de Week van de Wolf: 56

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

Een vriendinnetje vraagt of ik zin heb in thee. Natuurlijk, maar de jongens moeten wel mee. Haar huis is niet heel erg kindvriendelijk dus haar plan om naar de speeltuin een straatje verder op te gaan is dan ook geniaal! Hoewel deze speeltuin maar een klein kwartiertje fietsen van mijn huis is, ben ik er nooit eerder geweest. Super stom want het is er erg leuk! De jongens vermaken zich er de hele ochtend terwijl op het terras bijkletsen en thee drinken. Het blijkt dat ze bij deze speeltuin ook Zomerspelen organiseren. Iedere dag kunnen kindjes van tien tot drie komen spelen voor één euro. Eén euro! En daar kom ik dan in de laatste week van de vakantie achter! Doodzonde!

Dinsdag

Boaz is super enthousiast over de zomerspelen! Hij wil wel een middag spelen in de speeltuin met de andere kindjes! Ik begin al vroeg met de huiskamer op ruimen en heb de helft al schoon als het tijd is om Boaz weg te brengen naar Tuindorp. Hij is een beetje verlegen maar ik weet dat dat wel over gaat als hij een beetje gewend is en dus laten we hem daar snel achter. Als ik te lang blijf plakken om hem te helpen wennen, wil hij DSC_1362.JPGuiteindelijk met mij mee naar huis. Soms heeft hij gewoon even een zetje nodig. Midas is een beetje verdrietig dat hij niet mag blijven en dus beloof ik hem een ijsje als we bij Ikea zijn geweest. Omkopen is natuurlijk niet helemaal pedagogisch verantwoord, maar het scheelt soms een hele hoop ellende! Bij Ikea koop ik twee nieuwe grote planten, een klein roze potje met een vetplantje en geurkaarsjes. Ik denk dat ik nog nooit zo weinig geld heb uit gegeven bij Ikea! Als we thuis zijn, gooi ik Midas in bed en ga ik nog even snel door met de rest van de woonkamer zodat ik klaar ben voordat ik Boaz moet ophalen. Ondanks dat ik alles in etappes moet doen en veel moet rusten tussendoor, ben ik heel erg blij met het resultaat van mijn frisse kamer!

Meer foto’s van de woonkamer vind je donderdag op Wolferien.com!

Woensdag

De jongens worden ’s morgens vroeg door mijn vader opgehaald. In de laatste week van de zomervakantie mogen ze nog een paar dagen bij opa en oma logeren. Na een dikke kus en een knuffel rijden ze weg. Even later moet ik David naar het station brengen. Hij heeft vandaag zijn verdediging van zijn scriptie en gaat in pak! Het weer werkt niet echt mee en omdat hij geen nat pak wil halen, breng ik hem tot aan de trein. Daarna rijd ik door naar Enschede. Ik heb weer een check bij de echoscopiste en ik ben er heilig van overtuigd dat ik vandaag te weten kom of ik twee jongens, twee meisjes of toch een jongen en een meisje krijg! Ik ben dan ook enorm zenuwachtig en ben veel te vroeg!

img_7428Als ik een keer op de tafel bij de echoscopiste lig, en ze binnen no time twee sterke, gezonde, goed gegroeide baby’tjes met een stevige hartslag zie, ben ik gerust gesteld. Ze onderzoekt alles, omtrek van het hoofdje, maaginhoud, beentjes, ruggengraat, bloedtoevoer vanuit de navelstreng. Alles komt prachtig duidelijk in beeld. Alleen zegt ze img_7498dat het nog te vroeg is om te kunnen zien of het jongens of meisjes worden. Enigszins teleurgesteld maar toch heel erg blij dat de twee minimensjes het heel goed doen, ga ik weer richting huis waar ik in spanning ga zitten wachten op de uitslag van David’s gesprekken. Rond half acht komt eindelijk het verlossende antwoord. Hij is geslaagd! Twee dikke voldoendes en een lading complimenten van de leraren! Whoop! Een paar uur later (hij moet uit Amsterdam komen) haal ik hem en een collega/medestudent op van het station en gaan we nog even een “drankje” doen om het goede nieuws te vieren! Ik ben zo trots als een aap met zeven lullen!

