Q&A deel 3 : mijzelf

Speciaal voor mijn 300e blog heb ik gevraagd of jullie vragen voor mij hadden die ik in deze blog zou beantwoorden. En dat hadden jullie! Pfff wat veel!  Zo veel dat ik  de vragen in drie delen heb beantwoord, want anders ben je overmorgen nog aan het lezen!

In deel 1 (klik) heb je alle vragen en antwoorden over Boaz en Midas kunnen lezen en in in deel 2 (klik) heb je de vragen en antwoorden over David kunnen lezen. Nu is het tijd voor de vragen én antwoorden over mijzelf!

Heel veel van jullie vragen zich af hoe het nu met mij gaat.

Afbeeldingsresultaat voor thanks flowersSuper lief van jullie! Het gaat goed! Het gaat echt heel erg goed met me. Dat heeft denk ik mede met het beter weer en de medicatie te maken die ik nu neem. Ik heb geen professionele hulp (gehad). Ik denk dat ik nu pas realiseer hoe erg het een paar maanden geleden daadwerkelijk met mij ging en dat ik eigenlijk best een beetje hulp had kunnen gebruiken maar destijds wilde ik dat niet zien en dacht ik dat alles wel weer vanzelf beter zou gaan. Echt, heb jij het op dit moment zwaar en zie je het even niet meer zitten? Bel je huisarts! Leg uit hoe je je voelt en vraag of je hier met iemand over kunt praten. Hulp vragen is niets om je voor te schamen en het is super belangrijk dat jij je weer goed voelt! Nu ik weer goed in mijn vel zit kan ik werken aan andere dingen die er de afgelopen maanden (6 maanden! Jezus wat lang!) bij in zijn geschoten. Het huishouden weer op de rit krijgen, geldzaken overzichtelijker maken, administratie bijwerken en weer op de voeding letten!

Nu we het er toch over hebben: ik wil jullie ook enorm bedanken. Ik heb zo veel steun gehad van alle lieve berichtjes van jullie. Op mijn blog, privé, via de mail, via de app. Dat heeft me enorm goed gedaan! En nu, na een half jaar, besef ik dat ik niet op ieder berichtje heb kunnen antwoorden. Bij deze, een collectieve diepe buiging voor jullie allemaal!

Christa van Christaschrijft.nl : Zou je ooit weer kiezen voor een drukke baan of ben je juist happy met het feit dat je thuis bent bij de kids? 

foto van Stephanie De Wolf.Ik ben heel erg happy thuis met de kids maar het begint nu toch ook wel weer een beetje te jeuken om naast mama zijn iets anders te gaan doen. Ik weet dat ik nu in een luxe positie zit en dat ik 24/7 bij Midas kan zijn nu hij nog niet naar school gaat. Over anderhalf jaar moet ik hem natuurlijk ook veel meer gaan missen. Tot die tijd zou ik het niet erg vinden om bij hem te kunnen blijven.  Ik wil niet weer terug naar 35+ uur, weekenden, feestdagen en lange nachten werken maar ik zou het heel erg tof vinden als ik ergens 3 dagen aan de slag zou kunnen. Ik bevind me in een luxe positie dat ik ook even de tijd kan nemen om te ontdekken wat ik echt wil, een beetje kan freelancen en kan proeven wat ik allemaal echt wil en kan, en waar ik gelukkig van wordt. Maar ik zie me zelf niet voor eeuwig als thuisblijfmoeder!

Lotte van Tiny Biscuits: Waar schaam jij je voor? 

Hier heb ik wel een tijdje over na moeten denken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me eigenlijk weinig schaam. Ik weet niet of dat een goed teken is, of dat dat juist foute boel is! Tuurlijk, ik ben heel ontevreden over mijn lichaam. Mijn hangtieten,  bowlingbalbillen (inclusief de diepe putten), schurende dijen, onderkinnen (meervoud) en bungelende kipfiletjes. Ik werk er ook wel hard aan om daar iets aan te veranderen, maar het is geen schaamte wat ik hiervoor voel.

Afbeeldingsresultaat voor cant dance ecardIk word soms overdonderd door schaamte als ik terug denk aan wat ik heb gezegd en gedaan terwijl ik dronken was, maar ook daar heb ik dan niet heel lang last van, meestal omdat het naast behoorlijk gênant ook wel grappig is. Ik heb gewoon een beetje schijt aan alles denk ik…

 

Oh ik schaam me wel voor mijn danstalent en het gebrek hieraan. Gelukkig maakt wijn heel veel goed!

