Babynamen: Welke meisjesnamen worden het niet!

David en ik hebben een tijdje gedacht dat we een jongen én een meisje zouden krijgen. Zo’n voorgevoel hadden we, en we waren niet de enige. Naast dat ik druk aan het zoeken was naar inspiratie voor een babykamer dat zowel leuk voor jongens als meisjes zou zijn, meisjes-kleertjes online aan het zoeken was en al bijna roze muisjes voor op de beschuiten had gekocht, waren we dan ook flink aan het nadenken over namen. Voor een jongen én een meisje!

Ik schreef (toen ik er nog heilig van overtuigd was dat het bij twee kindjes zou blijven) voor Mamazijn al eerder een blog over babynamen. Hoe we op de namen van Boaz en Midas zijn gekomen en welke namen er destijds nog meer op onze shortlist stonden.

We hebben voor de twee minimannetjes nog steeds geen geschikte naam gevonden maar, aangezien het geen meisjes worden, kan ik wel vast verklappen welke meisjesnamen we hadden en dus niet gaan gebruiken!

geboortekaartje-boax-1Alba. Alba vind ik al jaren een prachtige naam. Een meisjesnaam met een a vind ik erg vrouwelijk, twee lettergrepen vind ik lekker bekken en dat deze naam niet heel vaak voorkomt vind ik ook heel erg prettig. Waar we deze naam als dé meisjesnaam voor Boaz hadden, vonden we hem deze keer minder geschikt.

Vida. Vida is een naam die ik ook al jaren mooi vind. Weer de a aan het einde die de naam erg vrouwelijk maakt maar toch niet te zoetsappig dat het je meteen doet denken aan een klein meisje. Vida de Wolf zou ook een perfecte naam zijn voor een vrouw met een hoge functie binnen een advocatenkantoor bijvoorbeeld. Hoewel ook Vida op mijn lijstje stond, wist ik al wel dat het niet dé naam zou worden. Geen idee waarom niet…

Bardot. 16 Weken zwanger van Midas en vlak voordat we de geslachtsbepalende echo zouden hebben, sloeg ik in de wachtkamer een tijdschrift open en bam! Daar stond de naam Bardot in koeienletters midden op de pagina! Het was artikel over Brigit Bardot, maar dat vond ik niet heel erg belangrijk. We hadden Bardot al een tijdje als meisjesnaam in gedachten en ik had het idee dat dit een teken van boven was dat we, mocht het een meisje blijken, deze naam moesten gebruiken. Boaz en Bardot klinkt ook super leuk dus perfectie! Een kwartiertje later bleek dat we toch geen meisje zouden krijgen maar dat Midas erbij zou komen!

DSC_0018-1-1024x411

Posy. About Time is een van de leukste romantische comedy’s ooit! Spoiler, de hoofdrolspelers krijgen uiteindelijk samen een dochtertje die Posy heet. Ik vind deze naam, dat in het Engels ook de naam is voor een soort klein boeketje bloemen, zo geweldig mooi. Zo lief, weer twee lettergrepen, beetje vreemd maar perfect voor ons.

img_8203Lou. Ik vind Lou super leuk voor een meisje. Ik ging er ook een beetje van uit dat, mochten we een meisje krijgen, ze met drie broers een behoorlijke stoere chick zou worden die een stoere naam wel kon gebruiken! David was niet erg enthousiast over deze naam.

Pim. Een tijdje geleden is er een meisje geboren met de  naam Pim. Ik kende Pim hiervoor alleen als jongensnaam en als jongensnaam heb ik hem nooit echt mooi gevonden. Maar als meisjesnaam…wow!

Phoebe. Ik kan heel gelukkig worden van sommige lettercombinaties. Zo vind ik de lettercombinatie van Phoebe prachtig! De Ph vind ik sowieso al erg bijzonder. En de naam klinkt ook nog eens heel erg tof!  Phoebe vind ik een hele mooie, stoere, lieve naam. Maar… onze vogel heet Phoebe. Ik heb er nog een tijdje over getwijfeld in welke mate ik dit nou heel erg belangrijk vond, maar het was toch raar om mijn dochter dezelfde naam als de vogel te geven. En dus viel deze naam af!

