Bolle Babysbuik Update #5 Gender Reveal!

Tuurlijk, scroll maar meteen naar beneden voor het antwoord! xx

img_7982Vandaag ben ik precies 16 weken zwanger!

De baby is zo groot als een avocado (al zijn mijn avocado’s echt geen 15 cm groot!)

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

(bron)

img_7962.jpgGisteren, met 15.6 weken, had ik weer een afspraak bij de gynaecoloog. Hoewel ik wist dat het om een gewone afspraak zou gaan, geen uitgebreide echo of iets dergelijks, had ik mijn hoop er een beetje op gevestigd dat ze toch eventjes zou kijken en meteen zou kunnen vertellen of het om twee jongens, twee meisjes of toch van elk een zou gaan. Helaas pindakaas. Ze keek wel eventjes, maar heel vluchtig. Ze keek of het hartje goed klopte, of ze goed bewogen, of het maagje gevuld was en of alles er verder goed uit zag. Ze heeft heel eventjes geprobeerd om “tussen de beentjes” te kijken en hoewel ik dacht dat ik een piemeltje zag, wilde zij er geen uitspraken over doen. Het beeld was te wazig, het kon nog alle kanten op!

Afbeeldingsresultaat voor koekeloere enschedeDiep teleurgesteld (maar natuurlijk wel heel erg blij dat alles goed gaat!)  rijden we terug naar huis. De volgende afspraak, de medische 20-weken echo, staat pas over ruim vier weken gepland en zo lang kan ik echt niet wachten! Ik bel, onderweg naar huis, met drie verschillende echo praktijken. Bij de eerste twee krijg ik een voicemail. De laatste “Koekeloere” krijg ik wel te pakken. Bij de vorige pretecho’s van Boaz en Midas moesten we ruim van te voren plannen in verband met de drukte. Ik ben dus een beetje bang dat ik toch nog heel lang zou moeten wachten op het verlossende antwoord. Voor de gein vertel ik haar dat “ik de hele avond wel beschikbaar was voor een echo”! “Oh, nou, dat komt mooi uit! Ik heb toevallig een gaatje vrij. Kun je om kwart voor zeven!?” Natuurlijk!

Sukkels die we zijn, komen we ook nog bijna te laat. We zitten even rustig te eten als ik toevallig zie dat het al half zeven is! Schoenen aan, tassen mee, telefoon, portemonnee, sleutels en gaan! Midas deelt nog even mee dat hij gepoept heeft en dat blijkt geen grapje. Hij stinkt een uur in de wind! Dus terwijl David met gepaste snelheid richting Enschede rijdt, verschoon ik Midas op de achterbank en doe hem meteen even schone kleren aan. Teamwork!

img_7934We komen precies op tijd aan bij Koekeloere. We moeten nog heel even wachten tot we naar binnen moeten en ooooh wat ben ik zenuwachtig! Even later mogen we naar binnen en mag ik op een bed plaats nemen. Binnen no time heeft ze de twee minimensjes in beeld! Ze begint met baby rechts, ook wel baby twee genoemd. Dit is de baby waarbij ik eerder die dag een piemeltje dacht te zien. Ze moeten even zoeken maar niet veel later heeft ze alles goed in beeld en eigenlijk hoeft ze het niet eens te zeggen. Overduidelijk!

Baby nummer 2 is een jongen! 

img_7952.jpgIk ben stiekem enorm opgelucht. Twee meisjes waren heel erg welkom geweest maar daar zag ik, gewend aan twee jongens, toch ook wel een beetje tegen op. Twee meisjes is met dit nieuws in ieder geval uitgesloten.

Snel gaat ze naar de baby aan de linkerkant. Deze ligt een stuk dieper en achter de placenta waardoor het beeld minder duidelijk is. Het duurt dan ook eventjes voor ze alles goed in beeld krijgt. Ondertussen genieten we wel van het mooie, goed gegroeide, prachtige mensje die flink aan het bewegen is (maar waar ik nog niets van voel). Als ze dan ook hier het juiste plekje heeft gevonden om het verlossende antwoord te geven, floep ik er eruit: “dit is ook een jongen of niet?!” Dat heb ik heel goed gezien!

Baby nummer 1 is ook een jongen! 

Met de wetenschap dat er twee jongetjes in mijn buik groeien, kijken we nog even verder naar de twee. Het is zo’n opluchting om het nu gewoon te weten. Zoveel echter!

img_7958Twee jongensbaby’s.

Vier zonen!

Alleen maar mannen!

Ik moet een paar traantjes van vreugde laten en hoewel Boaz toch wel een beetje verdrietig is dat hij geen zusje krijgt, zijn we allemaal vooral heel erg blij dat we het nu weten!

En nu kan ik shoppen!

 

 


13 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #5 Gender Reveal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.