de Week van de Wolf #60

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

maandag

Beddengoed is het laatste dingetje dat ik moet uitzoeken. Ik zie soms vrouwen die hun beddengoed prachtig opgevouwen hebben. Ik ben niet een van die vrouwen. Nou ja, tot deze week! Ik trek van alle bedden het beddengoed af was deze, terwijl ik het overige beddengoed uit zoek. Alle kussenslopen zijn zo verkleurd! (hebben jullie dat ook? helemaal vies geel!?) dat ik ze allemaal weg doe. Daar moeten op den duur maar nieuwe kussenslopen voor in de plaats komen. De lakens vouw ik allemaal keurig op. Allemaal dezelfde grote! Wij hebben altijd twee losse tweepersoonsdekbedden op ons bed en heb ik voor ons dus ook twee dekbedovertrekken nodig. En ik kan er dan niet zo goed tegen als die overtrekken niet bij elkaar passen. Waar ik er geen twee meer van heb, gaan dan ook weg! Opgeruimd staat netjes! We gaan snel eten want ’s avonds moeten we naar de ouderavond bij Boaz op school. Boaz doet het super maar ik heb het idee dat we hem thuis nog wel meer kunnen motiveren. Hij vind lezen geweldig leuk, en we hebben heel veel voorleesboeken in huis, maar niet zoveel “zelflees-boeken”. Ik moet dus even op zoek naar leuke boeken die Boaz zelf kan gaan lezen! Tips!?

Als we thuis komen heb ik geen puf meer om het schone beddengoed op de bedden te doen en slapen we allemaal, als een stelletje tokkies, onder kale dekens. Ach ja, loedermoeders zijn ook maar moeders!

dinsdag

img_85441.jpgIk ga verder met de bedden. Mijn “Projectje”. Alle bedden maak ik op met de schone lakens en de andere, opgevouwen lakens leg ik in de “linnenkast”. Deze kast was voorheen de kledingkast van David en van mijzelf maar nu we nieuwe kasten hebben, is deze kast leeg! Ik voel me zo volwassen met mijn eigen linnenkast! Als David thuis komt heeft hij toevallig twee nieuwe overtrekken voor Boaz en Midas meegenomen. Sliepen ze gisteren dus onder kale dekens, vandaag krijgen ze twee keer nieuwe overtrekken om hun dekbedden!

woensdag

img_8573Ik ben al vroeg op pad. Boaz moet natuurlijk naar school, maar hij heeft vanmiddag waterschoenen voor zwemles nodig en natuurlijk wacht ik tot het laatste moment om die te halen! Omdat de waterschoenen-winkel nog niet open is, ga ik eerst even langs de Lidl voor een paar kleine boodschapjes. Weekboodschappen doen we tegenwoordig samen omdat ik het allemaal niet meer zo goed kan tillen, maar wegens omstandigheden is dat dit weekend niet gelukt. Om mijn kinderen toch een boterham voor te kunnen zetten, haal ik dus alleen het broodnodige. (snap je hem?) Daarna door naar de stad. De winkel is nog steeds niet open dus we, Midas en ik, doen eerst een rondje Big Bazar, dierenwinkel en HEMA.

Daarna door naar de Bristol en nog langs ongeveer zes andere winkels op zoek naar een witte blouse voor Boaz. “Nee, mevrouw. Witte blousejes verkopen we alleen rond de feestdagen”. Waarom!? Is dat niet gewoon een basic kledingstuk? Wat een f*cking bullshit! Ik ga daarom ook maar snel naar huis voordat ik een verkoopster een dreun geef. Hormonen.

Boodschappen wegpakken, Boaz ophalen en doorrrrr naar zwemles! De waterschoenen zitten fantastisch en bij iedere sprong, in het diepe (!), hoor ik Boaz “bommetje!” roepen. Wat een leuk kind is het toch!

DSC_1479 (2).jpg

Als we thuis komen ben ik helemaal kapot en gaan we allemaal even de rest van de dag relaxen.

donderdag

Ik struin internet af naar inspiratie voor de babykamer. Op een beetje opruimen na hebben we nog niets aan deze kamer gedaan en hoewel ik nog maar 18 weken zwanger ben, word ik wel een klein beetje zenuwachtig nu.

downloadHet zal me maar gebeuren dat ik binnenkort complete bedrust krijg voor geschreven en ik niet meer naar de bouwmarkt voor behang kan, of naar de Ikea voor gordijnen, of zelf bezig kan met het kamertje zo maken zo als ik graag wil! Volgende week hebben we nog een beetje een gekke week met heel veel verplichtingen, maar die week er op wil ik echt gaan beginnen met de babykamer. Het hele Project Babykamer kun je natuurlijk hier volgen! Tips en trucs voor een tweeling babykamer zijn van harte welkom!

vrijdag

img_8621’s Morgens vinden we nog een verdwaalde aardbei in onze aardbeienplant. Boaz haalt hem er heel voorzichtig af, wil dat ik er eerst nog even een foto van maak en vervolgens vreet hij hem op voordat z’n broer vraagt of hij ook een hapje mag. Het is prachtig weer en als we aan het einde van de middag bij mijn schoonmoeder aanschuiven voor soep en broodjes, kunnen we gewoon buiten zitten! Boaz en Midas zoeken met hun neefjes een hele bende kastanjes  (die ik twee dagen later in de wasmachine terug vind..)

zaterdag

img_8650David is de hele dag weg en ik ben met de jongens alleen thuis. Het is heel verleidelijk om de hele dag voor de tv te gaan zitten, want het is regelrecht poepweer en we voelen ons allemaal een beetje bleh. Maar zodra Midas in bed ligt, pak ik de Lego uit de kast en gaan Boaz en ik aan het bouwen. De hele middag zijn we druk in de weer en aan het einde van de dag hebben we al behoorlijk wat in elkaar gebouwd! Als Midas wakker wordt, wil hij ook bouwen. Zo tof dat hij nu oud genoeg is om mee te doen zonder dat ik bang hoef te zijn dat hij alles in zijn mond stopt. Het “niet op de grond gooien” lijkt hij nog niet zo goed te snappen.. ach ja, kleine geitjes hou je toch!

zondag

Het poepweer van gisteren heeft plaats gemaakt voor zon! Om half negen ’s morgens besluiten we al te gaan wandelen. Natuurlijk moet er eerst nog van alles gedaan worden maar rond tien uur zitten we dan echt allemaal in de auto op zoek naar een leuk wandelplekje. We gaan wandelen bij de Haarmuhle wat de ingang  vormt van het natuurreservaat “Witte Venn”. Je kunt er prachtige routes wandelen maar omdat wandelen de laatste tijd voor mij meer waggelen is, lopen we geen lange route maar een stukje naar een bankje en terug. Toch is het fijn om er even uit te zijn geweest.

Op de terugweg rijden we langs mijn schoonzus die verse scones heeft gemaakt en met img_8664een zak vol van deze heerlijkheden rijden we weer naar huis. Na de lunch proeven we allemaal een scone, met slagroom! en daarna gaan Midas en ik naar bed. Ik val als een blok in slaap! De afgelopen nachten heb ik zo slecht geslapen. Ik slaap wel maar ik droom zo raar dat ik niet tot rust kom en dat is slopend. Tijdens middagdutjes heb ik geen last van rare dromen en dus doe ik dan een beetje energie op. Als we allemaal wakker zijn, gooien we een pizza in de oven, want zondag – rustdag, en kijken nog even een filmpje voor we allemaal naar bed gaan!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.