de Week van de Wolf #55

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

maandag

img_4747.jpgMidas slaapt overdag standaard drie uur. Iedere ochtend rond tien uur geeft hij zelf al aan dat hij moe is om vervolgens tot minstens één uur te slapen. Soms moet ik hem zelfs rond  twee uur wakker maken omdat we anders te laat komen om Boaz op te halen! Heerlijk die paar uurtjes “rust”die ik heb wanneer hij slaapt. Maar ze gaan de laatste tijd wel ten koste van mijn nachtrust. Het uitgeslapen mannetje barst door zijn megadut namelijk tot ’s avonds laat van de energie. Daar moet verandering in komen! Ik besluit het dutje, met pijn in mijn hart (!) af te schaffen. Hoe dit afkicken van dutjes gaat, zal ik binnenkort uitgebreid in een blog toe lichten. Maar ik kan je vast vertellen dat het niet over rozen gaat!

Voor de broodnodige afleiding fietsen we in de middag even langs de dierenwinkel. Dat vindt Midas bijna net zo leuk als een kinderboerderij en hij is niet weg te slaan bij de konijntjes, visjes, muizen en hamsters.

Van koken komt die dag niet heel erg veel. Midas heeft het zwaar en ik daardoor ook. Ik maak en snelle courgettesoep, warm slakken op in de oven en flans nog een salade in elkaar. Als de jongens naar bed gaan, ga ik aan de wijn. Twee glazen verder ben ik dronken en heb ik enorm zin in lekkers. David, held, fietst daarom nog even snel naar de winkel en komt thuis met twee repen Tony en een flesje 43 en zo komt het die dat uiteindelijk toch nog goed!

dinsdag

DSC_0429.jpgBoaz is 5,5! Feest! Boaz mag kiezen wat we gaan eten en natuurlijk kiest hij voor sushi! Terwijl hij op school zit, gaan Midas en ik druk bezig in de keuken. We maken, speciaal voor Vettt, kidsproof sushi en maken voor Boaz een sushi taart. Het recept van deze kindvriendelijke sushi kun je nú lezen op Vettt.nl! (klik!) 

Als hij thuis komt staat de taart klaar en liggen er ook nog een paar cadeautjes op hem te wachten. De dino die hij uit een ei moest “hakken” is favoriet. Ik was vergeten dat dit soort dino’s voor enorm veel troep zorgen. Ach ja, f*ck it! Kind blij, mama blij!

Als David thuis is gaan we naar zijn ouders waar we een afscheidsetentje voor zijn nichtje bijwonen. Er is wederom heel erg veel eten en heel veel gezelligheid! We zouden vandaag de eerste avondvierdaagse wandeling gaan lopen maar dit etentje is een perfect excuus om niet te gaan!

img_4824.jpg

woensdag

img_4829.jpgMidas is moe. Zelfs de dutjes van een uurtje die ik hem gun, zijn bij lange na niet genoeg. Maar ’s avonds en ’s nachts gaat het nu al een stuk beter en dus houden we vol. Heel erg gezellig is het niet met zo’n vermoeide peuter.

