DIY TIP: Maak je eigen Pakhuis en Stoomboot

Nog een paar dagen en dan is die goede oude man éindelijk weer in het land! De lezers die mij al langer volgen, weten dat ik groot fan van deze man ben. Ik heb zelfs Midas naar hem vernoemd (Midas Joachim Nicolaas). Vroeger geloofde ik heilig in deze heilige. Daarna is er een periode geweest dat ik dacht dat het allemaal één grote leugen was. Maar nu ik zelf kinderen heb, weet ik dat Sinterklaas magisch is en dat “niet echt” niet altijd “nep” hoeft te zijn!

Bij een groot feest, hoort versiering. Bij dit feest, hét feest, dus ook! En natuurlijk hebben we vlaggetjes, en raamstickers, en nep pakjes, en zelfs een jutten zak met de namen van Boaz en Midas er op! Maar er kan nog veel meer bij!

img_0331Onlangs ging ik “even” naar Action voor “één” dingetje toen ik leuke knutselpakketjes in het Sint-thema zag liggen. Die móest ik natuurlijk wel hebben! Ik nam twee verschillende soorten mee (Maak Je Eigen Pakhuis en Maak Je Eigen Stoomboot) en verwachtte eigenlijk dat het zou gaan om een kartonnen knutselpakketje. Thuis bleek het te gaan om een houten knutselpakket met heel veel extra’s! Ik ben nooit zo van achterkantjes/gebruiksaanwijzingen lezen. Soms word je dan positief verrast!

Het pakhuis is iets eenvoudiger dan de boot. Boaz krijgt daarom de boot als project en ik help Midas een beetje met zijn huisje. Het is de bedoeling dat je de houten platen eerst een likje rode verf geeft. Dat is stiekem niet echt nodig omdat je er vervolgens papieren afbeeldingen op moet plakken. Boaz begint dan ook meteen met bouwen en laat het verven voor wat het is. Midas begint wel met verven, want dat is gewoon gaaf.

img_0020.jpgVolgens de gebruiksaanwijzing moet je eerst alle losse houten onderdelen verven maar omdat ik die niet lees (Boaz wel, vandaar dat ik dit weet) zet ik eerst het huis in elkaar en laat hem vervolgens door Midas verven. Ik gebruik hier trouwens een andere verf voor dan dat er bij zit geleverd. Ik gebruik de Artist+Co Actryl verf voor (ook van action) omdat Midas dan net even iets meer heeft. Handig als je niet zo’n Pietje Precies bent!

Als Boaz zijn boot in elkaar heeft (wat nog best een prutswerkje is en ik heb wel af en toe even moeten helpen) kan hij de bijgeleverde afbeeldingen op de zijkanten plakken. Er zitten kleine dubbelzijdige plakkers bij, maar  badass als we zijn, gebruiken een tube hobbylijm. Hierdoor blijven de afbeeldingen iets beter zitten én zitten ze ook platter op de houten boot.

img_0029.jpgMidas zijn pakhuis moet nog eerst drogen voordat we daarmee verder kunnen en dus gaat hij ondertussen een dutje doen. Hartstikke hard werken, zo’n pakhuis bouwen. Boaz en ik ontfermen ons in de tussentijd over alle kleine versierseltjes die je ter decoratie nog op de boot kunt plakken.

Later in de middag, wanneer Midas weer wakker is, maken we met z’n drietjes het pakhuis af. Voor Midas is het stiekem nog wel een beetje te veel priegelwerk, maar hij vindt het ook prima om zijn broer opdracht te geven waar ieder pakje, slingertje, pepernootje of pietje geplakt moet worden.

 

Wij hebben een hele middag knutselplezier gehad én het resultaat is leuk genoeg om te gebruiken als decoratie en stevig genoeg om mee te spelen! Ik vind deze knutselpakketjes, die maar €1,99 kosten, dan ook een dikke vette aanrader! Dus, hop hop hop, naar Action! (non spon!)

Posted in diy

Een reactie op “DIY TIP: Maak je eigen Pakhuis en Stoomboot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s