de Week van de Wolf #57

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

maandag

img_7574Daaahaag vakantie, hallo allereerste schooldag! Boaz was een klein beetje zenuwachtig maar als hij met zijn tas om en jas aan klaar staat om te gaan heeft hij toch wel heel veel zin om te beginnen aan groep drie. De avond voor zijn eerste schooldag krijgen we een mail met de opdracht alle leerlingen op dinsdag en donderdag een rugtas met gymspullen mee te geven. Lekker op tijd ook weer. Aangezien hij dat dus al de volgende dag nodig heeft en hij echt nieuwe gympen moet hebben, moeten we ’s middags na schooltijd de stad in. De gympen vind ik gelukkig supersnel bij Scapino. Een sportbroek is een stuk lastiger te vinden, om over een rugtas nog maar niet te spreken. Iedereen natuurlijk zijn smaak maar ik vind de commerciële rugtassen met Cars of Frozen zo spuuglelijk. Ik heb de hoop op het vinden van een rugtas al bijna opgegeven als ik bij de Hema een leuke blauwe cactus-rugtas tegen kom! Een korte joggingbroek kan ik nergens vinden maar ik besluit dat een lange joggingbroek die hij nog in de kast heeft hangen, en een gewoon t-shirt ook prima werkt als gymkleding en ik beschouw mijn missie als geslaagd! Met twee kinderen, waarvan ééntje net zijn eerste schooldag erop heeft zitten en enorm moe is, en de andere twee jaar is en gewoon lastig, de stad in, is slopend kan ik je vertellen!

dinsdag

Als ik Boaz uit school op haal, blijkt dat ze helemaal geen gymles hebben gehad. Godverdepielekes. Zo veel energie gestopt in gymspullen bij elkaar te zoeken en dan blijkt alles voor niets! Ik heb al een lichtelijke k*tdag maar dit is een beetje de druppel. We fietsen snel naar huis en ik zet de kindjes op de bank voor de tv met wat lekkers terwijl ik zelf ga douchen. Pas na een half uur, komt Midas de badkamer binnen lopen om te vertellen dat hij ook wil douchen. We douchen nog even samen, ik spoel mijn haar uit en stap uit de douchebak en roep Boaz dat hij ook moet gaan douchen. En zo gebeurt

Afbeeldingsresultaat voor loes mindful opvoeden
bron foto

het dat ik om vier uur al twee schoon gedouchte kindjes in ondergoed heb rondrennen in mijn woonkamer! Heerlijk! In de avond komen Heleen en Maryke mij ophalen voor onze eerste cursus “Mindful opvoeden” georganiseerd door Loes.  Van deze cursus denk ik na de eerste avond zo het mijne van. Of het helemaal een geschikte cursus voor mij is, durf ik nu nog niet te zeggen. Ik ga volgende week vrolijk naar de tweede les en kijk het nog even aan. Maar gezellig met Maryke, Heleen en haar zus was het in ieder geval wel. En er was thee! En koekjes!