Op het moment dat we in de auto zitten om Boaz op te halen, bedenk ik me dat ik de zonnebril nog thuis heb liggen. Ik loop terug richting de poort, doe deze open en … zoef. Norris rent langs mij heen de straat op. Ik krijg hem nog twee x te pakken maar hij heeft geen halsband om en weet zich met een draaibeweging vrij te krijgen en weg te rennen. Midas zit op dat moment nog in de auto en de school van Boaz is ieder ogenblik uit. Ik ben woest! Het lijkt Norris wel een goed idee om de hele wijk door te rennen en vooral niet te luisteren. Gelukkig schiet de buurjongen te hulp. Hij rent, op sokken! achter Norris aan img_4839en weet hem uiteindelijk te vangen. Ik ren snel naar huis, haal een riem op, rijd naar de plek waar Norris gevangen is genomen, ik doe hem aan de riem, laat hem in de auto springen, we rijden terug naar huis waar ik Norris snel weer in de tuin laat, poort dicht en naar Boaz. Ruim twintig minuten te laat kom ik aan op school. Ik kook nog steeds van woede maar gelukkig heeft Boaz zich in de tijd dat ik er niet was goed vermaakt en heeft juf goed op hem gepast. We gaan naar de supermarkt voor de standaard woensdagmiddagbroodjes en daarna naar huis. Voor zwemles zijn we veel te laat dus het heeft weinig zin om daar nog naar toe te img_4852rijden. Ik zet voor de jongens een bak water neer zodat ze toch even kunnen spetteren maar dan besluit Boaz even naar de buurvrouw te lopen om te vragen of hij in hun grote zwembad mag. En het mag! Even later wil natuurlijk ook Midas in het water en hoewel het water behoorlijk koud is, vinden ze het geweldig! Dit is zo’n succes dat David en ik besluiten dat er bij ons in de tuin ook zo’n mega zwembad komt! We rijden daarom naar Welkoop, Praxis, Bauhuis en Ikea maar nergens hebben ze het zwembad dat wij willen. We dineren met Ikea hotdogs en een Ikea ijsje en gaan dan naar huis om internet af te speuren naar het perfecte zwembad terwijl de jongens in bed liggen.

donderdag

img_4879Na een uitgebreide speurtocht online ontdekt David dat Obelink hét zwembad en alle juiste accesoires op voorraad heeft. We zetten Boaz af op school en rijden daarna door naar Winterswijk. Ben je ooit bij Obelink geweest?! Het is de Ikea voor kampeerders zeg maar. En immens groot! We hadden er wel de hele dag kunnen lopen maar we hadden haast. Daarom kochten we een zwembad en alles wat daarbij hoort en een paar uber lelijke Teva sandalen voor Midas. Ik heb voor hem al van alles geprobeerd maar de meeste zomerschoenen/slippers zijn voor kleine ukkies niet echt geschikt. Terwijl Boaz op stoere slippers loopt, loopt Midas dus vanaf vandaag op vreselijke Tevas die wel heel goed blijven zitten en waar hij heerlijk op kan lopen. Thuis zetten we het zwembad binnen een half uurtje op en daarna begint het vullen. We beginnen met koud water via de tuinslang en emmertjes heet water uit de badkamer. Wat een ellende! Daarom verzin ik de ingenieuze methode om, via ons ligbad en het badkamerraampje rechtstreeks warm water in het bad te krijgen. Heerlijk! Midas gaat er in zodra de bodem bedekt is en ik krijg hem er amper uit! Boaz is bij thuiskomst eerst niet extreem enthousiast als hij het zwembad ziet, maar zodra hij er in ligt wil hij er ook “voor altijd en altijd” in blijven. Leuk in theorie, maar we moeten die avond echt meelopen met de avondvierdaagse.

Rond vijf uur komen mijn ouders en pluk ik de kinderen snel uit het zwembad. Bepakt en bezakt met druifjes, pakjes drinken, koekjes en broodjes lopen we richting de stad waar we om kwart over zes beginnen met de 5K. Rond half negen lopen we over de finish. Met een medaille, bloemen en snoep gaan we richting huis waar de jongens, natuurlijk, nog eerst even in het zwembad willen zwemmen. Pas om half tien liggen zij en ik ook in bed en ik besluit dan al dat Boaz morgen niet naar school hoeft.

vrijdag

img_5157.pngVrij! Uitslapen! Tot negen uur in ieder geval. Daarna zijn Midas en Boaz klaar wakker en willen weer zwemmen. Ik zeg het je, dat zwembad heeft nu al zijn geld terug verdiend! Ook ik neem een duik in het bad (het water is nu nog warm maar koelt behoorlijk snel af) Midas doet nog even een klein dutje en terwijl David en Boaz nog zwemmen rijd ik even langs school om het vaderdag-cadeautje van Boaz op te halen. Er zijn wel meer kindjes die vandaag een snipperdag hebben genomen en de kindjes die er wel zijn, mogen van juf een filmpje kijken. Na een week vol toetsen én wandelen zijn ze allemaal moe en juf snapt dan ook wel dat Boaz een dagje thuis blijft. Als Midas wakker is rijden we richting Nordhorn waar ik met Marieke en haar dochtertje Abbey heb afgesproken. Er staat een middag Tierpark op de planning!

