Tuinkamer inspiratie

We hebben alweer een paar heerlijke dagen in onze tuin door gebracht. De overkapping, onze tuinkamer,  die we vorig jaar lieten bouwen, is een ware aanwinst. Niet alleen kun je er geweldig goed zitten wanneer het regent, waait of zelfs stormt. Het is ook een heel fijn plekje wanneer de zon hoog aan de hemel staat en je een beetje verkoeling in de schaduw zoekt.

Maar… Ik zou heel graag dit plekje een kleine metamorfose geven. Ik vind het namelijk allemaal net iets te donker en net iets te saai. Wat ik precies wil, vind ik een beetje lastig en dus ben ik een zoektocht naar inspiratie gevonden. Na een paar omzwervingen ben ik uitgekomen bij Industrial White Bohemian Hipster. And I love it!

for a green homeDoordat onze overkapping behoorlijk diep is, en de drie binnenste muren voor een groot deel bestaan uit donkere rood/bruine stenen, is het nogal een donker “hok”. Een likje witte verf zou een wereld van verschil maken! David ziet dat nog niet helemaal zitten, but a girl can dream, right?! Een industrial white wall of een white wash muur, waarbij je nog een deel van de stenen kunt zien, (zie pinterest perfect plaatje!) vind ik een prachtig compromis. Nog wel even uitzoeken hoe je dit effect daadwerkelijk krijgt!

(tips zijn welkom!)

 

 

0171728_02We hebben nu een neppe Pers op de vloer liggen, wat ik echt prachtig vind. Maar onze harige hond haart zo erg, en al die haartjes blijven in de kleed kleven waardoor het kleed niet echt helemaal tot zijn recht komt. Een jute rond vloerkleed zou ik een hele fijne  vervanger vinden. Hierin blijven de haartjes minder zitten én het staat ook nog eens geweldig op onze stenen vloer! Bij Kwantum zag ik een paar pracht exemplaren, dus het kan maar zo zijn dat ik daar binnenkort even ga winkelen!

 

Macrame muur opknoping van PrettyKooky op EtsyMacrame. Een handwerktechniek, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Op deze manier kun je gordijnen maken, of bloempothangers, of dromenvangers, of lampenkappen of lampensnoeren of jurkjes of schommels. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Je ziet het tegenwoordig bijna overal voorbij komen en hoewel ik het eerst een beetje suf vond, ben ik er ondertussen zwaar verliefd op geworden. Vooral de grotere, grovere, witte versie die zijn gebonden aan een tak vind ik heel erg mooi! Zo’n macrame zou prachtig staan tegen de witte stenen muur! Ik zit er over te denken om er zelf eentje te gaan maken. Het lijkt me namelijk een enorm zen om zelf zo’n ding te knopen!

 

Large Wedding Bunting - Frosted Lace, Over Ten Feet Long. $34.00, via Etsy.Nog een leuk potentieel diy project. Een slinger van kant! Met een slinger als deze zouden wij de houten muur boven onze bovenkeuken bijvoorbeeld eenvoudig kunnen opleuken. Maar een slinger als deze zou ook geweldig staan onder de balken aan de voorkant.

 

Geweldig Gewei van Timo SorberEen grote dierenschedel of een gewei vind ik enorm gaaf. En David houdt er ook van. Deze hippe accessoires zouden dan ook prima passen onder “zijn” overkapping. Maar een échte schedel of een gewei vind ik dan wel weer een beetje luguber. We hebben al een tijdje een echte neppe schedel aan onze muur in de woonkamer hangen (Action, €8.95, beste aankoop ooit) maar voor buiten wil ik graag een grotere. Een mega gewei van Geweldig Gewei, dat vakkundig gemaakt wordt van takken en waar dus geen enkel beest voor is gestorven, zou dan ook de perfecte oplossing voor mijn “probleem” zijn!

 

15 x de meest luchtzuiverende kamerplanten!Planten! Natuurlijk wil ik mijn nieuw gestylede tuinkamer opleuken met planten! Grote planten die tegen de schaduw kunnen! Welke dat zijn, daar moet ik me nog even in verdiepen. Ik neem aan dat een cactus daar prima kan overleven en ook een grote varen zou er wel op zijn plek staan. Mooie grote planten in mooie grote potten of jute zakken.

Veel stoere texturen van steen, hout, jutte, glas gecombineerd met wit en zacht. Dat is hoe ik mijn tuinkamer graag zou willen zien. Ik moet David alleen nog even overhalen.

Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met heel veel “Bohemian White Inspiratie”. Ben je benieuwd van welke sites de foto’s komen of van welke pinterests ik nog meer inspiratie krijg? Neem dan snel een kijkje!

 

 

 


Een reactie op “Tuinkamer inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s