woensdag

Misschien hebben jullie meegekregen dat ik een paar weken geleden de sleutel van onze “oude” auto ben verloren. Zo niet, ik ben dus de sleutel van onze “oude” auto verloren. In een kledingwinkel, of daar ergens in de buurt. Ik heb de desbetreffende kledingwinkel, het winkelcentrum, de parkeerplaats en de auto zelf ondersteboven gehaald om de sleutel te vinden, zonder resultaat. Gelukkig hebben we nog een reservesleutel maar toch… Daarom staat er op de planning om morgen langs een sleutelmaker te gaan om een nieuwe bij te laten maken. Tegen beter weten in, bel ik toch img_7673nog één keer naar de kledingwinkel om te vragen of ze iets hebben gevonden. Ik ga er al van uit dat ze “sorry, mevrouw. Nog steeds niets gevonden.” gaat zeggen als ik aan de andere kant van de lijn hoor dat ze wél een sleutel hebben gevonden! Mijn sleutel! In een capuchon van een jas! Whaaa! Zodra ik Boaz van school heb opgehaald, rijd ik langs het winkelcentrum. Ik ga eerst even snel langs de AH voor lunch voor de jongens en een reep Tony als bedankje voor het vinden van mijn sleutel en niet veel later loop ik terug naar de auto mét de originele autosleutel! Ik ben in tijden niet zo opgelucht geweest kan ik je vertellen! Om het te vieren heb ik trouwens img_7658.jpgvoor mezelf ook een reep Tony gekocht. Niet de “altijd goede” oranje reep, maar de “nieuwe onbekende” donkerpaarse reep met Pretzel, toffee, donkere melk. (Na de zwemles hebben Boaz en ik deze geprobeerd en we vonden hem niet vies maar kopen hem nooit weer. #teamoranjeforlife!) Niet alleen school begint weer deze week, ook zwemles! Ik had me voorgenomen om deze zomer zo veel met de jongens te gaan zwemmen. Dat is welgeteld 0 keer gebeurd. Een zwangere pens die binnen no time niet meer in mijn corrigerende badpak paste, is een van de redenen van het falen van dit zwemproject. Gelukkig gaat de eerste zwemles, ondanks het niet oefenen, gewoon super goed!

donderdag

Voor de jongens maak ik een mega pan shoarma en een flinke salade. Ik hou niet zo van shoarma maar omdat ik vanavond met een vriendinnetje uit eten gaat, kan het me helemaal niets schelen wat er in Huize de Wolf gegeten wordt! Terwijl zij hun bordje leeg smikkelen fiets ik naar het station om mijn vriendinnetje op te halen en samen waggelen we, (zij is ondertussen 32 weken zwanger) naar Stravinsky. Stravinsky is in Hengelo een van de weinige restaurants waar ik echt heel erg enthousiast over ben. Het eten is er lekker, de kaart behoorlijk gevarieerd, de prijzen leuk en het personeel is er vriendelijk en behulpzaam. We kletsen zo veel dat het even duurt voordat we kunnen bestellen.

Ik ga uiteindelijk voor de fish and chipsen mijn vriendinnetje gaat voor de saté. We hebben al even op de dessertkaart geloerd en het lijkt ons verstandig om een plekje over te laten voor een toetje. Daar blijken we uiteindelijk heel goed aan te hebben gedaan! Halleluja wat was ons toetje, Chewy Caramel met vanille ijs, butterscotch en fudge Goddelijk! De volgende keer sla ik het hoofdmenu over en bestel ik gewoon twee van deze glazen!

vrijdag 

img_7710 (1).jpgDavid werkt thuis en daardoor kunnen we al op tijd naar Bauhaus om op zoek te gaan naar grind voor de voortuin. We vinden al snel een mooi steentje voor een mooi prijsje en volgens de beste verkoopman hebben we aan 10 zakken grind “meer dan genoeg”. We halen ook nog even anti-worteldoek en dan hebben we alle benodigdheden voor de voortuin-metamorfose in huis. Vervolgens halen we Boaz op bij een vriendje en rijden we door naar Enschede om “even” bij Davids ouders langs te gaan. Zijn zus is daar ook en al snel bedenken we dat we dan ook maar samen moeten gaan eten. Davids zus heeft nog twee heerlijke zelfgemaakte soepjes en samen met haar flansen David en ik ook nog een uitgebreide Indiaase maaltijd in elkaar. Genieten met de hoofdletter G!

zaterdag

img_7751.jpgDavid moet naar de kapper. Hij wil zijn baard eraf en hoewel ik een groot voorstander van zijn baard ben snap ik dat hij wel eens wat anders wil. Als hij van de kapper terug komt, rijdt hij langs Enschede om een vriend op te halen. Samen met hem gaan ze, zodra het droog is, aan de slag in de voortuin. Binnen no time is alles dat eruit moet, eruit. Half gestorven hortensia’s, een heel verrot bankje en een hele voorraad onkruid. Weg ermee! Na hard werken ligt het anti-worteldoek er strak in en kan eindelijk het grind gestort worden.

