Babykamer #1

Collage 2017-09-28 16_54_56Een babykamer is een behoorlijk project. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk!

De komende weken neem ik jullie mee in ons “project babykamer”.

Van inspiratie op doen, naar daadwerkelijk behangen en verven (indien nodig), de meubels, de indeling en natuurlijk de styling!

Pinterest afstruinen, krantjes van grote bouwmarkten doorpluizen op zoek naar leuk behang, andere zwangere bloggers (zoals Shifra van A Cup of Life) volgen om te kijken hoe zij het doen. De babykamer is op dit moment mijn grootste project. In mijn hoofd dan. In praktijk hebben we nog niets gedaan.

De kamer

De kamer is langwerpig zoals op de plattegrond, die ik gemaakt heb met Floorplanner, goed te zien is.  De kamer heeft links onder in de hoek een deur die naar binnen opendraait. Links bovenin zit een vaste kast. Deze kast loopt door onder de trap die naar zolder loopt. Heel handig, die extra opbergruimte, maar we moeten dus met inrichten ook rekening houden met de deur die naar binnen open draait. Rechts onderin zit een vaste wastafel met daaronder een vaste kast. Een wastafel op de kamer is erg handig en hoewel het kastje er nu nog een beetje lelijk uit ziet (er zit nog behang van de vorige bewoners op en de knopjes zijn oranje) heb ik wel leuke ideetjes om dit kastje leuk te maken! De muur rechts bestaat voor een groot deel uit een raam. Lekker lichte kamer dus! download

Vloer

golv-laminaat__0279691_PE418962_S4 (1)Op zowel de eerste verdieping als op zolder hebben wij in dezelfde vloer liggen. Dit laminaat van Ikea is prachtig en ik ben er nog steeds enorm blij mee. De vloer is dik, heeft een klein reliëf en blijft, ondanks alle autootjes en LEGO blokjes en meubels die er al overheen gesleept zijn, prachtig. Deze vloer laten we dan ook gewoon liggen en vormt, in mijn ogen, een prachtige basis voor de kamer!

 

Behang

img_8611De kamer hebben we ruim anderhalf jaar geleden behangen met heel stoer Star Wars behang. Ik vind het behang nog steeds heel erg mooi, maar ik wil voor de babykamer dolgraag een nieuw behang. Hormonen. Het Star Wars behang zit op de lange (bovenste) muur en daar wil ik ook deze keer weer een leuk behang op. De rest van kamer is behangen met vliesbehang en hier zit de standaard ral 9010 op. Misschien hebben deze muren nog even een likje verf nodig maar het zal dan wel weer dezelfde kleur worden. Op één muur wil ik dus knallen met een prachtbehang!

Afbeeldingsresultaat voor foret noire wallpaperOp Pinterest vond ik een behang waar ik op slag verliefd op werd. Van het prijsje kreeg ik helaas een nachtmerrie. Voor “slechts” €495,- is dit “Foret Noire” behang, dat onder andere bij de Behangfabriek te koop is, voor jou! Helaas hebben we geen geldboompje in de tuin en moeten we op zoek naar een behang dat iets beter bij ons budget past. Daarbij is dit behang ook iets te breed en iets te hoog wat zou betekenen dat we er een deel van af moeten snijden. En dat vind ik dan toch ook wel weer enorm zonde. Deze gaat hem dus helaas niet worden!

Gelukkig zijn er meerdere opties! Zo heeft Karwei heel veel leuke, stoere printjes. Ik wil het niet te kinderachtig, te “baby”, te zoet op de kamer. Deze vier vind ik nu het allermooiste en ik neig heel erg naar behang nummer 4 al vind ik behang nummer 2 ook heel erg leuk. En eigenlijk nummer 1 en nummer 3 ook.. aaargh! Ik ga er nog een nachtje over slapen!

Raam

vivan-gordijnen-paar-wit__0409283_PE569611_S4Voor het raam zit een rolluik. Enorm lelijk, vind ik dat. Maar het is wel heel erg praktisch. In de zomer houdt het heel veel licht én warmte tegen! Er hoeft dus niet per sé iets voor de ramen maar ik houd zo van gordijnen dat ik wel heel graag gordijnen op de babykamer wil. De gordijnen hoeven dus geen verduisterende functie te hebben. Het is alleen bedoelt om het geluid een beetje te dempen en voor de mooiigheid. Heel belangrijk!

Deze gordijnen van Ikea bijvoorbeeld, zou ik perfect vinden! Ze zijn licht en luchtig. Ik zie het dan ook al helemaal voor me dat ze lichtjes wapperen in een fris lentebriesje als ik alle ramen open heb staan.


5 reacties op ‘Babykamer #1

  1. Leuk zo’n project! Ik hou er zo van. En kan me nog herinneren hoe ik er vroeger mee bezig was. Geen geld, weinig ruimte, en 4 kinderen in 6 jaar heeft mij in die tijd heel creatief gemaakt. (mijn oudste wordt 51, de jongste is 45) Er was toen nog geen Ikea en bouwmarkten. Dus behang uit de opruiming, 2de hands meubeltjes, gekregen spulletjes. En er dan toch iets leuks van maken. En geloof me, het lukte ook zowaar! Dat was zo leuk! Dus Stefanie, geniet van je project!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s