de Week van de Wolf #54

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

maandag

Tweede Pinksterdag! Deze dag heb ik nog gevlogt en het resultaat hiervan heb je <hier> kunnen zien.

dinsdag

20418-widescreen-key-art-normal-masterBoaz en Midas liggen lekker op tijd in bed en David en ik vinden het wel weer eens de hoogste tijd voor een filmavond. We speuren ruim een uur op Netflix naar een film die we allebei leuk vinden, maar komen op niets uit. (Na aanleiding van deze speurtocht schrijf ik een Netflix Wishlist). Uiteindelijk kiezen we voor de documentaire “That Sugar Film” op UitzendingGemist.nl. David en ik hebben ons behoorlijk ingelezen over suikers, waar het in zit en wat het allemaal met je gezond kan doen. Deze docu is dan net zozeer heel shockend maar zet ons wel weer aan het denken. Ik bedenk me wat ik Boaz iedere dag mee geef naar school (een pakje chocomelk, twee boterhammen waarvan 1 met zoet beleg en 1 met hartig, een paar stukjes fruit en wat lekkers) en besef dat ik hem, zonder dat ik het echt door heb, een hele bende suiker voorschotel. Ik besluit na het zien van deze docu op zoek te gaan naar gezondere alternatieven voor in zijn broodtrommel en ga ook voor mezelf nog strenger letten op verborgen suikers. Mochten jullie gezonde-broodtrommel-tips hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag!!

woensdag

img_4447Boaz heeft zwemles en als ik op het zwembad aankom besef ik me pas dat het “met kleren aan” zwemmen is. Iedere eerste woensdag van een volle week in de maand moeten de kindjes met een T-shirt aan zwemmen om ook deze vaardigheid vast te oefenen. Meestal heb ik een T-shirt in de zwemtas, maar deze keer natuurlijk niet. Wel had ik een extra shirt voor Boaz in de tas en dus moest hij de blouse die hij die dag aan had gehad, aan houden. Extra stof dus extra lastig maar hij heeft het gewoon weer geflikt! Na zwemmen rij ik snel door naar Glanerbrug om foto’s te maken en een interview af te nemen bij Hair by Glenn.  Hair by Glenn is niet alleen een super kapsalon, dochter Abbey is dikke vriendjes met Boaz en zij vonden het heerlijk om elkaar weer te zien. Het interview lees je binnenkort in het Vettt Zomermagazine!

donderdag

IMG_3515Boaz en Midas eten de laatste dagen zo enorm veel. De boterhammen zijn ’s morgens niet aan te slepen. Als ik pannenkoeken bak, dan eet Boaz er met gemak vijf op en waar hij eerst amper een half bakje paella at, moet ik hem tegenwoordig een tweede of zelfs een derde keer op scheppen. Als hij tegen half vijf al begint te klagen dat hij zo’n honger heeft, besluit ik alvast vissticks te bakken. Boaz heeft een vriendje te spelen en ook hij heeft wel zin in een visstick of twee en dus begin ik met bakken. Uiteindelijk eten Boaz, zijn vriendje en Midas samen 22 vissticks en een grote bak rode kool. Tweeentwintig!! Er zijn geen vissticks meer over voor mij, maar gelukkig heb ik genoeg reserves om de rest van de dag door te komen. De jongens hebben in ieder geval heerlijk gegeten.