img_7855Met de tien zakken die we hadden ingeslagen, redden we het net om de randjes te bedekken en dus volgen er nog een paar tripjes naar het Bauhaus waar we uiteindelijk nog 18 zakken erbij halen. Maar dan heb je ook wat hoor! Wow wat ben ik blij met het tuintje! Super strak, netjes en onkruidvrij! Ik ga nog even op zoek naar een paar grotere witte potten waar ik een paar kleurige plantjes in kan zetten om de boel wat op te vrolijken want anders is onze tuin wel heel saai naast de prachtige tuin van de buurman. Maar verder vind ik de tuin perfect!

zondag

Het is heerlijk weer! Omdat het de laatste tijd zo geregend heeft, willen we nu extra genieten van de zon en willen we naar buiten! Een flinke wandeling staat dan ook op de planning. Ik heb de jongens net aangekleed en sta in de badkamer mezelf nog een beetje img_7786.jpgin model te brengen als Boaz bij mij komt om iets te vragen. Hij gaat tussen de deuropening van de keuken staan met zijn handen op de deurpost. Midas staat aan de andere kant van de nog open deur en vindt het nodig dat die deur dicht gaat. Met een smak! Het arme pinkje van Boaz komt er precies tussen. Aan de kant waar de scharnieren zitten, zeg maar. Ik zie het gebeuren maar ben te laat om in te grijpen. Boaz begint, heel begrijpelijk, te huilen van de pijn en de schrik! Midas begint ook te huilen, van de schrik. David en ik schieten in de verzorgende modus. David probeert Boaz te troosten, de schade op te maken en de vinger te koelen onder de kraan img_7797.jpgterwijl ik Midas probeer te troosten en de huisartsenpost bel. Zodra ik iemand aan de telefoon heb, is Midas gelukkig klaar met huilen. Ik geef de telefoon aan Boaz en pak een “noodtas” in. De vorige keer dat we naar het ziekenhuis moesten met Boaz, moesten we zo lang wachten tot hij behandeld kon worden. Met twee kinderen is het niet handig om dan niets bij je te hebben. Ik pak luiers in, billendoekjes, twee bananen, een flesje water, een oplader, identiteitsbewijs van Boaz en een paar koekjes. Na enig overleg mogen we ons een uur later op de huisartsenpost melden. Hoewel we keurig op tijd zijn, moeten we toch nog even wachten tot we aan de beurt zijn en de bananen en het water komen meteen goed van pas! Gelukkig blijkt het allemaal, na grondige inspectie van de dokter, behoorlijk mee te vallen. De doorbloeding is goed, de nagel zou er wel af kunnen vallen over een tijdje en de huid is een beetje opgestroopt maar verder is er geen behandeling nodig. Een desinfecterende zalf, een gaasje en een paar pleisters en hij is good to go! Hij mag alleen een tijdje niet zwemmen, super onhandig omdat hij op het punt staat het ondiepe bad te verruilen voor het diepe bad. Ach ja, shit happens!

We rijden snel naar huis, halen Norris op en rijden richting Buurse om alsnog te gaan wandelen. Als we uiteindelijk thuis komen, gooien we een pizza in de oven, zetten een filmpje op en doen helemaal niets meer. Toch best heftig, vooral voor de jongens, zo’n bezoekje aan de dokter!

img_7828.png

De eerste week school zit er op! We zijn geen enkele keer te laat gekomen, Boaz was enorm blij om al zijn vriendjes weer te zien en ik vind ritme, ondanks het vroege opstaan, toch ook best wel weer lekker! Een beetje jammer dat de week bloederig eindigde maar zoals ik eerder al zei: Shit Happens!

 

Hoe was jullie week!?


4 reacties op ‘de Week van de Wolf #57

  1. Ik hou van de week van de wolf!
    Afgelopen week was onze laatste vakantie week…
    Ryan ging wel weer naar school en zwemles, maar wij waren nog lekker thuis…
    Nu moet ik gaan afkicken, zie onwijs op tegen aankomende week..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.