Het Grensleven is zo gek nog niet…

Mijn hele leven woon ik al op het randje van Nederland. Bíjna in Duitsland. Vanuit mijn geboorteplaats Oldenzaal ben je zo in Gildehaus of het prachtige Bad Bentheim. Enschede ligt op kruipafstand (beetje overdreven natuurlijk) van Gronau en Ahaus en nog dichter bij Alstätte!

Ik spreek geen Duits. Ik kan me prima redden in het Engels. Met een borrel op kan ik er zelfs  nog wel een paar zinnetjes Frans of zelfs Italiaans uit persen. Maar Duits, de taal van mijn buren, spreek ik niet. Ik heb het nooit begrepen. Gelukkig verstaan de meeste mensen in het grensgebied beide talen wel, waardoor de taalbarrière geen belemmering vormt, zelfs niet voor zo’n talenkneus als ik.

En dat is maar goed ook, want het is het meer dan waard om af en toe een tripje over de grens te maken! Zo is tanken een feestje. Benzine is al snel 13 cent per liter goedkoper dan in Nederland. Wij tanken twee keer per maand onze auto dan ook af in Alstätte. En we zijn niet de enige! Vooral in het weekend staan er rijen auto’s voor de pomp. Auto’s img_9543met meestal een Nederlands nummerbord. Mensen vullen niet alleen hun auto maar er worden regelmatig ook jerrycans vol meegenomen! En als je dan toch in Alstätte bent om te tanken, vergeet dan vooral niet even langs de bakker aan het einde van de parkeerplaats te gaan! Net naast de K&K verkoopt deze bakker goddelijke zoete broodjes, hartige broodjes ruim belegd met gehakt over salade, taartjes, gebakjes, en andere heerlijkheden. En dat alles voor een prikkie! Heel fijn voor de portemonnee dus! Iets minder fijn voor de lijn, maar dat terzijde!

Drank is er vaak een stuk goedkoper, en gewoon te halen bij de supermarkt. Voor een feestje slaan we dan ook vaak daar in.

De Haarmühle is een heel fijn plekje bij onze oosterburen om naar toe te gaan. Net over de grens bij Buurse vind je hier een leuke speeltuin met een prima horeca gelegenheid. Een perfect plekje om naar toe te fietsen, in de warme zon een paar lekkere Duitse biertjes te drinken terwijl de kindjes spelen. Geen zin om te zitten, dan is de omgeving rondom de Haarmühle ook zeker de moeite waard om eens door heen te wandelen!

DSC_0131.JPG

Afbeeldingsresultaat voor nordhorn logoNet over de grens zijn een paar geweldige dierentuinen. Tierpark Nordhorn is favoriet bij de kinderen. Deze uit de kluiten gewassen kinderboerderij is super gaaf, heeft een heerlijke speeltuin, geweldige koffie én een heel fijn prijsje! Voor 25 euro zijn wij met z’n vieren al binnen. Voor dat zelfde geld kan ik in mijn eentje nog niet naar Wildlands!

Iets duurder (maar nog goedkoop vergeleken bij Nederlandse dierentuinen) maar veel groter dan Tierpark Nordhorn en echt de moeite waard om een keertje naar toe te gaan, is de dierentuin van Duisburg! Hier kun je echt een hele dag lopen en dan heb je nog niet alles gezien! In deze ruim opgezette dierentuin vind je de meest exotische dieren. Woon je in het grensgebied, hou dan de folders in de gaten. Vaak vind je hierin kortingsbonnen voor bijvoorbeeld deze dierentuin!

DSC_1127.jpg

Hoewel Twente vaak door, voornamelijk westerlingen, wordt gezien als reserve Nederland. Een stukje Nederland waar ze amper Nederlands praten (valt reuze mee), waar alleen maar boeren wonen (valt ook reuze mee) en waar men niet meer doet dan brommers kieken. (hartstikke leuk!) Een stukje grensgebied waar niet veel te beleven valt. Ben ik blij dat wij hier wonen! Niet alleen is Twente prachtig, ben je vanuit hier ook binnen een paar uurtjes in de “bruisende” randstad én bieden steden als Enschede alles wat je nodig hebt zonder dat je struikelt over de toeristen en de daarbij horende toeristische frutsel-winkeltjes, Twente heeft, dankzij haar buren, zoveel meer te bieden!

Afbeeldingsresultaat voor maud geniet logoWil je meer lezen over het grensgebied en de leuke dingen die je hier kunt doen? Op MaudGeniet.nl lees je regelmatig leuke tips!

Diezelfde Maud deelt sinds kort ook heel veel tips op Grensbelevenis.nl.

Natuurlijk gaat Vettt ook regelmatig de grens over. Op Vettt.nl vind je dan ook heel vaak leuke doe-tips voor activiteiten net buiten Nederland!


4 reacties op ‘Het Grensleven is zo gek nog niet…

  1. Je kunt ook goed winkelen in Duitsland bv bij h&m het is dezelfde collectie als in Nederland met het mooie dat de Duitsers een andere smaak hebben en al de leuke dingen laten hangen voor mij/ons 😁
    En als je even zonder werk zit kun ook super goed solliciteren in Duitsland, spreek uit ervaring.
    En als je in Denekamp woont zoals wij ben je meerdere malen per week “over ’n poal” (over de grens) te vinden . Lidl hebben we niet in het dorp in nordhorn is hij wel!
    Sommige klasgenootjes van onze dochter wonen er zelfs omdat de huizen er super goedkoop zijn. Enz enz enz ik zie alleen maar voordelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s