Meesters- en Juffendag #2

meesters en juffendagVorig jaar werd ik, als nieuwbakken moeder van een naar de basisschool gaand kind, een klein beetje overvallen door Meesters- en Juffendag. Ik ken dat van vroeger niet en had ook niet echt een idee wat zo’n feestdag in zou houden. Op het allerlaatst knutselde ik met Boaz nog een kleinigheidje in elkaar. En eerlijk? Ik was best trots op het eindresultaat! 

Maar, dit jaar zou het anders gaan. Dit jaar zou ik op tijd gaan speuren op Pinterest naar leuke ideetjes voor de juffen van Boaz. Ik zou op tijd samen met Boaz een leuk cadeautje in elkaar zetten en ik zou stressvrij met een top-cadeau op school verschijnen.

DSC_0802Leuke theorie hé? Werkt natuurlijk niet in praktijk voor geen ene meter. Morgen is het Meesters- en Juffendag en ik had tot vanochtend nog niets op Pinterest opgezocht, nog niets geknutseld en was alles behalve stressvrij.

Mijn back-up plan (naar Action en gewoon iets kopen voor de juffen) valt in het water als Davids ’s morgens aangeeft de auto nodig te hebben.

Plan C: Iets maken met spulletjes die we in huis hebben.

 

En wat heb ik altijd in huis? Wijn! 

DSC_0805Om alleen met een fles wijn aan te komen zetten, vond ik een beetje treurig. In het instructie-mailtje stond ook duidelijk dat de juf het leuk zou vinden als de kinderen zelf iets zouden knutselen.

Daarom heeft Boaz vanochtend in alle vroegte een nieuw etiket geschilderd voor om deze fles wijn. Ik had geen wit papier meer maar de achterkant van inpakpapier werkt ook prima als canvas!

DSC_0812Ik heb een strook papier geknipt dat een breed is als het originele etiket. Hierop heeft Boaz een prachtig landschap geschilderd met bloemen, dino’s, een maan, een paddenstoel en een kameel.

Zodra de verf goed droog is, wikkel ik het papier om de fles en plak het nieuwe etiket aan de bovenkant met plakband vast. Klaar!

We pakken de flessen straks natuurlijk nog wel in, want “juf mag niet zien wat er in zit” en dan maken we er nog even een leuk kaartje aan met “Wijne Juffendag” of zoiets. Perfectie lijkt me!

Ik heb aan het einde van de dag al zin in een glaasje wijn dus ik ga er gewoon van uit dat een juf na een heel schooljaar wel een flesje kan gebruiken! En ze hebben het ook echt wel verdiend!

 

 

 

 

 

 

 

Posted in diy

Een reactie op “Meesters- en Juffendag #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.