Bolle BabysBuik update #2 : Dé Test

 

Afbeeldingsresultaat voor period ecard
afbeelding  geleend van SomeEcards

Vier weken na mijn laatste ongesteldheid, zat ik op het toilet, met een test. Helemaal niet met het idee dat ik echt zwanger zou zijn. Ik was er, na heel lang geprobeerd te hebben en na iedere maand weer teleurgesteld te zijn, vanuit gegaan dat weer zwanger worden er niet meer in zou zitten. Vorig jaar had ik me er bij neergelegd dat het bij twee gezonde jongens zou blijven en daar had ik vrede mee.

Maar normaal had ik een cyclus van een kleine drie weken en voor mijn doen was ik dus wel een beetje over tijd. Een test heeft me in het verleden wel eens geholpen om mijn menstruatie op gang te brengen.

Alsof mijn lichaam bij het zien van slechts 1 streepje op de test denkt: Oooh niets aan de hand, laat het dan nu ook maar met liters tegelijk gaan stromen en zeven dagen ellende verzorgen! 

En dus plaste ik, met het idee binnen twee minuten een negatieve test in handen te hebben, volgens de gebruiksaanwijzingen over een van de twee stickjes die ik in de duo verpakking van Etos vond. Ik drukte het dopje er weer op en legde de test weg. Ik was, na mijn toiletbezoek, alweer bezig met de afwas toen ik de test opeens herinnerde. Terug op het toilet pakte ik de test op en….

Afbeeldingsresultaat voor etos zwangerschapstest

Niets. Helemaal niets. Niet twee streepjes, niet één streepje, niet eens een blauwe waas. Zul je natuurlijk net zien dat ik uit die vele tests die de zwangerschapstestfabriek maakt, net die ene hebben die het niet doet. Gelukkig zat er nog een test in het doosje en even later kon ik deze test doen. En wat denk je? Weer niets! Weer geen streepje, ook geen controlestreepje. Helemaal niets! Nou ben ik geen universitair afgestudeerde professor maar over een stokje plassen kan ik nog wel. Deze testen waren gewoon fout!

Ik belde Etos, deed mijn verhaal en de lieftallige verkoopster die ik aan de telefoon had stelde voor dat ik even naar Etos kwam om een nieuwe test op te halen. Ik moest dan wel even het oude doosje meenemen. Daar staat een nummer zodat ze bij de fabrikant kunnen achterhalen of er in die reeks misschien meerdere foutieve testen zijn. Ik deed de zwangerschapstesten die het niet hadden gedaan in het doosje en wilde juist op mijn fiets springen toen het enorm begon te regenen. Die testen moesten maar even wachten.

Een half uurtje later was het opgehouden met regenen, ik griste het doosje met de tests van het aanrecht en wilde gaan fietsen toen ik mij bedacht dat de verkoopsters van de Etos waarschijnlijk niet op mijn ondergepieste testen zaten te wachten. Het doosje alleen zou voldoende zijn. Ik haalde de testen weer uit het doosje en toen…

img_6401Toen bleek dat een van de twee het wel had gedaan.

En hoe!?

Niet alleen een heel duidelijk blauw controle streepje maar in het tweede vakje stond ook een streepje.

Ook blauw, ook heel duidelijk.

BAM! Die had ik van mijlen ver niet aan zien komen!

David lag op de bank. Hij was die dag voor het eerst in jaren écht flink ziek en was daarom toevallig thuis op het moment dat ik de test deed. Met knikkende knieën en tranen in mijn ogen liep ik naar hem toe en stamelde dat één test het wél had gedaan. Hij vroeg een beetje wazig wat dat dan betekende en ik kon nog net uitbrengen dat ik zwanger was voordat ik in huilen uit barstte. Van schrik, van ongeloof, van blijdschap.

img_6771Hoe het na deze test verliep heb je hier en hier kunnen lezen! Ik had deze blog al een tijdje klaar staan maar ik wilde eerst weten of alles goed was met de baby, en later of alles goed was met de baby’s voordat ik hem plaatste! Nu alles er goed uit ziet vind ik dat dit hoofdstuk in mijn zwangerschapsroman niet mag ontbreken!


3 reacties op ‘Bolle BabysBuik update #2 : Dé Test

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s