de Week van de Wolf #59

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

maandag

img_8199Ik weet niet wat er aan de hand is, wat er in de lucht hangt, wat er vandaag in het drinkwater zit.. Maar Midas is vandaag een voorbeeldig lief kind. Hij speelt met zijn dino’s, doet dansjes, bestudeert zijn paddenstoelenboekje, slaapt lekker lang en wordt vrolijk wakker. Ik moet een paar dingen doen en dat kan ik ook, in alle rust! Als we Boaz en vriendje Sam ophalen, blijft het zo lekker rustig. Ook deze jongens spelen heel erg lief en pas aan het einde van de middag zet ik ze voor de tv. Boaz en ik hebben de afspraak img_8218gemaakt dat als ik ga koken, hij de tv aan mag doen. Ik vind dat een prima regeling. Maar soms, als ze echt super lastig zijn (of als ik ieder geluid al te veel vind, gaat de tv eerder aan…) Ik bak een hele stapel pannenkoeken terwijl de jongens even bijkomen op de bank. Sam blijft ook eten en dat is natuurlijk sowieso feest! ’s Avond rijdt David naar Heleen om een ledikant op te halen. Haar dochter heeft een grote meisjes kamer gekregen en Heleen vroeg mij of ik belang had bij haar oude ledikant. Uhmm.. Tuurlijk! Dus zo komt het allebei de baby’s hun eigen bedje hebben. Perfect!

dinsdag

img_8234Uit de bloedtest die ik vorige week moest doen, bleek dat ik mijn ijzergehalte aan de lage kant is. David brengt Boaz naar school en niet veel laten rijden wij met Midas naar het MST voor een ijzerinfuus.  Hoewel ik de hele ochtend (het duurde ruim twee uur!) in een bed heb gelegen, ben ik behoorlijk gesloopt. Ik ben zelfs zo moe dat ik een beetje emotioneel ben als we Midas weer gaan ophalen bij de opvang. Hij is ook zo moe en samen hangen we even in elkaars armen. Naast het ledikant had Heleen nog meer spulletjes voor mij. Kleding, een voedingskussen en heel veel mini luiertjes. Een van deze luiers doe ik voor bij een knuffelkip van Midas en deze kip transformeert direct in een baby. Midas wil zijn babykip een flesje geven, hij zingt slaapliedjes voor kip en ik moet een bedje voor zijn baby maken van een kussen en een theedoek. Het is té schattig om te zien! Ik denk dat img_8278het met Midas zijn “grote broer-kwaliteiten” wel snor zit! Als we thuis komen, gaan we meteen naar bed. Heel handig dat David thuis werkt zodat hij Boaz kan ophalen. ’s Avonds heb ik een klein beetje hervonden energie en samen met David zetten we één van de drie Ikea kasten, die we vorige week kochten, in elkaar. We zijn van plan om ze alle drie in elkaar te zetten maar na tweeënhalf uur hebben we, ik met pijn en moeite, één kast in elkaar gezet en zijn we er wel klaar mee! De rest komt later!

woensdag

img_8342-1Boaz heeft zwemles. En ik heb enorme koppijn. Ik voel me zo slecht dat ik bijna niet achter het stuur durf te kruipen. Maar Boaz heeft zijn zwemles vorige week ook al moeten missen door zijn zere vinger en ik wil niet dat hij achter raakt. Ik neem een paar aspirines en rijden, zodra we Boaz hebben opgehaald, naar het zwembad. Ik doe voor de zekerheid een afgeknipte vinger van een plastic handschoen om zijn pink en dan is hij good to go! Hoewel ik me nog steeds erg slecht voel, ben ik super blij dat we zijn gegaan. Hij mag vandaag namelijk voor het eerst in het diepe! Een mega mijlpaal! Ik ben super trots op hem!

donderdag

De jongens barsten van de energie en ik, nog steeds met enorme hoofdpijn die maar niet over lijkt te gaan, stuur ze dan ook naar buiten. Het is heerlijk weer en hoewel ze eerst een paar keer naar binnen proberen te sneaken, hebben ze buiten al snel de smaak te  pakken. Ze bouwen hutten onder de tafel, proberen vuur te maken met een loep en stoepkrijten het hele terras onder.

img_8395

img_8283Als Boaz en Midas ’s avonds in bed liggen, zetten David en ik de tweede kast in elkaar. We doen dit in een recordtijd van 1 uur en 20 minuutjes! Daar mogen we best trots op zijn toch? Waar we ook enorm trots op zijn is dat, ondanks we best veel lawaai maken (we hebben muziek aan, moet spijkers in de kast slaan en gebruiken regelmatig de boormachine) de jongens in de kamer aan de andere kant van de overloop gewoon rustig doorslapen. Heerlijk!

vrijdag 

Er staat een date met een zwanger vriendinnetje op de planning voor vanavond. Boaz en ik maken voor de gelegenheid een worteltaart. Ik maakte deze taart eerder voor de paasbrunch maar door de kaneel (ik gebruik in plaats van kaneel speculaaskruiden) heeft deze taart een herfstig tintje en is dus enorm geschikt voor deze tijd van het jaar! (eigenlijk is deze taart lekker genoeg om iedere dag van het jaar te eten, dat terzijde). Terwijl de taart in de oven zit, spelen de jongens weer buiten en maak ik de keuken en de woonkamer schoon.

