de Week van de Wolf #63

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

img_9402We hebben weer een echo in het ziekenhuis. Deze staat gepland om half negen en we hebben dus niet echt de tijd om Boaz vooraf naar school te brengen. Boaz en Midas gaan allebei mee, en we kunnen hen weer bij de opvang brengen. Super ideaal. Hoe de echo is verlopen hebben jullie hier kunnen lezen. Na de echo brengen we Boaz naar school en gaat David naar zijn werk. Midas en ik doen niet zo veel. Ik ben gesloopt door alle informatie en emoties. Ik vind het een regelrechte img_9400.jpgkutdag, totdat Midas in de tuin een bloempje plukt, deze aan mij geeft, zegt dat ik Vaiana ben en ik krijg ook nog een dikke knuffel. Hij weet niet wat er aan de hand is, maar hij merkt vast wel dat er iets mis is en deze poging om mij op te vrolijken doet mij zo goed! ’s Avonds heb ik ook nog steeds geen puf om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te toveren maar gelukkig biedt de cafetaria op de hoek uitkomst.

 

Dinsdag

img_9407.jpgMidas en ik vreten een chocoladeletter op en daarna gaan we Boaz van school halen. We rijden door naar Action voor een nieuwe lading klei maar komen terug met heel veel leuke, educatieve spelletjes voor Boaz. Hierover volgt donderdag een blog! Als de jongens naar bed zijn, zetten David en ik een kast in elkaar die precies past tussen in de bijkeuken naast de wasmachine en de droger. Nou ja, precies. Precies niet is het eigenlijk. We hebben geen rekening gehouden met de uitstekende sierrand aan de bovenkant van de kast waardoor de deur img_9428.jpgnaar de badkamer niet meer open kan. Van die badkamer maken we toch nog wel enigszins gebruik en dus moet er een andere oplossing worden gevonden. Ik stel voor om het hoekje van de sierrand af te zagen, David stelt voor om de kast op pootjes te zetten zodat hij op het smalle, lage muurtje aan de achterwant kan staan en waardoor de sierrand geen probleem meer vormt. Er volgt een hoop gevloek en getier en gegodverdorie, maar uiteindelijk staat de kast én kan de badkamerdeur weer open! Mijn man kan dat!

Woensdag

img_9458Vandaag ben ik precies 21 weken zwanger en in de ochtend typ ik mijn “Bolle BabysBuik Update #10. De tranen rollen weer over mijn wangen maar bloggen werkt therapeutisch en als ik de blog klaar heb, voel ik me opgelucht. Alsof ik mijn verwarde, emotionele gedachten op een rijtje heb weten te zetten en mijn nuchtere verstand het heft weer in eigen handen neemt. Alle reacties die op de blog volgen, doen mij zo super goed! Ik vind het zo overweldigend dat zo veel mensen mee leven en virtuele knuffels sturen. Als ik de blog af heb, is het alweer tijd om Boaz van school te halen en hem naar zwemles mee te nemen. Hij doet het zo super goed! Ik ben zo trots op mijn kleine waterrat! Ik heb een bolle buikenbadpak aangeschaft om een keertje met hem te gaan zwemmen, en dat keertje stond eigenlijk voor vandaag in de planning maar ik besluit toch maar niet te gaan. Misschien is het ook handig om een keertje met Boaz en Midas te gaan zwemmen als David mee kan. Dus de “zwemmen als een zeekoe-blog” volgt nog!

Donderdag

img_9453.jpgWe beginnen de dag met ontharingscrème op mijn tandenborstel. Lijkt op tandpasta, smaakt compleet anders. Geen aanrader! Midas zeurt al een paar dagen dat hij graag een taart wil maken en dus gaan wij, voordat we Boaz en zijn vriendje ’s middag van school halen, langs de supermarkt voor ingrediënten voor een kwarktaart. Lekker makkelijk! Midas kan deze taart bijna zelf maken en dat vindt hij natuurlijk leuk. Wat hij nog leuker vindt, is dat hij het overgebleven beslag samen met img_9475.pngBoaz mag opeten. Kleine vretties. Voor het eerst in tijden kook ik die avond een soort van ‘home made diner’. Noodles, kip, diepvriesgroente en kroepoek. Ik reken het goed! Als we allemaal ons bordje leeg hebben is het tijd voor taart! En omdat Midas bijna jarig is, oefenen we vast met kaarsjes uit blazen. Het leven is wel een feestje, je moet alleen soms zelf je eigen taart maken, kaarsjes aan steken, liedjes zingen en lachen!

Vrijdag

Als ik Boaz om twaalf uur uit school haal, is de vakantie begonnen! Heerlijk, een paar dagen geen race tegen de klok om hem op tijd op school te krijgen. Geen gesleep met tassen en peuters die niet willen lopen en kleuters die treuzelen en fietssleutels die nergens te vinden zijn. Heerlijk! Ik ruim een beetje op, flans een maaltijd voor die avond in elkaar en plof op de bank. We doen niets meer vandaag! En dan krijg ik een appje van img_9532.jpgVettt-baas Yvette of ik nog naar de Vettt-borrel kom. Kak! Helemaal vergeten! En hoewel ik echt helemaal geen zin heb, ga ik toch. Gelukkig maar want het is super gezellig. Bijkletsen met Vettt-collega’s en vriendinnetjes die ik al weer een tijdje niet heb gezien onder het genot van een mojito. Alcoholvrij, dat dan weer wel. Vlak voordat de andere Vettte dames met de voetjes van de vloer ga, waggel ik terug naar de auto. Ik heb het vol gehouden tot half twaalf en dat is toch zeker twee uur langer dan ik van te voren had verwacht! Whoop!

