de Week van de Wolf #61

 De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

img_8668.jpgHoe het begin van mijn maandag begint, heb je hier kunnen lezen. Daarna ben ik, samen met Midas, diep in slaap gevallen. ’s Middags komt mijn schoonmoeder langs en haalt ze meteen Boaz van school. Dat scheelt weer, want nu hoef ik de mascara niet van mijn knieën te schrobben en koude theelepeltjes tegen mijn dikke ogen te drukken! Als Boaz thuis komt, heeft Midas hem heel erg gemist. Ze spelen de hele middag buiten, want lekker weer en minder herrie thuis en aan het einde van de dag kruipen ze bij elkaar op de bank voor een filmpje. De rest van de dag gaat een klein beetje aan mij voorbij en ’s avonds duik ik vroeg mij bed in.

Dinsdag

img_8713Deze week hebben we twee bijzondere gebeurtenissen waarvoor we eigenlijk wel leuke kleren nodig hebben. Punt is, dat hebben we dus niet. Nou ja, David heeft een nette blouse, een mooi colbertje, nieuwe schoenen en toffe bretels en dus is hij good to go. Maar Boaz en Midas hebben allebei dringend nieuwe broeken nodig (ik verdenk ze er echt van dat ze iedere nacht een centimeter groeien!) en ik wil ook even op zoek naar nette blousejes voor ze. En natuurlijk wil ik zelf ook iets nieuws! De vier zwangerschapsshirtjes die mij nu nog passen zijn leuk, maar niet leuk genoeg voor de festiviteiten die komen gaan! En dus ga ik al vroeg met Midas richting img_8702Enschede om te shoppen! Bij H&M scoor ik al snel twee toffe spijkerbroeken en drie blousejes (want ik kan natuurlijk weer niet kiezen) en vind ik een jurkje voor mezelf. Bij de Zara (de nieuwe, prachtige Zara) vind ik hele leuke bretels voor de jongens die hun outfit af zullen maken. Ik vind eindelijk een okergeel vest voor mezelf waarna ik al tijden op zoek ben! Ook zie ik prachtige babykleertjes, maar wonder boven wonder weet ik mezelf in te houden en koop ik daar verder niets. (Wel ga ik volgende week een lading van deze prachtige collectie bestellen!) Ik heb afgesproken met lieve Marleen voor een kopje thee en een lunch bij Stoet. Midas strooit nog even een tafel vol met suiker maar gelukkig grijpt Charlotte snel in en mogen we, ondanks de enorme rotzooi die Midas heeft gemaakt, toch blijven! 😉 Marleen en ik genieten van een heerlijk warm broodje met brie en cranberry saus en daarna is de kinderbijslag ook wel zo’n beetje opperdepop! Als ik thuis kom, ligt er bij de kelderkast-deur een mega plas water. Lekkage van de toilet van boven. Tuurlijk, kan er nog wel bij!

Woensdag

img_8724De kinderboekenweek gaat vandaag van start! Boaz is al dagen druk met het oefenen van een dansje en omdat ze verkleed naar school mogen, staan we allemaal vroeg op zodat ik genoeg tijd heb om hem nog even te schminken. Natuurlijk wil Midas ook geschminkt worden! Om acht uur heb ik twee super schattige skeletjes rond lopen! Op school is alles versierd en zijn een heks en een tovenaar druk bezig met een toverdrank aan het brouwen. Hier blijkt dat groep drie, de groep waar Boaz in zit, geen dansje hoeft te doen. Alleen groep zes gaat dit doen. Hoewel nu blijkt dat hij dus voor niets geoefend heeft, mag dit de pret niet drukken. Hij vindt het super tof dat hij verkleed én geschminkt naar school mag gaan. Dat maakt alles goed!

img_9108.pngAls we thuis komen, krijgt Norris zijn Dierendag-cadeautje. Een bot die natuurlijk veel te goed is ingepakt. Midas helpt Norris met uitpakken en feliciteert hem vervolgens uitgebreid. Arme Norris wil al die felicititaties helemaal niet horen en wil alleen maar de bot. Toch wacht hij heel geduldig af. Top hond! Niet veel later gaan Midas en ik naar bed. David werkt een half dagje thuis waardoor hij Boaz van school kan halen én met hem naar zwemles kan gaan terwijl Midas en ik slapen. Dat is hard nodig want zodra Boaz en David terug zijn van zwemles, moeten we ons omkleden en optutten en richting Amsterdam voor de diploma uitreiking van David!