Ik schaam me trouwens wel dat wij, (Lotte en ik) nog steeds een wijndrink-date moeten plannen en dat er telkens niet van komt! 

Er waren heel veel vragen over mijn opleiding 

Ik heb na mijn MAVO een éénjarige vooropleiding voor het CIBAP gedaan. Na dit jaar ben ik ook daadwerkelijk aangenomen op het CIBAP maar last minute besloten dat ik dit toch niet wilde. Te creatief, te zweverig. Ik heb vervolgens drie jaar lang een poging gedaan om mijn HAVO diploma te bemachtigen, wat me uiteindelijk na veel te veel lol en veel te weinig studeren toch gelukt is. Daarna heb ik nog een poging gedaan om de studie International Bussiness and Management te voltooien (omdat je daar lekker naar het buitenland op stage mag!) maar ik ben echt een superkneus zonder talenknobbel dus dat werd hem niet. Ook een hele leuke tijd daar gehad trouwens! Daarna ben ik naar Windesheim in Zwolle gegaan om Journalistiek te studeren. De eerste twee jaar waren vreselijk maar de leraren beloofden mij beterschap en ik trapte er telkens in. Na twee jaar kon ik kiezen uit een nieuwe stroming: Communicatie. Dat moet je doen, zeiden ze. Dat past perfect bij jou, zeiden ze. En zo geschiedde. Na heel veel pogingen, ellende, frustratie, belachelijke stages en de meest achterlijke opdrachten (ga maar een gedicht maken en dan zeggen wij of het goed is maar we zeggen niet hoe het moet)  ben ik daar uiteindelijk mee gestopt. Ik heb dus geen diploma. Eeuwig zonde want ik ben alles behalve dom alleen in zo’n papiertje veel belangrijker dan wat je daadwerkelijk kunt en doet.

Waarom blog je? 

Afbeeldingsresultaat voor wolferien logo -wolverineIk ben met bloggen begonnen als creatieve uitlaatklep. In eerste instantie met de bedoeling recepten te delen. Maar door alleen te focussen op recepten vond ik dat ik mezelf te veel aan banden legde. Daarom ben ik, naast gerechten, ook over persoonlijke dingen gaan schrijven. Ik hou van schrijven, de opleiding journalistiek heb ik niet zomaar gekozen. Ik dacht echt dat ik gelukkig zou worden als schrijver. Nu weet ik dat ik het lastig vind om gelukkig te worden van dingen die ik moet. Van dingen die ik wil, zoals schrijven maar alleen als ik dat ook echt wil, word ik wel heel erg gelukkig. Bloggen biedt de perfecte uitkomst!

Waarom deel je veel via social media en wat brengt jou dit? 

Afbeeldingsresultaat voor oldenzaal wolferienIk deel inderdaad heel veel, maar echt, geloof me, ik deel echt niet alles. Ik blog in de eerste instantie voor mezelf. Als een soort online dagboek, iets dat ik mijn kinderen kan na laten. Zodat ze mij misschien beter zullen begrijpen of zullen snappen waarom ik bepaalde dingen doe en zodat ze weten hoeveel ik van ze houd. Daarnaast vind ik het heerlijk om te delen, om te sparren met anderen, om ideeën op te doen, om informatie te krijgen, om nieuwe mensen te ontmoeten die hetzelfde in het leven staan als ik, of juist helemaal anders. Het brengt, naast een soort zelfopgelegde verplichting, ook rust op een vreemde manier. Alsof ik beter gestructureerd over zaken nadenk als ik er over blog.

Waar haal ik de tijd vandaan om te bloggen? 

Ik heb, sinds ik thuis zit, tijd genoeg om te bloggen! Maar tijd is niet het belangrijkste. Ik vorm eerst een verhaal in mijn hoofd en dat kan ik doen als ik aan koken ben, of onder de douche sta, of een luier verschoon. Als het in mijn hoofd een beetje klopt, dan typ ik een blog zo weg. Dat neemt niet heel veel tijd in beslag. Inspiratie is veel belangrijker.

Wat wil ik later worden? 