Donderdag

img_7475.pngBoaz en Midas zijn nog steeds uit logeren en ik verveel me een beetje. David moet gewoon weer werken en na een rot nacht wil ik eigenlijk alleen maar slapen. Maar dan appt een vriendinnetje of ik tijd heb voor een bezoekje. Natuurlijk! Ze komt rond lunchtijd en dus ga ik nog even snel langs de winkel voor wat lekkers. Zij is 32 weken zwanger en we praten twee uur lang alleen maar over baby’s, zwanger zijn, kwaaltjes, kleertjes, dikke buiken en andere baby-dingen. Normaal niet zo mijn ding maar het is soms toch wel heel erg lekker om er ongegeneerd over te kletsen!

Vrijdag

Ik heb de halve nacht wakker gelegen door zere benen en heb bedacht dat ik vandaag de slaapkamer van de jongens wel eens zou kunnen verven. Boaz is nog steeds wel oké met zijn roze kamer maar ik vind dat het tijd is voor iets nieuws, iets fris! Donkerblauw of een mooie kleur groen zou zo tof staan! David vind dit echt niet zo’n goed idee. We hebben nog zo veel andere dingen te doen en dit staat nou niet bepaald boven aan ons prioriteitlijstje. Daar heeft hij natuurlijk wel gelijk in. We brengen de dag door met boodschappen halen (wat ook echt hard nodig is) en andere, minder leuke verplichtingen (schoonmaken). Heel nuttig maar niet wat ik in de planning had.

Afbeeldingsresultaat voor nesteldrangTijdens de eerste weken van de zwangerschap was ik zelf een vaatdoek. Met een vaatdoek het hele huis door, zat er gewoon niet in! In de vakantie is het er ook niet echt van gekomen. Af en toe ging ik met een Franse slag door de woonkamer, pakte ik de vaatwasser in en ruimde ik speelgoed weg maar verder dan dat is het niet gekomen. In de dagen dat de jongens uit logeren zijn geweest hebben David en ik samen een inhaalslag gemaakt. En nu bijhouden, Stephanie!

Zaterdag

De jongens zijn weer thuis! Oh, wat heb ik ze gemist! En hoewel ze binnen no time de opgeruimde woonkamer alweer flink op de kop hebben gezet, ik overal schoenen en sokken en puzzelstukjes vind, ze al drie keer ruzie hebben gehad en elkaar poephoofd hebben genoemd en mij al zes keer niet alleen hebben laten plassen, ben ik heel blij dat ze weer thuis zijn! Ik wil al een tijdje een plankje boven de verwarming, en David heeft een goed idee om dat plankje met hout dat hij nog in de schuur heeft staan te maken. Hij gaat daar mee aan de slag terwijl ik mijn haar kleur. We zijn ongeveer tegelijk klaar en beide resultaten zijn behoorlijk perfect!

DSC_1396.JPG

Als Midas zijn middagdutje uit heeft rijden we richting Enschede naar de verjaardag van neefje Zev. Pas na zonsondergang komen we thuis en duiken de jongens en ik gelijk ons bed in terwijl David naar feestje nummer twee gaat!

Zondag

img_7551De allerallerallerlaatste vakantie dag… Hoewel ik er enorm naar uit kijk dat Boaz weer naar school gaat (soms waren de dagen thuis gewoon net iets te lang) vind ik het wel jammer dat ons relaxte ochtendritueeltje nu weer zal moeten transformeren in een “vroeg opstaan, rennen, vliegen, vallen en opstaan, tassen pakken en gaan!” schema. We doen daarom in de ochtend niet zo heel veel. Als we allemaal rustig wakker zijn geworden en een ontbijtje hebben genuttigd, helpt David me om de bovenverdiepingen weer eens goed schoon te maken. Ik zoek zes wasmanden was uit, we laten Midas een plasje op het potje doen (van het “Midas wordt deze zomer zindelijk-plan” is verdomd weinig terecht gekomen) en sluiten de dag én de vakantie af met patatjes, knakworsten en een filmpje.

En dat waren zes weken vakantie! Zoef! Super snel gegaan! De vakantie verliep heel anders dan gepland maar toch geven Boaz en Midas allebei aan dat ze het heel erg leuk hebben gehad! En daar gaat het om!

Voor iedereen die morgen ook weer naar school moet of die al een paar weken naar school gaat: Over een paar weken is het al weer herfstvakantie! Hang in there!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s