Freya. Een paar weken geleden reed ik achter een vrachtwagen waar heel groot Freja op stond. Ik vond de naam, die ik wel vaker op vrachtwagens voorbij had zien komen, prachtig maar net niet. Ik sprak hem een paar keer hardop uit en hoewel ik er een goed gevoel bij had, was het toch net niet helemaal dé naam. Diezelfde avond zitten David en ik samen op de bank en lees ik een lijst met namen voor. Ik kom bij Noorse godennamen aan en voordat ik Freya lees, zegt David dat hij Freya wel erg mooi vindt! Net iets anders geschreven dan op de vrachtwagen maakte deze naam perfect. Hadden we een meisje gekregen dan was de kans heel erg groot dat ze Freya had geheten.

Wat vind je van de namen die wij mooi vinden en van Freya, de naam die we hoogstwaarschijnlijk hadden gekozen mocht er een meisje bij hebben gezeten? En welke meisjesnamen stonden op jouw shortlist maar zijn het nét niet geworden? Ik ben benieuwd!


7 reacties op ‘Babynamen: Welke meisjesnamen worden het niet!

 1. Wat leuk om te lezen. Je hebt me geïnspireerd om ook zoiets te schrijven op mijn blog over de namen die ik had als Zola een jongen was.

  Ik vind sommige namen toch minder passen. Posy vind ik weer erg truttig. Ik was als kind altijd gefascineerd door de mythologie. Dus Freya vind ik cool.

 2. Ik vind Posy en Phoebe leuke namen. Vida trouwens ook. Maar de leukste naam die erbij staat vind ik Lou. Onze dochter heet namelijk Lou! Ze is trouwens eerder een prinses dan een stoere chick.. We hebben inmiddels nog een zoontje, Jits. En een 11 weken oud zusje, zij heet Fie. Ik vond Pom heel leuk voor een meisje. Maar ons nichtje heet al Pem dus dat vond ik dan weer niet leuk. Verder vond ik namen als Nim, Nouk, Fem en Mint leuk. Maar m’n man wilde Fie. Nu ook heel blij mee. Bij Fie wisten we als enige niet wat het werd. Als ze een jongen was geweest hadden we hem Mink genoemd.

 3. Wij hadden uiteindelijk een lijstje van 20 namen waar we uiteindelijk Dunya van kozen, eens kijken of ik me de rest nog herinner – Alyssa, Amber, Anissa, Arwen, Bako, Farah, Fleur, Ines, Lana, Layla, Luna, Maïté, Maysa, Nima, Nunah, Sanaa, en nog een paar die ik niet meer weet. Extra voorwaarde was bij ons wel dat het zowel hier als in Burkina Faso goed moest klinken.

  Freya vind ik prachtig, Alba is ook mooi, Vida ook wel, de rest zou ik persoonlijk niet kiezen.

  Voor een jongen had ik om een of andere reden een naam met I in gedachten, Ismael, Issa of Ilias (was ook mijn zus haar jongensnaam ontdekte ik later, maar zij zou het als Ilyas geschreven hebben). Of anders Alex.

 4. Aangezien we met 3 jongens nu echt klaar zijn deel ik met liefde alle meiden en jongens namen die het niet zijn geworden 😉
  Ava
  Liva
  Ninthe
  Nova
  Nore
  Nadé
  Neveah
  Noelani
  Lennix
  Jinx
  Harlow
  Elva
  Rune

   

  Axel
  Felix
  Phélix
  Lux
  Lewis
  Lennix
  Novan
  Chase
  Noel
  Rune
  Riley

  Hiet ook veel namen met 2 lettetgrepen, aangezien dat lekker bekt!

 5. Hier heet onze dochter Nore. Nog steeds erg blij mee want je hoort hem niet vaak. Een lieve maar vooral vrouwelijke naam. Als nore een jongen was heette ze Finn… 20 weken later werd ons nwwfjw geboren… FINN! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s