Afbeeldingsresultaat voor vettt logoHebben jullie trouwens al gezien dat de nieuwe Vettt HerfstSpecial 2017 uit is! Je kunt hem hier gratis downloaden! Dikke vettte aanrader!

Zaterdag

Ondanks dat ik geen druppel heb gedronken, word ik toch wakker met een soort van kater-gevoel. David stelt voor om te gaan wandelen en ik stem, tijdens een moment van verstandsverbijstering, toe. We wandelen een rondje door het bos, gaan langs bij “Dragonheart“, waar we nu maar heel even zijn geweest maar waar we zeker nog een keertje naar toe gaan.

img_9535.jpg

Na het wandelen rijden vervolgens naar Duitsland om de auto af te tanken en een paar img_9547heerlijke, Duitse delicatessen te kopen! Leven langs de grens is zo slecht nog niet! We halen bij de supermarkt nog even wat lekkers voor het weekend zodat we er de rest van de dag niet meer uit hoeven. Aan het einde van de middag kruipen we alle vier op de bank (die echt te klein wordt nu de jongens steeds groter worden en dan nog niet eens te spreken over de andere twee die er straks nog bij op moeten!) en genieten van toastjes, lekkers en een filmpje. We hebben al heel lang niet meer zo gezellig smikkelend op de bank gezeten. Eigenlijk halen we nooit stokbrood en sausjes en dinges in huis, maar het is zo gezellig dat ik van plan ben om dit toch vaker te gaan doen! Boaz is ook oud genoeg om voor mij een toastje te smeren dus ik kan lekker blijven zitten! Ideaal! En daarna gaan we vroeg naar bed…want….

 

Zondag 

img_9585Laten we vallen de sterren gaan kijken, zeiden ze. Dat is super leuk, zeiden ze… Ik stemde (God mag weten waarom) in en zette mijn wekkertje om 5 uur ’s morgens. Ik word die nacht een paar keer wakker met de angst dat ik de wekker niet gehoord heb en me verslapen heb. Dat is natuurlijk niet het geval, maar echt lekker slaap ik niet. Als ik om 5 uur de wekker uit druk (we hebben het dus over 5 uur in de ochtend he?!) en op buienradar kijk, zie ik één groot wolkendek boven Enschede en een voorspelling die voornamelijk regen bevat. Top! Na kort overleg besluiten we toch te gaan. KWW! En dus zitten we allemaal om half zes in de auto en staan we (David’s zus met haar kinderen, Davids nichtje met haar man en kinderen en hond, Davids vader met hond en David en ik, met hond en kinderen) om zes uur, met ons goeie gedrag, in het park. Omhoog te kijken naar dikke grijze wolken en het enige dat we zien vallen, is de regen. We houden het een half uur vol, lopen dan als doorweekte katjes richting het huis van Davids ouders waar we kunnen opwarmen en aanschuiven aan een uitgebreid gedekte ontbijttafel. Dat maakt heel veel goed! Rond tien uur rijden we terug naar ons eigen huis en kruipen de jongens en ik het bed in en gaat David in de tuin aan de slag. In de loop van de middag, als iedereen een beetje wakker is en David niet langer in de tuin kan werken omdat de Otto (Twents 😉 vol is, zetten we left over toastjes met sausjes en chips op tafel en kijken we, onder de deken, een filmpje op de bank totdat vrienden van ons langs komen voor een kopje koffie. Aan het einde van de middag rijden we nog even naar de Intersport op zoek naar een zwembroek voor David en dan vind ik het wel leuk geweest voor vandaag. Morgen gaan we een paar daagjes weg en er moet nog een last minute wasje gedraaid worden. En dus eindigen we, allemaal in pyjama, op de bank met broodjes hamburger en een leuke film. Prima zondag, ondanks de natte start!

Hoe was jullie week? Ook eindelijk herfstvakantie? Of zit je weekje vrij er net weer op!? En, de hamvraag van deze week…Hebben jullie wel vallende sterren gezien!? xx

 


7 reacties op ‘de Week van de Wolf #63

 1. Heerlijk weer om te lezen…helaas minder leuk met de echo maar ik hoop dat je positief blijft ondanks het moeilijk is zolang de kindjes verder maargzond zijn, toch ook fijn te lezen dat je ook geniet van de lieve mannen om je heen en die in je buik..
  Hier de vakantie weer voorbij ben net terug uit Spanje met m’n mannen en heb heerlijk teveel gevroten en gedronken…nu vanaf morgen weer de rem erop en begint t gewone leven weer.

  Jullie lekker genieten van de paar daagjes weg X

 2. Ik vind jullie weken altijd zo lekker laat de boel de boel, chill. Kan ik nog wat van leren. Maak me altijd druk over te veel tv kijken, doen we wel genoeg?
  Met een kleine die niet zelf speelt ben ik toch altijd bezig met “wat te doen” en schipper ik tussen geen zin hebben en kom op we gaan knutselen!

  1. Oooh dat herken ik heel goed hoor! Maar nu gewoon zelf geen puf en laat ik de jongens ook maar chillen.. doe wel vaker tv uit en dan speelt Midas steeds beter zelf! Super om te zien! Moet hij nog wel echt leren heb ik het idee 🙊🙊

 3. Hier zijn de scholen vandaag weer begonnen… Gelukkig duurde deze vakantie maar een week🙊 Hier geen vallende sterren ☄gezien trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.