Babynamen: Welke jongensnamen worden het niet!

img_7494In mij, groeien twee kleine jongetjes. Deze jongetjes worden iedere dag een beetje groter, de dag dat ze geboren worden komt iedere dag een klein beetje dichter bij. Ik heb al een paar babykleertjes gekocht. Ik heb al een lading babykleertjes gewassen. Ik heb al nagedacht over de babykamer, de kinderwagen, een box in de kamer ja of nee. David heeft al een nieuwe auto geregeld zodat we straks met z’n allen in één auto passen. Wat dat betreft liggen we behoorlijk op schema!

Wat babynamen betreft, liggen we echter niet op schema en ook niet op één lijn. Waar we zowel bij Boaz als bij Midas al een naam hadden zodra we wisten dat het jongens waren, zitten we nu nog een beetje boel in het duister te tasten. Natuurlijk zijn er wel een aantal namen de revue gepasseerd. Maar dé naam hebben we nog niet! 

Welke namen worden het niet!?

Lex: Ik vind het een geweldig toffe naam. Stoer, krachtig, tikkeltje ouderwets maar niet oubollig. Vorig jaar werden er maar 84 jongetjes geboren met de naam Lex en dat vind ik ook een pluspunt. Niet te veel kindjes met mijn naam!

Lou: Ik had Lou ook al voor een meisje, en hoewel ik de naam voor een meisje eigenlijk nog toffer vind, vind ik de combinatie Lex en Lou echt heel erg leuk! David vind dat echter niet, dus deze namen worden het niet!

Silas: Ik vond Silas al leuk voordat Justin Timberlake zijn kind zo noemde. En hoewel de naam bij sommigen negatieve herinneringen oproepen omdat de Silas in The Da Vinci Code niet de allergezelligste persoon op aarde is, vind ik de naam gewoon mooi. De naam heeft twee lettergrepen én eindigt op een s waardoor hij ook heel erg leuk bij Boaz en Midas past. Klein nadeel: ik vind de naam té veel op Midas lijken en dus valt deze naam af.

Wil je weten welke meisjesnamen het niet worden? Kijk dan hier

Otis: Deze naam hadden we al als potentiële naam toen ik zwanger was van Midas. Midas heeft het destijds uiteindelijk geworden en in de tussentijd is Otis van onbekende naam een hele hippe naam geworden die je regelmatig hoort. Een oud klasgenootje heeft haar zoontje ook Otis genoemd en een paar kennissen hebben ook een jongetje met deze naam. Niet echt origineel meer en dus valt de naam, hoe leuk ook, af!

img_8877Philip: Zoals ik al bij Phoebe heb uitgelegd, vind ik de combinatie PH heel erg gaaf. Philip vind ik enorm deftig, een beetje kak, een beetje royal. Met onze genen is de kans groot dat ons kindje alles behalve kak en royal wordt en juist daarom lijkt het me wel erg leuk om mijn kindje zo’n naam te geven. Maar Philip wordt toch snel een Flipje en daarvoor pas ik. Dus sorry baby’s, ook Philip valt af!

Nero: Medeblogster Roos van My life, my story, beviel onlangs van haar vierde kindje. Een prachtig zoontje met de naam Nero. Wow! Wat een toffe naam! Ik ben er meteen verliefd op! Vorig jaar werden er maar 8 Nero’s geboren en hoewel ik dat niet helemaal snap, want wat een prachtige naam, vind ik het wederom een groot pluspunt dat er máár 8 Nero’s zijn! Toch valt de naam, mede door inspraak van mijn lieftallige hubby, af.

Magnus: Deze naam heb ik een tijdje overwogen, want toch eigenlijk best heel erg leuk. Maar ik vind de naam in het engels leuker dan in het Nederlands. In het Nederlands vind ik het eigenlijk niet echt een naam. Meer een aaneenschakeling van rare klanken. Dus nee, ook Magnus wordt hem niet.

Maar welke namen worden het wel!? Wij zien door de bomen het bos niet meer. David heeft een paar namen die ik niet leuk vind. Ik heb nog een paar namen die hij niet leuk vind. Boaz wil een van zijn broertjes graag Hercules noemen en Midas zegt dat ik niet twee baby’s maar twee muisjes krijg. Daar hebben we dus ook niet zo veel aan. Dus help!

Welke namen vinden jullie leuk!? Welke namen passen goed bij Boaz en Midas maar passen ook goed bij elkaar!?

 

 


9 reacties op ‘Babynamen: Welke jongensnamen worden het niet!

  1. Tip; geef beide jongens een andere voorletter. Dezelfde voorletter + geboortedatum is te lastig voor veel instanties en kun je echt uitdagingen mee krijgen😉

  2. Lou had ik ook op mijn meisjeslijstje staan, mijn man vond het geen mooie naam. Mannen met een mening grrr……
    Het is Cleo geworden en nog steeds heel blij met die naam. Ook omdat het een naam is die echt bij haar past. Pittig en lief tegelijk. Ik las in een van jouw vorige blogs de link die jij maakte met een meisjesnaam en een advocate. Heel grappig want ik had dezelfde overtuiging. Ik vind Cleo ook een echte powervrouw naam en ik zag haar al dwars door het glazen plafond heendenderen ☺️
    Verder geen enkele druk natuurlijk haha.

    Als ons tweede kindje een jongen was geweest stond er maar een naam rotsvast op een: Kick.

  3. De enige reden dat ik het jammer vind dat we geen jongens hebben, is vanwege de vele leuke jongensnamen! Wij hebben drie meiden. Bij mij stond ‘Stan’ op nmr. 1! Daarnaast vond ik; Morris, Siem, Noud, Siebe, Wout, Robin, Robbe, Jimme en Koert ook heel erg leuk! Ook wij zaten verre van op 1 lijn met namen….dat sucks! Succes met de juiste namen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.