de Week van de Wolf #65

 

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag 

De eerste dag na de vakantie en we hebben het toch stiekem wel een heel klein beetje zwaar. Vooral Boaz. Hij moet wakker gemaakt worden om niet te laat op school te komen. Leuke bijkomstigheid: Midas vertikt het nog steeds om te lopen. Zijn voet doet nog steeds “echt pijn”. David tilt hem ’s morgens uit bed naar beneden maar verder moet ik met hem op sleeptouw. Totaal niet handig! Als iedereen enigszins is aangekleed, zet ik Midas in de auto, Boaz kan er gelukkig zelf in klimmen en ik wurm mezelf achter het stuur. Ik zet Boaz af op school (en laat Midas even in de auto zitten terwijl ik dat doe), rij img_9834vervolgens door naar de apotheek om de rest van mijn antibiotica kuur op te halen (en laat Midas weer even in de auto zitten) en dan door naar de supermarkt voor het broodnodige en weer blijft Midas in de auto. Hij heeft er geen probleem mee, maar ik voel me toch best wel schuldig. Ik bel de huisarts voor tips voor zijn voet. Ik had wel een beetje gehoopt dat hij er ondertussen in ieder geval weer op zou staan en zie het zo niet zitten om hem nog de rest van de week te tillen.  De assistent geeft aan dat een pijnstiller zou kunnen werken of een rekverband, maar dat het waarschijnlijk gewoon tijd gaat kosten voor hij weer op zijn voet durft te gaan staan. Super shit. Boaz kan gelukkig bij een vriendje spelen dus die hoef ik aan het einde van de middag niet op te halen. Scheelt weer gesleep! Kan ik ondertussen het huis een beetje schoon maken want dat is er de laatste dagen niet van gekomen. Ik flans een snelle maaltijd in elkaar en David komt thuis met een goddelijk toetje. Eind goed, al goed.

Dinsdag

Halloween! De jongens hebben het dit weekend al een beetje gevierd en ik heb ondertussen de Halloween decoratie al weer opgeruimd  maar ik laat geen kans onbenut om Boaz en Midas te schilderen! Na een snelle maaltijd (wraps!) ruim ik snel af en zet de kinderen om de beurt op tafel. Midas mag eerst en hij wil een pinguïn worden. U vraagt, wij schminken! Midas zit niet echt super stil en de pinguïn komt niet zo goed uit de verf als ik zou willen maar ach… Ik weet Boaz over te halen om een candy skull op zijn gezicht te laten schilderen! Ik vind dat zo tof!

Uiteindelijk komen er niet heel veel kindjes bij ons aan de deur en de snoepvoorraad die ik voor vanavond had gekocht, wordt nu verdeeld onder mijzelf en de baby’s.

Woensdag

img_9948.jpgWe slapen allemaal al een paar nachten slecht. Ik heb al een paar keer op de bank geslapen en Boaz wordt vaak wakker door een nachtmerrie. Dat Midas niet loopt en dat hij alleen maar getild wilt worden, wat ik amper kan, helpt ook niet mee. Als Boaz nog diep in slaap is, terwijl hij eigenlijk al wakker zou moeten worden, besluit ik hem te laten liggen en een Fuck It dagje in te lassen. Zolang hij nog 5 is, mag dat best af en toe! We slapen lang uit, kijken een filmpje, knutselen een verlanglijstje in elkaar en ’s avonds eten we left overs van dinsdagavond maar nu niet met wraps maar met chips als ovenschotel! Even bijtanken!

Donderdag

Boaz is nog steeds niet fit. Hij is ook een beetje verdrietig en gespannen. Niet zo gek met alles wat de afgelopen weken is gebeurd. Ik bel school en meld hem ziek voor de rest van de week. We knexxen, maken raadsels, tekenen rebussen en doolhoven, en dat allemaal in ons ondergoed en met kerstmuziek op de achtergrond! Heerlijk.

Totdat Youp z’n verhaal van Flappie begint te zingen. Boaz luistert met grote ogen en kijkt mij verschrikt aan als vader uiterst grappig zegt “Kijk Youp, daar is Flappie dan!”. Ik kan je vertellen dat niet alleen Youp dikke tranen van verdriet had. Ik voorzie therapie. Thanx Youp!

