Dag zomervakantie, hallo Sinterklaas!

img_7524Je zult het misschien niet geloven, maar ik heb de allereerste Sinterklaas cadeautjes alweer binnen! Ik deelde dit, voor mij heugelijke feitje, op instagram en ik kreeg er een paar behoorlijk ongezouten reacties op! Maar toen ik uitlegde waarom ik drie maanden van te voren al begin met sint-shoppen, vonden velen het toch nog niet eens zo’n heel erg gek idee!

Ieder jaar probeer ik vroeg te beginnen met shoppen. De stress van last minute shoppen werkt niet voor mij.

Ten eerste omdat ik dan vaak het cadeau dat ik wil kopen, nergens meer kan vinden.

Ten tweede omdat ik door alle aanbiedingen, leuke acties, kortingen en het aanstekelijke hebberige gedrag van mede-shoppers uiteindelijk veel meer koop en dus ook veel meer geld kwijt ben dan dat ik in eerste instantie in de planning had! Niet slim!

(Ten derde, maar dat geldt natuurlijk niet voor ieder jaar, ziet het er naar uit dat ik eind november formaatje zeekoe ben en dat ik dan waarschijnlijk niet eens meer in staat ben om mijn eigen schoenen te strikken, laat staan dat ik tussen duizenden andere last-minute Sint-shoppers door de stad loop te rennen!)

Afbeeldingsresultaat voor kruidvat speelgoed folderIk ben niet de enige die al vroeg begint met voorbereidingen voor 5 december! De winkels en grote speelgoedfabrikanten spelen ook al in op de vroege vogels.

Zo heeft Kruidvat in de eerste weken van september hele leuke kortingen op speelgoed. Lidl heeft nu al heel erg leuk speelgoed voor een heel zacht prijsje (daar kocht ik “vier op een rij” voor Boaz).

Is jouw kind dol op Lego? Houd dan de websites goed in de gaten want zij knallen er binnenkort ook weer een kortingsmaand in. Het is veel voordeliger om het dan te kopen dan tijdens de week voor Sinterklaas!

img_5904Nou is het niet zo dat ik nu al winkels af struin voor cadeautjes, maar als ik er tijdens mijn rondje boodschappen tegen aan loop, laat ik het niet liggen!

De jongens mogen allebei drie keer hun schoen zetten en dan krijgen ze er een kleinigheidje in. Een handje pepernoten, een chocoladeletter en een stickerboek (die ik al heb gekocht voor 30 cent!) of een doosje Lego (gekocht met dikke korting natuurlijk!) Hiervoor heb ik  dus zes kleine cadeautjes nodig!

Tijdens hét grote feest krijgen ze ook nog een paar cadeautjes. David en ik zoeken daar vaak samen wat voor uit. Omdat de jongens allebei in december jarig zijn, worden ze al flink verwend en vinden we het daarom leuk om niet alleen leuke maar ook nuttige cadeautjes te geven. Door goed te bedenken hoeveel en wát we willen geven en daar al op tijd, ook online, naar te zoeken, besparen we veel geld, en stress!

Ik vind mijn strategie heel erg prettig, maar ieder zijn heug natuurlijk!

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaasNog één tip, wil jij dat Sinterklaas begin december ook bij jou thuis langs komt? Boek hem dan op tijd!

Heel veel kinderen zouden het leuk vinden om de verjaardag van Sint samen met hem te vieren en zelfs de Sint kan niet overal tegelijk zijn!

Waar en wanneer doe jij je Sint-inkopen?