Bolle Babysbuik Update #7

img_8580.pngVandaag ben ik precies 18 weken zwanger!

De baby is zo groot als een grote paprika (ongeveer 15 centimeter van kop tot kont)

De tastzin van de baby is verder ontwikkeld. Dat betekent dat hij het kan voelen als jij over je buik strijkt en dat hij zijn eigen bewegingen voelt.

(bron)

Het ijzerinfuus dat ik vorige week kreeg, begint behoorlijk te werken! God zij dank! Dat betekent niet dat ik niet meer moe ben, of dat ik het koud heb, of dat ik geen hoofdpijn meer heb. Maar de scherpe randjes zijn eraf. Ik word niet meer wakker met hoofdpijn die de hele dag aanwezig blijft en overdag zit ik soms gewoon in een t-shirtje zonder dood te vriezen! En ik heb veel meer energie! Ik kom makkelijker uit bed, voel me in het begin van de dag behoorlijk “normaal”  en kan helemaal toegeven aan mijn nesteldrang!

img_8544De afgelopen week hebben we dan ook heel veel gedaan. Op het kleinste kamertje hebben we drie Ikea ladekasten geplaatst waar nu alle kleding van David, Boaz, Midas en mijzelf in zit. Ik heb maar meteen al onze kleding uitgezocht en ruim 7 volle, grote zakken met oude kleding weg gedaan. Dat ruimt lekker op! Heerlijk! De babykamer is ondertussen ook behoorlijk leeg. Het speelgoed dat hier in stond, heb ik uitgezocht en in de oude kledingkast van Boaz gezet (ik heb ook heel veel weg gegooid. Stiekem. Speelgoed dat niet meer compleet was, of kapot, of waar ze nooit mee speelde. Weg ermee!) De vaste kast op de babykamer gebruikte ik voorheen als dumpplek van mijn beddengoed. Dit heb ik ook allemaal uitgezocht, netjes opgevouwen en verplaatst naar de mijn oude inloopkast. Ik voel me zo volwassen nu ik én een “kledingkamer” én een “linnenkast” heb. Ik kan daar dus echt enorm blij van worden!

Het nadeel van zoveel (willen) doen is dat ik aan het einde van de dag compleet gesloopt ben. Je kunt me dan echt op vegen. Maar ik ben liever aan het einde van de dag helemaal gesloopt en overdag behoorlijk productief dan de hele dag een vaatdoek!

img_8495.jpgIk ben sinds een paar dagen wel enorm emotioneel. Ik kan echt om de stomste dingen in huilen uitbarsten. Zo vond ik tussen de oude kleertjes van Midas een super schattig kerstpakje die hij in zijn eerste weken heeft aangehad. De tweeling wordt, als alles goed gaat, in februari geboren en een pakje met rode rendiertjes en sneeuwsterren is dan niet meer zo toepasselijk. Mijn nieuwe baby’s zullen dit prachtige pakje dus nooit aan krijgen. Huul’n!

Of een filmpje van een kleurenblinde man die opeens kleuren kan zien dankzij een speciale bril. Zo’n grote kerel die bijna door zijn knieën zakt omdat hij gekleurde ballonnen kan zien. Mascara op mijn enkels, ik zeg het je!

img_8481.jpgSinds een paar dagen kan ik eindelijk de baby’s een beetje voelen! Het zijn echt mini plopjes maar het zijn toch echt plopjes! Zowel baby 2, die hoger ligt en veel minder diep, als van baby 1, die veel dieper ligt en waar ook nog eens de placenta half voor zit, voel ik vooral ’s avonds een klein beetje rekken en strekken en schoppen. Dat is toch iedere keer weer enorm bijzonder! Ik kan ook niet wachten tot de schopjes van de buitenkant te voelen zijn en dat ook Boaz en Midas hun broertjes kunnen voelen!

Als het goed gaat ben ik nu, minimaal, op de helft! Waar het in de eerste weken zo super langzaam leek te gaan, zit de vaart er nu wel in! Op naar week 19!

 


3 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #7

  1. Ik was ook zo ontzettend emotioneel tijdens de zwangerschap van Fenne, gadverdamme. Als Buddy (de hond) z’n hoofd stootte tegen de tafel -waar hij overigens zelf totaal geen last van had-, kon ik daar een hele avond om huilen. Nu lach ik er om (wat Jasper toen al deed), maar damn.. Het voelde écht zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s