Ik vind eigenlijk dat, als een vriendin langs komt, je het huis niet extra schoon hoeft te maken. Ze komen voor jou en niet voor een stofvrije plint en een smetteloze keukenla. Maar toch… Helaas komt er op het laatste moment wat tussen. Gelukkig begrijpt zij de situatie heel goed en verplaatsten we onze date gewoon naar een andere keer.

zaterdag

img_8468David neemt Boaz aan het einde van de ochtend mee naar de kermis. Ik heb het niet zo op de kermis. Ik vind het eerlijk gezegd behoorlijke geldverspilling. Maar ik snap dat Boaz graag wil gaan en ik ben blij dat David met hem mee wil. Wat ik wel heel erg fijn vind aan de kermis, zijn de oliebollen! Dus voordat David en Boaz weg fietsen richting de stad, laat ik hem beloven dat ze wel een paar oliebollen meenemen naar huis! Terwijl zij weg zijn, doen Midas en ik een klein dutje. We worden op het juiste moment wakker. We zijn nog maar net beneden of Boaz img_8478-1komt enthousiast binnen lopen met een zak vol oliebollen! Heerlijk! We smikkelen de hele zak leeg en daarna brengt David Boaz naar zijn neefje voor een logeerpartijtje. Midas is een beetje verdrietig dat zijn broer weg gaat en ik probeer hem af te lijden met het voorlezen uit zijn favoriete boekjes, een puzzel te maken en samen met de dino’s te spelen. En dat lukt heel erg goed! Als we ’s avonds met z’n drietjes op de bank zitten, Midas tussen ons in, vindt hij al die aandacht toch eigenlijk best wel prima!

zondag

Rond middernacht wordt Midas wakker. Ik denk in de eerste instantie dat het komt omdat hij alleen slaapt. Hij houdt niet van alleen slapen en zonder zijn broer is het gewoon niet zo tof. Maar ook tussen ons in kan hij zijn draai niet vinden. Hij is een beetje huilerig, moet hoesten en komt maar niet in slaap. Even later spuugt hij zijn avondeten uit. Hij is hierdoor behoorlijk van slag. Hij zit helemaal onder de stinkende stukjes kip en spuug en ik zet hem snel onder de douche om hem even schoon te spoelen. Ik haal het vieze beddengoed van het bed. Gelukkig heeft hij alleen een kussensloop en het hoeslaken geraakt. Ik doe hem schone kleertjes aan en leg hem weer bij ons in bed. Hij wil even Pieter Konijn kijken en ik hoop dat hij hierdoor een beetje tot rust komt en in slaap valt. Hij blijft echt woelen en draaien en klaar wakker waardoor ik ook niet in slaap kom. Rond vier uur spuugt hij voor de tweede keer. Deze keer niet zo veel en ik kan hem snel schoon maken. Als hij weer een beetje fris is, gaat hij met David mee naar beneden zodat ik boven een beetje rust kan pakken. Ik slaap pas rond vijf uur en heb de ene nachtmerrie na de andere. (spinnen in mijn mond en zo…) Een rotnacht voor zowel David, Midas als mijzelf.

img_8490

Ondanks we allebei moe zijn, zetten David en ik, zodra Midas slaapt, kastje nummer drie in elkaar. Het resultaat is geweldig. De drie kasten passen precies langs de langste muur van het kleine kamertje en ik ben er heel erg blij mee. Hoewel ik echt een hekel heb aan was, en kleren opvouwen en wegruimen, jeuken mijn handen en ga ik direct aan de slag. De kleren van Midas zitten nog in de kledingkast die straks voor de baby’s bedoeld is en deze moeten er dus allemaal uit. Als ik deze heb uitgezocht en weg gepakt, begin ik met de kast van Boaz. Ook zijn kleren img_8497gaan in de nieuwe kast zodat in zijn oude kast, een vaste kast op de slaapkamer van Boaz en Midas, het speelgoed dat nu nog op de babykamer staat kan worden opgeslagen. Een bijkomend voordeel is dat Boaz nu zelf zijn eigen kleren kan pakken! Lijkt me retehandig! Ik zoek nog een paar wasmanden vol schone was (die er al een paar dagen weken stonden) uit en pak ook deze weg en begin vervolgens met een zak oude babykleertjes van Midas en Boaz. Ooooh jongens. Wat zijn die kleertjes klein! En leuk! Ik ben blij dat ik destijds niet alles heb weggegooid en nu nog een paar mooie truitjes en shirtjes heb! Het is niet veel, maar het is een begin! En omdat Midas zijn kleertjes nu niet meer in de kast liggen, kan ik de babykleertjes meteen weg pakken. Het ziet er zo leuk uit! Ik haal meteen het meeste speelgoed van de kamer af zodat de kamer, op de kast en een ledikant, nu zo goed als leeg is. Het begin van de babykamer is er! Hoewel ik eigenlijk ook nog de kleding van mijzelf en David moet uitzoeken, vind ik het wel leuk geweest voor vandaag. Morgen verder! Nu patat halen, een filmpje kijken, op tijd naar bed en hopen op een goede nacht!


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #59

  1. O, wat lijkt het druk zo zwanger en met twee jongens! Je schrijft vaak dat je je niet zo goed voelt, maar ik vind het best een prestatie wat jullie zo op een week doen (kasten in elkaar zetten! Zwemlessen! Ziekenhuisbezoekjes!), kortom: mijn mond valt open :). Ik heb trouwens ook een ijzerprobleem (doch niet zwanger), en het enige wat ik kan opnemen en verdragen is bio-ijzer dat ik in België koop (kan ook on line zie ik nu). Het heet B-ijzer, van Boiron. Er zijn doosjes van 50. Op die van 100 (plus foliumzuur) staat dat het voor zwangerschap is, maar je kan het dus ook gewoon nemen als je niet zwanger bent. Anyway, misschien een tip :). Als ik het twee dagen niet neem, voel ik me al best ellendig. Was ooit een gouden tip van mijn verloskundige.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.