Q&A deel 2: David

Tijd voor deel twee van mijn Q&A drieluik! Deel 1, met heel veel vragen én antwoorden over Boaz en Midas heb je hier kunnen lezen.

Naast alle vragen over mij en over de jongens, kwamen ook heel veel vragen over David. Heel begrijpelijk natuurlijk want ik schrijf ook vaak over hem en hij is een enorm belangrijk persoon in mijn leven!  Vragen over hem, over de liefde, over onze liefde en over hoe wij onze toekomst zien lees je in deel 2!

12742590_10205543418731921_7541622631840717396_nElke van Elkeblogt.net: Hoe heb je David leren kennen?

Ik heb aan onze Love Story al eerder een blog geweid en hoewel ik het heerlijk vind om dit verhaal nog een keer te vertellen, verwijs ik je door naar de blog die hier over gaat omdat anders deze blog wel heel erg lang zou worden! Ik vind ons liefdesverhaal nog steeds een van de leukste ooit en ik pleit er dan ook voor dat deze een deze dagen verfilmd gaat worden. Met Chris Pratt (met baard) als David en Drew Barrymore als mijzelf. Kaskraker to be!

Hoe was jullie bruiloft?

267816_1810702674425_993481_nKlein! We hadden grootse trouwplannen: Trouwen in een mooi kerkje in een dorpje vlakbij aan het einde van de dag, rond zonsondergang de kerk verlaten en vervolgens feesten in een mooi park. Bohemian/hipster stijl met fijne muziek, lekker drinken en een bbq. Heel ongedwongen en mooi en liefdevol met een kleine groep lieve mensen. Terwijl we aan het plannen waren, de datum al hadden geprikt en op het stadhuis alles hadden geregeld bleek ik zwanger. Ik, vol hormonen, had helemaal geen zin meer in een groot duur feest waar ik a. niet zou kunnen drinken, b. dik (lees zwanger) niet in mijn droomtrouwjurk zou passen en c. ik het met mijn vermoeidheid waarschijnlijk niet eens zou volhouden tot halverwege de kerkmis. En dus trouwden we klein, alleen in het stadhuis met naaste familie en een 270806_1810704474470_4229912_npaar vrienden. Vervolgens hadden we een lunch bij mijn schoonouders in de tuin en ’s avonds kochten we van het gekregen geld een hele bende Chinees om met de overgebleven bruiloftsgasten op te vreten.

Ooit willen we het feest nog inhalen. Maar voor nu geef ik liever geld uit aan mijn kinderen, het huis, leuke vakanties, dagjes weg en uitgebreide etentjes thuis dan dat ik ieder dubbeltje opzij wil leggen voor een dure bruiloft. En ik ben van mening dat samen kinderen krijgen een grotere verbintenis is dan een grote bruiloft. We zien wel!

Wat vind je het leukste aan David?

Voordat ik verliefd werd op David, was hij mijn beste vriend. En dat is hij nog steeds. Hij kan mij aan het lachen maken, zelfs als ik dat helemaal niet zou willen. Hij kent mij door en door en ik voel me enorm veilig bij hem.  Hij helpt me met beide benen op de grond te blijven en risico’s te nemen. Hij heeft heel veel humor, maar je kan ook heel goed serieuze gesprekken met hem voeren. Hij maakt mij een beter mens en hij heeft mij natuurlijk twee prachtige kinderen gegeven waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben!

foto van Stephanie De Wolf.

David ziet er niet standaard uit met zijn baard, tatoeages en earplugs. Heb jij daar geen moeite mee? 

Nee! Hahaha. Toen ik hem leerde kennen had hij lang haar dat hij af en toe paars verfde, of roze. Tattoos had hij destijds ook al (al waren het er wel iets minder dan nu) dus ik weet niet beter. Voor David viel ik op super kakballen. Kraagjes omhoog, colbertjes met logo’s van studentenverenigingen, bootschoenen, Gaastra jas, permanente bierlucht, dat soort jongens. Dat ik tot over mijn oren verliefd werd op het tegenovergestelde van wat ik voorheen helemaal geweldig vond, was wel een beetje een verrassing voor mij (en mijn omgeving) Nu weet ik dat hij veel beter bij mij past dan welke kakbal dan ook!

Welke opleiding doet David?

David is op dit moment bezig met een HBO opleiding bedrijfseconomie. Deze opleiding doet hij naast zijn fulltime baan en dat is (lijkt mij in ieder geval) behoorlijk zwaar! Hij is bijna klaar met zijn opleiding en de kans is groot dat hij daarna nog verder gaat studeren. Ik ben super trots op hem dat hij zoveel doorzettingsvermogen heeft om alle ballen hoog te houden en naast zijn werk en zijn opleiding ook nog een super vader en een geweldige echtgenoot te zijn!

13173665_10206090156240017_8104939799802965166_nWordt David niet helemaal gek van jou en je telefoon waarmee je zoveel foto’s maakt en zo veel filmt. 

Ja. Kan ik heel kort op zijn. Hij vindt het niet heel erg tof dat ik heel vaak op mijn telefoon kijk, of dat ik eerst een foto wil maken van het eten voordat hij mag beginnen of dat ik soms vraag of hij ook even leuk wil lachen voor de foto. En dat snap ik wel. Wat ik leuk vind, en verslavend, vinden andere mensen misschien juist bloed irritant en andersom. Daarom probeer ik hem zo min mogelijk “lastig” te vallen met mijn hobby maar begrijpt hij ook dat het een onderdeel is van het bloggen en daarom enigszins noodzakelijk.

Wat vind je een vervelende eigenschap van David? 

David is een klein beetje boel eigenwijs wat soms behoorlijk lastig kan zijn. Ook is hij enorm goed in het mij aan het lachen krijgen terwijl ik dat helemaal niet wil. Boos op hem zijn hou ik dan vaak ook helemaal niet lang vol. Heel vervelend want soms is boos zijn gewoon even lekker. En hij snurkt, als hij gedronken heeft. Ach ja, kleine geitjes hou je toch.

Wat vindt David een vervelende eigenschap van jou? 

foto van Stephanie De Wolf.Ik verander nog wel eens van gedachten. Leek het mij een paar jaar geleden hell om achteraf op een boerderij te wonen, nu droom ik er over. Wil ik de ene dag de muren in de woonkamer oudroze verven, wil ik het de volgende dag weer wit, witter, witst. Het ene moment heb ik helemaal geen zin in eten maar zodra hij patat besteld heeft wil ik ook! Ik denk soms dat David mijn gedachten kan lezen en dan ga ik er van uit dat hij iets gaat doen maar dat doet hij dan niet omdat hij dus geen gedachten kan lezen. Ik kan me daar zo aan ergeren, wat natuurlijk nergens op slaat. Die communicatie-ruis (ik denk iets, maar ik zeg het niet maar ga er wel van uit dat David weet wat ik bedoel en word boos als hij het niet weet) vindt hij vervelend.  Snap ik wel. Ook prik ik wel eens een vorkje van zijn bord mee of neem ik een slokje van zijn drinken. Vreselijk vindt hij dat! Hij prikt daarentegen wel graag een vorkje van mijn bord mee.