Nachtelijke hersenkronkels

Ik hou van slapen. Het liefst het klokje rond. Maar de laatste tijd lukt dat om de een of andere reden niet meer zo goed. Ik lig veel wakker. Vaak midden in de nacht. Terwijl de rest van mijn “huisgenootjes” in diepe slaap is. En dan ga ik denken…

…ik moet zo veel kopen. Sinterklaas, verjaardagen, kerst. Misschien moet ik morgen maar de stad in gaan om alles alvast in te slaan. Zou leuk zijn als ik dit jaar ook voor David een kleinigheidje onder de boom kan leggen. En nu heb ik nog energie om de stad in te gaan. Of zal ik online wat bestellen? Wel zo handig. Maar wat!?

Afbeeldingsresultaat voor pregnant sleep ecards….oh ik kan echt niet slapen! Zal ik naar beneden gaan? Filmpje kijken, kopje thee zetten? Maar beneden is het nog kouder! Filmpje kijken kan in bed ook wel en van een kopje thee moet ik alleen maar nog vaker naar de toilet.

…stel dat er brand komt! Kan ik dan snel genoeg een verdieping lager komen om de kindjes te redden? En de vogel die in de woonkamer staat? Ik kan via het slaapkamerraam vast wel via het dak op platte dak van de aanbouw komen, dan moet er maar een raampje door maar dan kan ik wel bij Boaz en Midas komen, en later via die weg ook weer naar buiten. En de vogel dan? Arm beestje!

… het wordt hoog tijd dat ik de plintjes in de woonkamer eens ga bevestigen. Alleen even verstek zagen en plakken. Appeltje eitje. Dat kan ik morgen wel even gaan doen. Zo gepiept!

… ik moet nodig mijn voorraad aanvullen. Mocht er nu een ramp uitbreken dan heb ik helemaal geen voorraad! Geen water, geen rijst, geen bonen. Hoe redden we ons dan? Misschien moet ik, naast eten dat lang goed blijft, ook zaadjes kopen. Dan kan ik in het voorjaar mijn eigen moestuin aanleggen. Zelfvoorzienend zijn en alles. En een koe. We hebben dan ook een koe nodig. En een paar kipjes.

img_0353

… voordat de baby’s er zijn moet ik zorgen dat hier een bedje staat. Hoe maak je die ook al weer op!? En er moet iets van een kastje komen met alles wat we nodig kunnen hebben mochten ze ’s nachts wakker worden. Flesjes, voeding, luiers, doekjes, schone kleertjes, sudocreme, fles water, waterkoker. Waar laat ik dat allemaal!?

… even op nu.nl kijken of er in de tussentijd nog iets gebeurd is. Als het maar geen ramp is, want totaal niet voorbereid. Nee, niets gebeurd. Alleen Trump heeft weer wat gedaan. Wat een papzak met plofkop is dat ook. Ik hoop niet dat ik ooit zo pafferig wordt! Zwanger of niet, dat is gewoon lelijk!

… als ik straks bevallen ben, moet ik wel weer gaan sporten. Niet alleen die buik moet aangepakt worden, ook die benen kunnen wel een paar centimeter dunner. En die onderkin.. oef! En natuurlijk ook op dieet. Maar dat gaat me wel lukken. Deze keer wel. Want deze keer wil ik het écht!

Afbeeldingsresultaat voor team no sleep…oh ik heb het warm. Té warm! Even met mijn voeten buiten de dekens.. o fuck wat koud!

… volgens “the Mentalist” moet je, als je niet kunt slapen, rustig gaan liggen, en tellen. Inademen is 1, uitademen is 2..1…2…1…2…1…2 aaargh nog wakker!

… die Mentalist was wel een knappe kerel, wat doet hij tegenwoordig eigenlijk? Héél even Wikipedia erbij pakken. Super betrouwbare bron ook. Simon Baker, dat was het! Oh hij doet niet zo heel veel meer tegenwoordig. Waarom zou dat zijn? Zou vast niet aan zijn uiterlijk liggen… Hopelijk is het zijn eigen keuze, geld zat en nu genieten van zijn leven in Australië , beetje surfen enzo. Ik snap hem wel!

… telefoon weg! Met telefoon val ik nooit in slaap!

… zal ik ook maar de wifi uit zetten? Al die straling. Dat kan toch ook niet goed zijn!?

… en de stekkers uit de stopcontacten, want daardoor kan er brand ontstaan. Oh shit, beneden zitten ook nog heel veel stekkers in het stopcontact. Toch maar naar beneden!?

…maar mijn ogen worden zwaar en mijn benen zijn moe en … morgen… halen we alle stekkers er uit.. en ga ik plinten leggen… en kadootjes online bestellen… en zzzzz


8 reacties op ‘Nachtelijke hersenkronkels

  1. Jemig wat een spinsels allemaal,wens je veel sterkte en hoop dat je toch wel aan je slaap mag komen voor de kleintjes komen….
    Gelukkig nooit echt last van gehad ,maar t lijkt me wel heel vervelend

  2. Ik werd tijdens mijn zwangerschap ook erg bang van brand. En van met mijn auto in het kanaal rijden met baby vastgesjord in een Maxi-Cosi. (Hoe snel zinkt een auto?, werken mijn raampjes dan nog?, Gaat dat riempje dan wel los? Moet ik dan met baby langs de koffer naar buiten?! enzzzzz)

  3. Dit is zo herkenbaar! Wanneer ik niet in slaap kom ga ik solitaire doen op mijn telefoon…
    Klinkt suf, maar door het nadenken wordt je toch moe en ik focus me dan op 1 ding i.p.v. 6000 dingen.
    Ik val er wel degelijk bij in slaap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s