Afbeeldingsresultaat voor homemade marshmallowsOooh Duuk, wat een goede vraag! Maar, ook enorm lastig.  Ik weet het niet. Ik weet het echt niet.  Ik wil natuurlijk gelukkig worden, maar dat ben ik al en dat antwoord is ook wel heel erg afgezaagd. Ik denk dat ik diep in mijn hart heel graag zelfstandige wil worden. Een mooi product vanuit huis kunnen maken en dat online verkopen of bij kleine lokale winkels of restaurants neer kan leggen voor de verkoop. Home made marshmallows of zo! Ik heb duizend ideeën maar van concrete plannen is nog niet veel gekomen.

Wat staat hoog op je Bucket List?

Afbeeldingsresultaat voor #broertjesdewolfIk schreef ooit een fuck-it list omdat een bucket list vaak zo vol staat met onmogelijke dromen dat het niet behalen van de punten op de lijst juist voor ontevreden en ellende zorgt. Dat neemt niet weg dat ik naast mijn fuck-it list ook nog wel wat wensen heb natuurlijk! Ik zou dolgraag een keer naar IJsland willen. Dat lijkt me zo te gek. En ik zou het heel erg gaaf vinden om, samen met de jongens een verre reis te maken. De Trans-Mongolië-expres bijvoorbeeld. Via Moskou en Mongolië naar China met de trein.  Ik wil graag nog een tatoeage, een mooie grote met een toffe betekenis. Ik wil graag een hottub. Ik wil heel erg graag een betere en mooiere website voor mijn blog. En mijn eigen reep Tony maken! Wie weet…

Welke BN-er vind je heel erg knap? 

Afbeeldingsresultaat voor Michiel huismanHahahahaha! Wij kijken nooit tv. Geen normale zenders in ieder geval. Wij kijken eigenlijk alleen maar netflix en heel af en toe een programma op uitzending gemist. Heel veel van de commerciële programma’s gaan dan ook helemaal langs mij heen en ik heb echt geen idee wie er momenteel überhaupt hot is in BN-erland. Als ik zou moeten kiezen, dan zou ik voor Michiel Huisman gaan.

 

Ben je gelukkig in Hengelo?

Afbeeldingsresultaat voor wolferien oldenzaalIk heb Enschede 16 jaar geleden in mijn hart gesloten, dat zal ook niet meer gaan veranderen denk ik. De binnenstad, de gezelligheid, de leuke winkels, de lekkere restaurants, de vele vrienden die ik daar heb maakt dat Enschede gewoon nog steeds als thuis voelt. Maar hier, op ons plekje in Hengelo ben ik heel erg gelukkig. Dit huis (met de tuin) hadden we in Enschede niet kunnen kopen. Onze straat is gezellig en wordt, nu het “doodlopend” is ook steeds rustiger en leuker voor de kinderen. De basisschool van Boaz is op loopafstand en het nieuwe park dat daar wordt gemaakt, maakt de wijk alleen maar mooier. En Enschede is gelukkig ook niet ver!

Marloes, vettt-collega en mede-Boeskool Wichke vraagt: Heb je ooit overwogen om weer naar Oldenzaal te verhuizen? 

img_4503Ja! Toen we naar huizen aan het kijken waren, hebben we ook naar huizen in Oldenzaal gekeken. Ik ben daar geboren en opgegroeid, mijn ouders wonen er en ik ken er heel veel mensen. Maar Oldenzaal trekt mij niet. Ik kon er vroeger al niet echt aarden en denk dat ik er nu ook niet heel erg op mijn plek zou zijn geweest.

Welke vraag wil je juist niet dat gesteld wordt?

Over deze vraag heb ik ook heel lang nagedacht en ik moet je het antwoord verschuldigd blijven. Ik ben geen vraag tegen gekomen die ik niet heb willen beantwoorden en ik kan er ook geen verzinnen!

 


4 reacties op ‘Q&A deel 3 : mijzelf

  1. Zo ontzettend leuk om te lezen dat je zo open, eerlijk en nuchter bent!
    Ik zal je voor altijd dankbaar blijven dat je mijn ogen geopend hebt (onbewust) en het feit dat jij er weer bovenop bent gekomen of in ieder geval die weg nog bewandeld doet me goed ; biedt perspectieven voor de toekomst.
    Je bent echt een tof wijf !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s