Action Shoplog: Educatief speelgoed

Nu Boaz in groep drie zit, wordt er op school heel veel aandacht aan lezen en rekenen besteed. Hoewel hij al op jonge leeftijd interesse in letters had, alle letters al kent én al heel goed kan lezen, is een extra stimulans natuurlijk nooit weg! Na een oproepje op instagram of ouders tips hadden voor leuke leesboekjes die aansluiten bij het niveau waarop Boaz nu les krijgt, werden heel vaak de leesboekjes van Action genoemd. En omdat ik het nooit heel vervelend vind om naar Action te gaan, heb ik het nuttige met het aangename gecombineerd!

DSC_0231.JPG

Leesboekjes

Bij het leren lezen is zelf lezen erg belangrijk. Iedere dag een kwartiertje oefenen helpt enorm! Deze “leuk om te lezen” serie die bij Action te koop zijn, sluiten heel goed aan bij de lesmethode, de AVI-methode, van school. Ook staat er op de boekjes het niveau. Je kunt dus het boekje zoeken die bij jouw kind past! Van ieder niveau hebben ze verschillende boekjes. Ik koos deze drie, in drie verschillende niveau’s en Boaz vind ze te gek! Hij is super trots dat hij ze zelf al kan lezen! Het derde boekje (eigenlijk een niveau te hoog voor hem) is echt al een verhaaltje en met een klein beetje hulp kan hij dit al zelf lezen. Veel leuker dan een paar losse woordjes op een bladzijde natuurlijk! De prijs is €1,99! Ook een heel leuk schoencadeautje dus!

Woordpuzzels en Rekenpuzzels

Er zijn ook Woordpuzzels en Rekenpuzzels te koop. In kleine vierkante doosje zit een plastic houder, heel veel oefenkaartjes en witte blokjes die de kinderen op de houder kunnen drukken. Bij woordpuzzels is het de bedoeling een woord te vormen dat overeen komt met het plaatje. Er zitten makkelijke woorden bij, zoals zon en mus. Maar ook wat moeilijker woorden zoals snoep en deur. Boaz heeft een beetje moeite met de tweetekenklanken zoals de  eu, ui, oe, au en ou maar  met dit spelletje leert hij spelenderwijs heel goed welke letters hij moet gebruiken!

DSC_0251.JPGDe Rekenpuzzel is het zelfde idee, alleen nu gaat het, zoals de titel van het spelletje al doet vermoeden, om het rekenen. Boaz is nu op school bezig met plus en min-sommen en dus laat ik de andere (maal en gedeeld door) voor nu nog even liggen. Hij moet niet alleen rekenen aan de hand van cijfers, maar ook van plaatjes. Doordat het heel beeldend wordt weergegeven, snapt Boaz het idee achter tellen beter.

Er zijn trouwens nog meerdere variaties van, zoals leren klokkijken, het alfabet leren en nummers puzzelen. De prijs ligt rond de €4,- en ik vind dat het meer dan waard!

Opdrachtenrol

Maar de klap op de vuurpijl is toch wel de 5 meter lange Opdrachtenrol.

DSC_0259.JPG

Op de rol staan verschillende korte opdrachten. Zo moet je de plaatjes waar je de letter a in hoort omcirkelen of moet je de begin letter van het woord noteren. Daarnaast is het een enorme kleurplaat en dat is natuurlijk altijd leuk! Niet alleen voor Boaz! Midas ging ook enthousiast met zijn stiften aan de slag!

Wij hebben de Opdrachtenrol: Spellen, Alfabet en Meer, maar ook hier zijn meerdere varianten van. Er is ook een Opdrachtenrol: Rekenen, Alfabet en Meer en een Opdrachtenrol: Kloklezen, Spelletjes en Meer! De rollen kosten €2,50 per stuk en staan garant voor uren kleurplezier (= rust voor mama!)

 

 

 


Een reactie op “Action Shoplog: Educatief speelgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s