Woonkamer-Winteropstelling

Ik heb zo lang uit gekeken naar de zomer, naar zon, naar jurkjes en slippers en lange zwoele avonden bij een kampvuur… Maar nu de blaadjes van de bomen weer langzaam verkleuren snap ik niet waarom ik zo naar de zomer heb uitgekeken. De herfst, dat is pas een seizoen om naar te verlangen! De natuur op haar allermooist, lange wandelingen met dikke jassen aan en de zon op je smoel, ’s avonds al lekker op tijd donker en met een dekentje en een grote kop thee op de bank. En Halloween, laten we vooral Halloween niet vergeten.

Zodra ik een paar weken geleden de eerste pompoenen te koop zag liggen bij stalletjes langs de weg, ben ik herfst-minded. En herfst-minded zijn heeft als gevolg dat de woonkamer anders móét! De bank moet andersom zodat deze niet langer tegen de verwarming staat en de warmte dus beter weg kan. En als ik dan toch met de bank ga slepen, kan ik net zo goed de hele woonkamer aan pakken!

DSC_1362.JPGWe hebben, na anderhalf jaar, nog steeds niets voor de ramen. Ik weet niet goed wat, en als ik het weet dan is het zo duur dat we daar gewoon nog even geen geld voor hebben. En dus heb ik een paar grote planten voor de ramen gezet. De vorige twee waren nodig aan vervanging toe. Deze heb ik daarom deze week bij Ikea opgehaald. Ik vind ze prachtig!  De oude oorstoel is een erfstuk. Opnieuw (laten) bekleden staat hoog op mijn lijstje maar Norris gebruikt de stoel als mand. Zolang Norris dit nog doet, wacht ik nog even met opnieuw bekleden.  De papieren zakken kocht ik een tijdje geleden bij Wibra en daar zit een beetje speelgoed in. Ideaal, deze zakken, voor als je snel het laatste beetje rondslingerend speelgoed wil opruimen voordat de visite komt of voordat je naar bed gaat!

DSC_1356Tijdens een poging de ramen te lappen, knapte een deel van de vensterbank (waar ik op stond) af. Hoewel een brede vensterbank natuurlijk erg praktisch is, vind ik deze ruige “nieuwe” rand eigenlijk veel mooier!  De houten puzzel heb ik in een donker verleden gekregen na een dag gewerkt te hebben bij een bedrijf die deze puzzels maakt. Ik hou van hout en daarom mag hij blijven staan! En de kaars is een verwoede poging om stiekem meer roze in huis te krijgen. Lukt steeds beter!

DSC_1397De “skull” die David vorig jaar bij Action kocht, is nog steeds een van mijn lievelingsitems in huis.

DSC_1394.JPGWij hebben geen heel bewust geen speelhoekje voor de kinderen in de kamer. Zij hebben boven een speelkamer en beneden een kast vol knutselspulletjes, puzzels en spelletjes waaruit ze alles mogen pakken maar waarin ik ’s avonds ook alles weer terug kan zetten. Uit het zicht. Toch ontkomen wij er niet aan dat er regelmatig speelgoed in de woonkamer blijft liggen. Een speelgoed auto, puzzelstukjes of een knuffel. De “lelijke” spulletjes gooi ik in de witte zakken, mooi speelgoed mag even blijven zitten. Dit konijn van Ikea is typisch voorbeeld van, in mijn ogen, stylisch verantwoord speelgoed.

DSC_1405.JPG

Onze 5 meter lange kerkbank pronkt nog steeds in de huiskamer. Soms twijfel ik erover om hem weg te doen, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen. De bank wordt bijna dagelijks gebruikt. Veel meer dan ik in eerste instantie voor mogelijk had gehouden. Ik was van plan om de bank vol te zetten met grote potten met planten en mooie lijsten met prachtige platen, maar omdat de bank zo veel gebruikt wordt, is dat niet erg praktisch. Helemaal in de hoek heb ik nog net een plekje voor mijn oude bijbels en een paar andere oude boekjes gevonden.

img_7734

In het voorjaar komt de bank tegen de verwarming te staan waardoor de woonkamer veel ruimer oogt, maar nu het weer kouder en eerder donkerder wordt, vind ik het heerlijk dat we een klein “hokje” gezelligheid in de grote woonkamer hebben gecreeerd waar we ’s avonds op de bank kunnen ploffen en een filmpje kunnen kijken.

 

DSC_1396

Het plankje dat David boven de verwarming heeft gemaakt, vind ik een aanwinst voor de woonkamer. De muur boven de verwarming was altijd leeg en saai maar door het plankje kunnen we de leegte een beetje breken en staat het veel gezelliger! Ik was van plan om het plankje te witten, maar het rauwe hout vind ik wel erg mooi staan dus voor nu laat ik het even zo!

 

img_7743 Links op de foto staat een oud tafeltje waar de computer op staat.  Dit tafeltje ligt altijd vol rommel en ik wil eigenlijk het liefst dat de computer naar boven gaat. Maar boven werken terwijl de rest van de familie beneden zit vind ik niet erg gezellig en ook niet erg praktisch. Hier moeten we nog even iets op verzinnen want op dit plekje wil ik straks de box hebben staan. Het potje onder de bank staat er al een tijdje in de hoop dat Midas het in zijn bol krijgt om zindelijk te worden. Hierover binnenkort meer! De houten vloer vind ik prachtig! Maar in de loop der tijd is hij een beetje beschadigd. De vloer laten schuren en opnieuw in de wax laten zetten (in een lichtere kleur) is een van de vele dingen op mijn “to do-lijstje” mochten we de loterij winnen!

Waar we in de keuken heel veel licht hebben dankzij de vele ramen en de lichtstraat, is de woonkamer behoorlijk donker. Mochten we ooit gaan verhuizen dan is een lichter huis wel een van de prioriteiten op mijn verlanglijstje. Toch ben ik, ondanks het gebrek aan licht, nog steeds heel erg blij met ons huis en onze woonkamer!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s