Vrijdag

img_0034.jpgDavid werkt een ochtendje thuis en ik grijp deze kans om samen met Boaz snel wat boodschappen te doen en even langs de Action te gaan. Nu David thuis is, kan Midas ook thuis blijven en ondanks dat hij weer voorzichtig een stapje zet, is met hem op pad gaan nog geen succes. Nu kunnen Boaz en ik dus even vlug vlug ons ding doen. We gaan naar Action met het idee om vogelvoer te halen om zelf vetbollen te maken, maar als we de sinterklaas-knutselpakketjes zien, kunnen we die ook niet laten liggen! Thuis gaan we daar dan ook meteen mee aan de slag! Het vetbollen-project is niet zo’n succes (we geven het komende week nog een kans!) maar de andere knutselwerken staan aan het einde van de dag te pronken op de vensterbank! Ik merk aan Boaz dat hij het fijn vindt, nu hij zo veel tijd met mij alleen door kan brengen. Midas slaapt natuurlijk overdag nog zodat wij veel één op één gesprekken kunnen voeren. Hij komt los, is weer vrolijk, zingt met sinterklaasliedjes mee en knutselt er vrolijk op los! Ik heb dan ook helemaal geen spijt dat ik hem een paar dagen thuis heb gelaten!

Zaterdag

img_0079David gaat de caravan schoonmaken, en ik begin in de keuken. We hebben voor het eerst in tijden super geslapen (David en ik lagen allebei al om half acht in bed, en hebben het klokje rond geslapen!) en dus energie voor … nou ja, anderhalf ofzo. Ik voel de nesteldrang al een paar dagen in mij op komen en nu gebruik ik de hervonden energie om gehoor te geven aan die schreeuwende hormonen. Ik begin met de plastic bakjes-la en heb al snel alle kastjes en lades open staan, de inhoud op tafel uitgestald en een flinke hoeveelheid in de vuilnis gemieterd. Dit schiet lekker op! Iedere vijf minuten moet ik wel even gaan zitten maar dat mag de pret niet drukken! Dit voelt lekker!  ’s Avonds maak ik pannenkoeken en om half acht liggen de jongens en ik al in bed! Het is niet zo dat ik heel erg moe ben, maar zitten lukt niet meer zo goed. De dikke buik drukt zo op mijn longen dat ik het benauwd krijg. Plat is dé oplossing!

Zondag

img_0107Ik slaap pas na twaalven, word wakker om half twee dankzij een nachtmerrie, blijf wakker tot David thuis komt (rond drie uur), kom niet meer in slaap omdat Boaz ook bij ons in bed ligt omdat ook hij een nachtmerrie had en is gaan slaapwandelen, besluit naar beneden te gaan om op de bank verder te slapen wat ook niet lukt en rond half acht, als de rest naar beneden komt, ga ik naar boven voor nog een uurtje slaap. Super tof, dat niet kunnen slapen! Gelukkig hebben we weinig in de planning staan en dat houden we zo.’s Morgens gaan Boaz, Midas en ik knutselen. We kleuren en kleien er rustig op los. Ik wil de tv overdag uit hebben, in de hoop dat dit ook goede invloed heeft op Boaz. Maar dan moeten de kindjes wel enigszins bezig gehouden worden. En dus kleien we met z’n drietjes de sterren van de hemel! David brengt ondertussen de caravan weg naar de stalling en neemt op de terugweg een lekkere lunch mee. Daarna gaan Midas en ik naar bed. Als ik wakker ben, kan ik het niet laten om verder te gaan met opruimen. De bijkeuken is nu aan de beurt. Speelgoed moet uitgezocht worden en de kast moet veel handiger worden ingedeeld. Ik kom een heel eind! Morgen gaan we verder.. en dan moet toch echt de babykamer er aan geloven! Na het eten kruipen we nog even met elkaar op de bank voor een filmpje en daarna is het retteket naar bed! Morgen begint weer een gewone week waarin Boaz weer naar school gaat, Midas weer zelf gaat lopen en ik ook iets meer ga doen dan liggen. Hoop ik!

We hebben deze week in een coconnetje geleefd. Gewoon, met z’n viertjes en weinig buitenwereld. Dat is soms wel lekker maar ik ben er na een paar dagen ook wel weer klaar mee. Ik mis toch wel een beetje de make up, de normale kleding, de buitenlucht! Volgende week gaan we weer knallen! Hoe was jullie week!?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s