De jongens krijgen hun nieuwe kleren aan en zien er uit om door een ringetje te halen, en ik ben ook heel erg blij met mijn nieuwe jurkje en vest! Ik pak een tas vol luiers, img_8812.jpgdoekjes, broodjes, drinken en lekkers in en dan kunnen we gaan! Na twee uur in de trein en de metro komen we aan bij de Hogeschool van Amsterdam. Als het Davids beurt is om zijn diploma in ontvangst te nemen, worden we allemaal naar beneden geroepen. Ik weet het uiteindelijk zo ver te brengen dat ik mag blijven zitten maar Boaz en Midas staan naast David als er vol lof over hem wordt gesproken! Ik ben super trots! Na een borrel en een hapje gaan wij terug naar huis. Rond middernacht komen we aan in Hengelo en hoewel we allemaal helemaal kapot zijn, was het wel een hele gezellige dag!

Donderdag

img_8880De jongens hebben broodnodig een knipbeurt nodig en dus gaan we aan het einde van de middag naar Hair by Glenn. Bij Boaz gaan alleen de puntjes eraf en wordt zijn pony, die door mij een paar maanden geleden compleet verknipt is, bijgewerkt zodat alles er weer top uit ziet. Bij Midas gaat er een beetje meer af. Het resultaat is top! Nu zijn ze echt helemaal klaar voor de volgende dag! Het enige probleem is, dat we nog geen cadeau hebben! Ik loop al weken van alles te bedenken maar kan niet echt iets verzinnen waarvan ik denk “Ja! Dat is het!” En dus heb ik het telkens uitgesteld en nu, een dag voor hét feest, hebben we nog steeds niets! Ik besluit dat de kinderen maar een schilderij moeten maken. En daarachter plakken wij wel een enveloppe. Ik teken twee verliefde schaapjes op een canvas en de jongens mogen deze met verf inkleuren. Boaz begint heel erg goed maar verliest na een tijdje zijn concentratie. Midas begint ook heel goed maar verft een van de schapen al snel groen.

Ik kan daar dus niet zo goed tegen, en dus stuur ik de jongens weg en ga zelf met de verf en de kwasten aan de slag. Al snel komt David “ook even helpen”. Hij vindt het zo rustgevend dat ik niet langer nodig ben en hij de rest van het schilderij af maak. In alle drukte ben ik helemaal “vergeten” om te koken. Omdat het toch een beetje een feestweek is, stelt David voor om uit eten te gaan bij de pizzeria om de hoek. Bij deze pizzeria halen img_8905we af en toe wel een pizza af, maar hebben we nog nooit gegeten. Daar is het restaurant ook niet echt voor ingericht, komen we al snel achter. Er staan drie tafels waarvan één bezet is door de bezorgers die met de pizza’s die gewoon besteld worden, af en aan rijden. Toch hebben wij het super gezellig! Het eten is heerlijk, de kindjes maken lol en genieten en wij dus ook. Omdat de pizzeria geen dessert kaart heeft, gaan we één deurtje verder, bij de cafetaria, een ijsje halen! Als we vervolgens, met ons ijsje naar huis lopen, nog even met de buurman kletsen en Boaz en Midas hun laatste beetje energie eruit rennen, krijg ik een klein beetje het Stars Hollow gevoel. (hands up als je dit snapt!) Als Midas en Boaz in bed liggen, kijken David en ik It. Je moet weten, ik haat clowns. Ik heb er echt een hekel aan. Ik denk ook echt dat clowns, volledig in de schmink, issues hebben en ik vertrouw ze daarom ook niet. En toch wil ik It heel graag zien. Gewoon, omdat het kan. Ik heb bijna de hele film durven te kijken en vond hem behoorlijk vermakelijk! Ik heb er geen nachtmerries aan overgehouden in ieder geval!

