Bolle Babysbuik Update #9 We hebben namen!

img_9179Vandaag ben ik precies 20 weken zwanger!

De baby is zo groot als een wortel.

Per dag maakt de baby zo’n 200 bewegingen! De meeste voel je niet, omdat je druk in de weer bent. De baby wordt dan als het ware in slaap gewiegd. Juist als je rustig gaat zitten of liggen, laat de baby van zich horen!

Het gehoor van de baby begint nu ook beter te werken. Het kindje kan zelfs schrikken van bepaalde geluiden.

(bron)

img_9187Voor het eerst deze zwangerschap voel ik me eigenlijk heel erg goed. Ik ben, na de echo van vorige week, behoorlijk gerust gesteld en dankzij al het getrappel dat ik de afgelopen dagen in mijn buik voel, krijg ik iedere avond even een bevestiging dat ze het met z’n tweetjes daarbinnen best gezellig hebben!

De vermoeidheid blijft. In extreme vormen, ondanks het ijzerinfuus. Ik moet activiteiten plannen en mijn dag zo indelen dat ik tussendoor voldoende rust kan pakken. Dat is soms even puzzelen maar het gaat me tot nu goed af! En als die vermoeidheid het enige negatieve puntje is, dan vind ik dat helemaal prima!

Mijn handen jeuken nu ook echt om met de babykamer te beginnen. Heel stiekem heb ik dan ook al een stukje behang van de muur gescheurd. Toch wil ik nog even de 20-weken echo afwachten die we in de loop van deze week krijgen. Als dan nog steeds alles goed is, ga ik knallen! In mijn eigen slakkentempo, dat dan weer wel.

Hoewel ik dus nog even wil wachten met de babykamer, dat is een raar bijgelovig dingetje, wilde ik wel heel graag dat we namen voor de baby’s. Ik werd er zelfs een beetje zenuwachtig van dat we nog niets hadden! David en ik lagen zo ver uit elkaar met de namen die we mooi vonden, dat ik zelfs nog even bang was dat we er deze keer gewoon niet uit zouden komen en dat ik de naam voor één baby zou kiezen, waar hij het dan niet mee eens zou zijn, en anders om!

img_8876De tips die jullie mij stuurden na aanleiding van deze blog, hebben enorm geholpen! David en ik hebben ze allemaal samen doorgenomen, hard op aan elkaar voorgelezen, uitgesproken in combinatie met Boaz en Midas (want het moet natuurlijk wel bij elkaar passen), en hierdoor heel veel inspiratie op gedaan!

Heel vaak kwam de naam Morris binnen. Maar met een hond genaamd Norris, gaat deze naam hem niet worden.

Ook kwam Zev heel vaak voorbij. Super mooie naam die ik zo had willen kiezen, ware het niet dat ons neefje al zo heet.

Joachim werd ook regelmatig genoemd, maar Midas heet voluit Midas Joachim Nicolaas. Deze naam hebben we dus al aan een kindje gegeven.

En dan werd er nog regelmatig geopperd om de namen Julius, Jonas of Jacob te gebruiken. Alle drie prachtige namen die ik zo zou willen kiezen waren het niet dat de honden van mijn ouders zo heten.

En zo waren er nog veel meer namen die afvielen, niet omdat ze niet mooi zijn, maar omdat we iemand kennen die al zo heet. Ook zaten er heel veel namen tussen die we gewoon niet mooi vonden. Ieder z’n eigen smaak!

Maarrrr… ondanks alles zijn we er toch uit! We hebben twee voornamen waar we allebei heel erg blij mee zijn! We hebben zelfs al voor iedere baby 2 doopnamen! Ik ben gewoon een beetje trots op ons dat we, ondanks onze verschillende voorkeuren, toch namen hebben gevonden die we allebei echt en oprecht mooi vinden!

Bij zowel Boaz en Midas hebben we de namen direct wereldkundig gemaakt zodra we er uit waren. Deze keer hebben we besloten om de namen geheim te houden tot de jongens daadwerkelijk geboren zijn! Ook jullie moeten dus nog even geduld hebben! Al wil ik het stiekem wel van de daken schreeuwen!

img_9182En dan ben ik dus gewoon al 20 weken zwanger! Twintig hele weken! 

Een mijlpaal die ik het liefst met champagne en sushi wil vieren, maar helaas…

Ik zet straks een kopje thee en neem een paar pepernoten.

Hoera! 

 

 

 

 


13 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #9 We hebben namen!

  1. Sushi van TAO schijnt een optie te zijn voor zwangere dames 😬🎈?! Miss het overwegen waard 😉 met een alcoholvrij prosecco-tje?

  2. oohh zo leuk om te lezen he!!we hebben maandag de 20 weken echo gehad!! en alles was goed. ook sinds gisteren pas een naam hahah wij lagen ook ver uit elkaar wat we mooi vonden. en ook gaan wij zondag beginnen met de kamer.

    proost!!geniet van je warme thee en een heerlijke tony letter 😉

  3. De meeste sushi restaurants hebben een “zwangeren-kaart”, als je het meld dan serveren ze ook op aparte schaaltjes zodat het zelfs niet tegen vis aanligt. En tonijn uit blik mag je gewoon eten. Ik heb gewoon sushi gegeten tijdens de zwangerschap!

    1. Weet ik! Maar ik heb zo’n zin in sushi met zalm! Van die lekkere, rauwe, zijdezachte zalm! En dat wordt toch echt afgeraden… en dan wacht ik liever dan dat ik voor the Next best thing ga 😏 Xx

  4. Ben benieuwd! Zef is de naam van vriendlief. Ik heb wel iets m het de letter Z (obviously). Mijn ex heet toevallig Ezra, afgekort Ez. Oz is leuker natuurlijk, maar een Z vind ik gewoon erg stoer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s