet. We hadden het leuk gevonden als er minder leeftijdsverschil tussen had gezeten maar daar dacht Moeder Natuur anders over. Pas toen ik het een beetje had opgegeven dat ik überhaupt nog zwanger zou worden, bleek Midas in aantocht. Van beide jongens was ik uitgerekend op 26 december dus ik grap wel eens dat ik maar één keer per drie jaar vruchtbaar ben en dat het daarom wat langer heeft geduurd. Achteraf is dit leeftijdsverschil ook wel erg prettig. Boaz was al enorm zelfstandig én zindelijk toen Midas kwam wat heel veel werk scheelt. En op deze manier heb ik drie hele jaren met Boaz alleen gehad wat ook heel erg fijn was.

Wat vind je lastig qua opvoeding en welke “opvoedregels” van anderen vind jij onzin? 

Opvoeden is lastig en iedere ouder probeert natuurlijk zo goed mogelijk zijn best te doen. Maar waar ik echt heel erg veel jeuk van krijg is van overbezorgde ouders. Ik ben een groot voorstander van vrijheid, zelf ontdekken, zelf fouten maken, de vijf (of bij ons vijftig) seconde regel, lekker makkelijk doen, lekker kind laten zijn en vertrouwen hebben dat ze zich wel redden. (natuurlijk wel met de juiste sturing!)  Ouders die iedere keer als hun kind onhandelbaar is het smoesje “sprongetjes” gebruikt. Oh, en potjes babyvoeding vind ik een behoorlijke no go. Zelf maken is zo super eenvoudig, veel goedkoper, veel smaakvoller en veel gezonder. Maar verder moet iedereen gewoon doen wat ze prettig vinden!

 

Waar loop je tegen aan bij het opvoeden? 

Afbeeldingsresultaat voor #broertjesdewolfConsequent zijn. Ik vind het soms lastig om mijn standpunt vast te houden, helemaal als ze een pruillipje en grote ogen op zetten! En dat de one true opvoedmethode niet bestaat. Hoewel de regels in grote lijnen gelijk zijn, realiseer ik me steeds vaker dat de opvoedmethode die voor Boaz goed werkt, bij Midas juist averechts werkt en andersom. Daar een weg in vinden, en geen van de twee te kort doen, vind ik lastig!

Deel twee (over David) en deel drie (over mijzelf) van de Q&A komen binnenkort online! Heb je nog vragen over een van deze twee onderwerpen of over heel iets anders? Laat het me maar weten!

bron 1e foto


9 reacties op ‘Blog 300! Q&A deel 1: Boaz en Midas

 1. Aaah, zo leuk om te lezen! Ik moet lachen om jouw vruchtbaarheid-in-3-jaar-grap, de sprongetjes en het potjes-eten. Ik ben benieuwd naar deel 2 en 3!

 2. Potjes een No-go?!?!
  Krijg in even met terugwerkende kracht een schuldgevoel 😜
  Ik was heeeeeel erg blij met de potjes. Kind 1 at niets anders. Lekker makkelijk en geen gezeur over alles wat ik met veel liefde maakte maar wat niet smaakte 😔
  Leuk om te lezen wat je schreef! Je bent een open boek. Knap dat je dat kunt en durft 🙏🏻

 3. Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar deel 2 en 3! Ik moet zeggen dat ik best wel een bezorgde ouder ben en dat weet ik van mezelf en ik vind het vreselijk! Ik doe heel hard mijn best om dat bezorgde wat meer los te laten… daar hebben mijn mannen ook baat bij. Knap van jou dat je dat kan!

  1. ik vind het wel heel erg moeilijk hoor! Maar wat jij zegt, ik denk dat de kinderen er baat bij hebben dus laat ze, met mijn hart in mijn keel, wel zo veel mogelijk vrij. En ik zie ook wel dat het werkt! maar het blijft lastig ! xx

 4. Wat leuk om te lezen. In alle eerlijkheid ben ik zo gewend aan de foto’s van Boaz en Judas op Instagram, dat ik me jou niet eens kan voorstellen als een meisjes moeder. Ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren om nu ook een meisje te hebben. Zola is nog maar 6 weken oud natuurlijk. Wat ik nu al vreselijk vind is al dat roze. Ik vermijd het zo veel mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.