Vrijdag

img_8932.jpgVandaag is dan echt dé dag! Vrienden van ons gaan trouwen en wij zijn alle vier uitgenodigd! Het feest begint pas rond drie uur en dus kunnen we in de ochtend nog even lekker rustig aan doen. Ik maak het schilderij af, we kijken een filmpje, gaan allemaal uitgebreid douchen en kleden ons dan allemaal op ons mooist aan. Het feest is geweldig. De trouwlokatie, Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal in Hengelo, is geweldig goed gekozen. Lekker ongedwongen smikkelen we allemaal van lekkere hapjes en kletsen we met bij met mensen die we al te lang niet gezien hebben, terwijl de kinderen buiten spelen of aan de grote stamtafel zitten te tekenen. Tussendoor geven onze vrienden elkaar het ja-woord. Boaz en Midas zijn zwaar onder de indruk van het hele gebeuren en terecht, want het is perfect en zo lief en prachtig! Precies zoals het bij hen past. Precies goed! En dan kan het feest echt beginnen. img_8955Met z’n allen gaan we nog naar een restaurant waar we heerlijke tapas voorgeschoteld krijgen en waar we eindelijk het cadeau kunnen geven die, als ik het goed heb gezien, heel goed ontvangen wordt. Rond tien uur ben ik helemaal op en ook Midas en Boaz zijn er nu wel een beetje klaar mee. David brengt ons naar huis, helpt nog even met Boaz en Midas naar bed brengen en rijdt dan nog even terug naar het feest. Prima regeling!

Zaterdag

img_8987.jpgWe zouden van alles gaan doen, maar zijn allemaal te moe. Boaz en Midas kruipen rond acht uur naar beneden en nestelen zich lekker op de bank om een filmpje te kijken terwijl David en ik ons nog even omdraaien. Rond elf uur gaat David met Boaz naar Saxion Hogeschool in Enschede voor de “Wetenschapsdagen”. Zij knutselen en bouwen en programmeren daar de hele middag terwijl Midas en ik een filmpje kijken (de kleine zeemeermin, Midas is flink onder de indruk) een taartje bakken, opruimen, wassen, schoonmaken en meer van dit soort taken verrichten. Alles op standje slakkengang! David komt thuis met een hamburger en milkshakes van de gouden bogen. Prima afsluiting van deze dag!

Zondag

We hebben nog altijd onze caravan op de camping staan, maar zijn er, wegens omstandigheden en slecht weer, al een hele tijd niet meer geweest. Boaz gaat ’s middags bij een vriendje spelen en wij gaan naar de camping om te kijken of alles er nog goed bij staat. De caravan moet eind deze maand van de plek af en er moet nog het een en ander worden opgeruimd en we zijn van plan om nu al wat mee te nemen en schoon te maken. img_9008.jpg

Maar het is zo heerlijk op de camping, zo prachtig ook met al die paddenstoelen en gekleurde bladeren aan de bomen, én de vooruitzichten voor volgende week zijn zo goed dat we besluiten om nu nog even alles te laten staan en volgend weekend nog een weekend hier door te brengen.

Omdat Boaz bij zijn vriendje mag eten en ik natuurlijk weer niets heb geregeld voor het avond eten, gaan wij met z’n drietjes eten bij ons favoriete Italiaanse restaurant La Cipolla! We rollen naar huis, kopen onderweg nog een paar pompoenen, halen Boaz op, kijken een filmpje en dan gaan we allemaal vroeg naar bed!

img_9100De week begon met een mindere dag, maar werd iedere dag beter.

Omdat David veel thuis heeft gewerkt en Boaz donderdag én vrijdag vrij was van school, hebben we ook lekker veel tijd met z’n viertjes door gebracht!

Ik vond het een top week!

Hoe was jullie week!?xx


4 reacties op ‘de Week van de Wolf #61

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.