Hotspot: La Cipolla

img_9037Ootmarsum is onlangs door Zoover uitgeroepen tot een van de vijf populairste steden/dorpen van Overijssel! Dat snap ik wel, Ootmarsum is een pittoresk klein dorpje met prachtige huisjes, leuke kleine winkeltjes en je kunt er heerlijk wandelen.

Toch ben ik van mening dat thé place to be in Ootmarsum zich net buiten het centrum bevindt.

Namelijk Italiaans Restaurant La Cipolla.

David ontdekte dit restaurant “per toeval” toen hij via een andere weg naar onze camping reed. Een paar dagen later lopen we, met z’n viertjes én hond, het restaurant binnen en proeven we voor het eerst enkele van de geweldige gerechten. Sindsdien droom ik regelmatig over de heerlijke gerechten van La Cipolla.

Fabrizio en Britt runnen samen La Cipolla. Britt staat in de bediening, bezorgt drankjes en de lekkerste gerechten met een brede glimlach, zorgt voor kleurplaten voor de kindjes, water voor de hond, en zorgt er ook nog eens voor dat je je meteen thuis voelt in dit gezellige restaurant. Fabrizio is in de keuken te vinden. Hier bereidt hij met  zoveel mogelijk streekproducten uit Twente, biologische producten uit Italië én heel veel liefde niet alleen geweldige traditionele Italiaanse recepten maar ook enkele specialiteiten uit zijn geboortestreek Sardinië.

De eerste keer dat we hier eten, kunnen we zo moeilijk kiezen tussen alle heerlijke gerechten op de kaart, dat we vier gerechten kiezen. Dat lijkt misschien niet zo veel, we zijn immers met z’n vieren (en hond). Maar het zijn ruime porties, de pasta’s zijn door de rijke sauzen machtig en de pizza’s, zelfs de kinderpizza’s zijn behoorlijk groot! Toch laten we niets staan. Wat is alles geweldig lekker! Het komt niet vaak voor dat David en ik onder het eten stil zijn en niet meer dan af en toe een “oh, wat lekker hé?” en een “hmmm, dit is echt heel erg goed!” uitbrengen. Dat zegt heel erg veel!

img_7231

Hoewel alles goddelijk smaakt, is de pasta carbonara meteen ons favoriete gerecht. De pasta wordt bereid met guanciala, wangspek uit Italië dat onder een dekking van zout en peper, en is licht gekruid met knoflook twee maanden wordt gedroogd. Dit spek maakt dit de lekkerste pasta carbonara die je ooit zult proeven.

We hebben een keer per ongeluk een pizza carbonara besteld in plaats van de pasta carbonara. Zo kwamen we er achter dat deze pizza is ook een dikke aanrader is! Ben jij van plan om hier te gaan eten, dan stel ik voor om met meerdere mensen te komen en allemaal iets anders te bestellen zodat je heel veel kunt proeven!

Voor kinderen: Er zijn kleurplaten en stiften aanwezig om de kinderen tijdens het wachten bezig te houden. Maar wat helemaal een feest is, is dat ze in de keuken hun eigen pizza mogen samenstellen. Samen met Fabrizio kiezen ze hun favoriete toppings en mogen kijken hoe de pizza in de oven gaat! Heel spannend natuurlijk!

img_9063

Met kinderen: Het restaurant is goed bereikbaar met een kinderwagen en de tafels staan niet te dicht op elkaar zodat je er ook goed tussendoor kunt komen. Voor kinderen staan er een aantal gerechten op de kaart, zoals de kinderpizza’s, maar het is ook geen probleem wanneer je aangeeft dat de kinderen een vorkje met de ouders mee willen prikken of een gerecht willen delen. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en wanneer de kinderen na het eten even een rondje willen lopen of aan de bar willen hangen, is dit geen probleem! 

img_9072Wij zijn ondertussen al drie keer geweest en hebben er een traditie van gemaakt om telkens als we van de camping komen, hier langs te gaan. Helemaal geen verkeerde traditie!

Naast heerlijk eten kun je bij La Cipolla ook gezellige, besloten feestjes geven. Geef je je feestje liever thuis maar heb je geen zin om eerst uren in de keuken te staan? Dan biedt catering van La Cipolla dé uitkomst! Kijk voor de menukaart, de openingstijden en alle informatie over de mogelijkheden op www.lacipolla.nl en wie weet zie ik je daar!

 

 

 

 


2 reacties op ‘Hotspot: La Cipolla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.