 

Deze “ezelfie” deelde ik al eerder op instastories, waar ik trouwens heel vaak korte filmpjes op deel. Ik vond deze weer zo hysterisch geweldig van mezelf dat ik hem ook even hier moest delen aangezien de stories maar een 24-uurs bestaan hebben! Wil je nog meer foto’s en filmpjes van mijn dagelijkse avonturen zien? Volg me dan op instagram! (klik) 

Hoewel het niet erg lekker weer is, hebben we wel een heerlijke dag!

img_5117

Als ik Boaz ’s avonds naar bed breng, vraagt hij of ik zijn tand eruit wil trekken. Ik vind img_5144dat zoiets ranzigs en ik vertel hem dat zijn tand er vanzelf uit zal gaan als hij maar even geduld heeft. Maar geduld heeft hij niet. Hij wil hem er nu uit want hij is klaar met die wiebeltand in zijn mond. Ik beloof het te proberen en pak een papieren zakdoekje waarmee ik zijn tandje heel voorzichtig vast pak. Ik hoef niet eens kracht te zetten maar voel hoe de laatste “draadjes” tussen mijn vingers knappen en voor ik het weet heb ik zijn tandje in mijn hand! Gatverdamme wat ranzig! Ik krijg er nog koude rillingen van als ik er aan denk, maarrrr Boaz is weer een melktandje armer en zijn Tandenbeestje een tandje rijker!

zaterdag

Boaz heeft een feestje en we moeten ook nog even een cadeautje voor Vaderdag kopen en dus gaan Boaz en ik op de fiets naar de stad. Ik ben zo blij dat ik weer een fiets heb en maak er bijna dagelijks gebruik van. Als ik Boaz heb weg gebracht, fiets ik even langs de Jumbo. Ik doe mijn boodschappen daar normaal nooit maar af en toe heb ik iets nodig dat ze bij de Lidl en Nettorama niet verkopen, waardoor ik er wel even langs moet. En als we er dan toch zijn… Ik neem alle ingrediënten voor een uitgebreide indiaanse maaltijd mee terwijl David zijn zus overhaalt om te komen eten.

img_5207.jpgIk sta vervolgens drie img_5212uur in de keuken, vergeet bijna om Boaz op te halen van het kinderfeestje en heb rond zes uur een mega maaltijd op tafel staan. Ik heb zelfs nog tijd gehad om twee sushi taartjes te maken! Mijn zwager heeft een paar goede flessen wijn meegenomen en na het eten tafelen we nog heel erg lang buiten na, terwijl de kinderen stoep-krijten en marshmallows roosteren. Meer van dit soort avonden alsjeblieft!

zondag

img_5234Vaderdag! En internationale sushi dag! En Midas is precies 2,5! Feest, feest, feest dus! We beginnen de dag relaxt met een klein ontbijtje en cadeautjes voor David. Boaz en Midas maken nog een mooi schilderij voor Opa en daarna doet Midas een mini dutje voordat we naar Oldenzaal rijden voor een heerlijke brunch bij mijn ouders. Terwijl wij nog natafelen spelen de jongens met mijn oude duplo. Dat spul is natuurlijk ook niet kapot te krijgen. En hoewel ze er thuis bakken vol van hebben staan, vinden ze het leuker om er bij oma mee te spelen.

img_5248.jpg

img_5291Rond half drie rijden we naar Buurse voor een bbq bij de pannenkoekenboerderij met mijn schoonfamilie. We genieten van het heerlijke eten terwijl de kinderen zich kostelijk vermaken in de speeltuin. Als we uiteindelijk, na een hele lange dag vol gezelligheid en lekker eten, thuis komen, plonsen we nog even het zwembad in. Doordat deze de hele dag in de zon heeft gestaan is het water behoorlijk opgewarmd en zo’n avondduik is echt heerlijk! Ik zeg het je, een zwembad is echt een aanwinst voor je tuin!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s