Spoed Eisende Hulp: survival tas!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker met kleine kinderen! Een vinger tussen de deur, een val van de trap, een val uit de boom, een piemeltje die vast blijft zitten in een zwembroek, een ongelukje in de ballenbak. Voor je het weet zit je op de spoedeisende hulp.

img_9981Uit ervaring weet ik dat de spoed in spoedeisende hulp, niet te letterlijk moet worden genomen. Tenzij er natuurlijk echt een levensbedreigende situatie is natuurlijk!

Maar daar valt een haar-fractuur of een zere vinger niet onder. Het gevolg is dat je vaak heel erg lang moet wachten!

Daarom neem ik, als we naar de SEH moeten, altijd een survival tas mee! Just in case.

Wat zit er in mijn survival tas?

Portemonnee
Zo’n tripje naar de SEH gaat je waarschijnlijk geld kosten. Al is het maar omdat je voor de parkeergarage moet betalen, of omdat het zo lang duurt dat je ergens een broodje wilt gaan halen. Soms heb je een muntstuk nodig om een rolstoel te kunnen lenen. Vaak past ook het muntje van de supermarkt er wel in. Portemonnee (met inhoud, duh!) is dan wel zo handig.

Telefoon én Oplader
Ik heb wel eens uren in de wachtkamer gezeten terwijl de batterij van mijn telefoon bij binnenkomst al bijna leeg was. Niet handig! Een oplader biedt dan uitkomst! Op die manier kun je, met je zielige kindje, toch nog even een filmpje kijken ter afleiding of het thuisfront op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

Legitimatiebewijs
Soms vragen ze er niet eens om, maar meestal wel. Neem voor de zekerheid daarom altijd het legitimatiebewijs van het gewonde kindje in kwestie mee!

img_9744-1Drinken
Waarschijnlijk staat er wel ergens een koffie apparaat en kun je bij het toilet je bekertje wel vullen met water, maar ik vind het heel prettig om, voor het geval dit allemaal erg lastig gaat, zelf een flesje water of een pakje drinken bij me te hebben!

Fruit
Meestal gooi ik een paar bananen in de tas. Deze geven lekker snel energie en zijn makkelijk te eten, zelfs als je kindje pijn heeft. Een bakje druifjes gaat ook vaak mee.

Brood
Als ik tijd heb, maak ik vaak nog snel even een boterham die ik in een broodtrommeltje me neem. Mijn kinderen hebben op de meest rare momenten honger en een broodje chocopasta in zulke gevallen nooit weg!

img_9982.pngLuiers/billendoekjes
Is je kindje nog niet zindelijk? Neem dan voldoende luiers en billendoekjes mee. Wel zo handig, mocht het op een flinke poepbeurt aankomen!

Extra kleding.
Mocht er een kans zijn dat je kind een gips krijgt, dan is extra kleding handig. Vooral wijde kleding. Een wijde pyjamabroek, een joggingbroek of een vest is dan aan te raden om mee te nemen. Dit kan vaker beter over een gipsen beentje of armpje aangetrokken worden dan spijkerbroek of een strak shirt.

Dit lijkt veel, maar in dit soort gevallen kun je beter te veel dan te weinig bij je hebben!

*Ben je ergens anders? OF heb je geen tijd om de “survival tas” in te pakken? Forget about it! Ga, als dit nodig is, zo snel mogelijk naar het ziekenhuis!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s