7 Voordelen van een tweelingzwangerschap

Okay, een tweelingzwangerschap is zwaar (vind ik). De kwaaltjes komen twee keer zo hard binnen en nu ik amper 24 weken zwanger ben, lijkt het alsof ik er al 40+ weken erop heb zitten! Het voelt alsof mijn buik ieder moment kan knappen! Zitten hou ik niet lang vol, staan ook niet. Laten we het maar niet over lopen hebben want dat doe ik al weken niet meer. Traplopen is shit, omdraaien in bed ook, iets van de grond pakken, veters strikken. Het is gewoon niet altijd even leuk.

Maar….

Zwanger van een tweeling heeft ook zo zijn voordelen!

img_0214De fase “is ze dik of is ze zwanger” is veel sneller voorbij.
Binnen een paar weken leek ik al ruim vier maanden zwanger en gingen mensen staan in de bus om een plekje voor mij vrij te maken. Dit voordeel scheelt heel veel vreemde blikken en rare opmerkingen!

Ondanks dat ik eerder “dik” ben, kom ik minder snel aan!
Zelfs nu de eerste maanden vol misselijkheid voorbij zijn en ik toch regelmatig een reep chocolade naar binnen stouw valt het me nog reuze mee met de kilo’s! Komt het omdat ik nu meer energie verbruik omdat ik niet één maar twee mensen maak? Geen idee eigenlijk! Maar lijkt me best logisch!

Langer een buiktafeltje!
Bij Midas en Boaz kon ik mijn buik pas in de laatste weken als tafeltje gebruiken.  Maar nu kan ik dat al vanaf een week of 20! Heel handig tijdens het opvouwen van de pas gewassen baby kleertjes! Of om een lading chips op te leggen terwijl ik op de bank lig te Netflixen! Love it!

img_0218.jpgJe krijgt veel meer echo’s!
Ik vind het altijd heerlijk om even naar binnen te gluren om te kijken hoe het met de baby’s gaat. Deze zwangerschap heb ik al meer echo’s gehad dan bij Boaz en Midas bij elkaar. En we zijn net over de helft! Natuurlijk zijn niet alle echo’s gemaakt om de meest positieve redenen, maar ondanks dat vind ik het toch iedere keer weer fijn om ze te zien in plaats van alleen te voelen.

Kans op een langer leven! 
Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger zijn geraakt van een tweeling, een grotere kans hebben om oud te worden! Dit is echter niet een gevolg van de zwangerschap. Vrouwen die zwanger worden van een tweeling, zouden over het algemeen iets gezonder zijn dan andere vrouwen. Whoop!

img_0205.jpgDubbele voorpret.
Ik mag straks (als alles goed gaat, afkloppen!) met twee mini mensjes knuffelen. Twee keer de babygeur opsnuiven. Twee keer de minivoetjes in mini sokjes steken. Oh als ik daar alleen al denk, smelt ik een beetje!

Een dubbel wonder!
En natuurlijk het allerbelangrijkste: Zwanger zijn is een wonder. Een hele magische, bijzondere tijd. Zwanger van een tweeling is zo mogelijk nog bijzonderder. Ik vind het dan ook geweldig dat ik dit mee mag maken!


4 reacties op ‘7 Voordelen van een tweelingzwangerschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.