Zoetzure Ui

DSC_1350.JPGSinds ik zwanger ben, heb ik geen zin in warm (avond)eten. David zag afgelopen week een spinnenweb(je) van de fluitketel naar een punt van de kookplaat… zolang heb ik dus al niet meer fatsoenlijk gekookt! Loedermoeder, ik weet het…

Goed belegde broodjes vind ik des te lekkerder! Die kan ik de hele dag wel eten, en dat doe ik dan ook! Op dit moment is mijn allerlievelingsbroodje een broodje met sla, kaas en zelfgemaakte zoetzure ui. Deze zoetzure ui at een ik paar weken geleden bij mijn vriendinnetje en zij was zo lief mij haar recept te geven. Nou ja, recept. Het is zo super eenvoudig dat ik niet weet of je het wel een recept mag noemen!

DSC_1335.JPGIngrediënten

drie rode uien
azijn
drie eetlepels lichtbruine basterdsuiker
10 peperkorrels
halve theelepel zeezout

Een weckpot (0,5 liter inhoud)

Steriliseer de weckpotten goed. Hoe je dat doet, vind je >hier<.  Schep de suiker in de pot en doe er een flinke scheut azijn bij. Roer dit goed door, zodat de suiker al een beetje op lost.

DSC_1353Snijd de uien in (halve) ringen, haal de ringen los van elkaar en voeg ze toe. Giet vervolgens azijn toe tot de ringen onder staan. Voeg de peperkorrels en het zout toe, sluit de pot goed af en schut even. Na slechts vier uur zijn de uien heerlijk zoetzuur en kun je ze perfect gebruiken als topping voor op een broodje, door een salade of als bijgerecht bij vlees.

Wil je de uien langer bewaren? Geen probleem. Zet de weckpot in de koelkast en ze blijven tot twee weken goed. Ze zullen wel iets van hun knapperigheid verliezen maar ik vind dat zelf niet erg.

DSC_1412.JPG

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy.

Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)


3 reacties op ‘Zoetzure Ui

  1. Mmmm love it,ik doe er dan nog wat piment poeder of korrels bij (geen idee waarom,hoorde bij het recept wat ik had)
    Ga het zo gelijk maken,krijg er trek van en nee ik ben niet zwanger hahahaha maar ben ook gek op augurken..potten gaan erdoor hier hahaha

  2. Dag wolferien, ik ga de wortelcake eens proberen, heb dat nooit nooit gegeten. Ik ben dan ook Belgische. Nu, alles ziet er gewoon lekker uit. Wat Je uienconfituur betreft, voor de azijn heb je alle keuze. Hier gebruik ik wat er voor handen is, een paar lepels balsamico of
    frambozenazijn en qua kruiden idem dito als er maar peperbollen inzitten. Zo kun je eindeloos smaken verkrijgen en is de wildpastei. Lekker op wildpasteu en bloedworst! Mmmmm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s