 

vrijdag

img_4580Bloggerscafé Oost organiseert regelmatig workshops en vanavond is de workshop “succes op instagram”. Ik kook voor de mannen. Ga, terwijl zij eten nog even snel onder de douche en rijd op tijd richting Enschede. Voordat de workshop begint moet ik nog even langs de supermarkt want we hebben helemaal geen eten meer in huis. Werkelijk alles is op. Helemaal okay, want we zitten een beetje in de “maak eerst even alles op voor je weer nieuwe boodschappen haalt” flow maar misschien heb ik het een ietsiepietsie doorgedraafd. Ik koop een paar broodjes, boter en beleg en rij dan door naar de prachtige Happy Workspace waar de workshop zal plaats vinden. De avond is enorm gezellig en inspirerend! Er is wijn én Tony en na heel veel glaasjes water ga ik toch over stag en neem ik één klein stukje. (het is het waard!) Veel later dan gepland rijd ik na de workshop terug naar huis waar ik een klaarwakkere, hongerige Midas en een half slapende, doch hongerige David op de bank aan tref. De broodjes die voor de volgende ochtend heb gekocht, worden meteen soldaat gemaakt en pas na middernacht is Midas moe genoeg om ook naar bed te willen. Ik ben bang dat het ochtend-dutje er binnenkort echt af moet. Zucht.

zaterdag

Omdat we de noodvoorraad brood gisteravond hebben opgegeten, is er nu, op 1 blikje chroissantjes, niets meer in huis. Ik rol en bak de croissantjes die Boaz en Midas opvreten alsof hun leven er van af hangt en daarna moet ik écht boodschappen doen. Ik neem de jongens mee naar de winkel zodat David nog even een uurtje rust heeft om verder te werken aan zijn afstuderen. Bepakt en bezakt, met genoeg eten voor de rest van de komende week, kom ik thuis. Ik pak snel alles weg, Boaz eet zijn zelf gekochte sushi, de jongens testen hun nieuwe broodtrommeltje mét drinkbeker en dan maken we ons klaar voor een reunie bij Davids ouders. Davids nichtje uit Australie is over en dat moet natuurlijk gevierd worden. Met eten. Heel veel eten! Als we allemaal bommetje vol zitten is het tijd voor een rondje “Raad de themesong”. David is de grote winnaar maar ik vind dat ik met mijn goede antwoorden (“Free Willy”  en “Prince of Egypt”) ook een hele goede strijd heb gestreden. De kinderen liggen al te slapen op de bank als eindelijk aanstalten maken om richting huis te gaan. Gezelligheid kent geen tijd!

img_4630

 

zondag

Er is mooi weer beloofd en daarom ga ik tegen de middag met de jongens richting de camping zodat David weer verder kan werken aan zijn opdrachten. Het weer valt een beetje tegen. Het is erg benauwd en bewolkt maar dat mag de pret niet drukken. Pippa (van Yvette van Vettt) is er ook en dus is Boaz gelukkig. Ze maken zandoliebollen, klimmen in de schommels, zoeken takken en proberen marshmallows te roosteren boven een nog smeulend vuurtje.

img_4723.jpg

Rond vier uur pak ik alle spulletjes weer in de auto, neem ook mijn kussen mee die ik nog in de caravan had liggen en vind ook nog een korte broek die ik al een tijdje zoek was om vervolgens weer terug naar huis te rijden. Midas valt in slaap in de auto en Boaz kletst de hele weg terug de oren van mijn kop. Hij wil weten wat een petunia is, wat APK betekent, hoeveel overoverovergrootvaders hij had, of ossen ook vlekken kunnen hebben en of hij straks een loempia én een knakworst bij de patat mag. Die jongen is nooit niet stil! Heel gezellig maar soms ook wel een heel klein beetje vermoeiend. We rijden langs de cafetaria. Boaz mag een knakworst én een loempia bij de patat die we thuis lekker opeten. Hoewel we maar heel even op de camping zijn geweest, zijn we allemaal moe. Ik typ deze blog en dan gooi ik de jongens nog even snel onder de douche. Die hebben in de afgelopen twee dagen meer zand verzameld dan in een gemiddelde basisschool-zandbak is te vinden en hun voetjes zijn zo smerig dat ik denk dat ze wel een uurtje moeten weken voordat ik weer een beetje huidskleur zie! Ach ja, kleine geitjes hou je toch!

Hoe was jouw week!?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s