Twentsche Foodhal

Stel: Jij en je geliefde hebben een date-night. Je hebt je leuk aangekleed, voor de verandering eens een beetje meer make up dan alleen foundation tegen de wallen op gedaan, je haar zit verdomd goed en je bent er klaar voor! Maar waar ga je dan naar toe? Hij wil graag een goed stuk vlees, jij hebt zin in de Aziatische keuken, of een lichte salade en in ieder geval een lekker toetje. Waar jullie het wel over eens zijn, is dat jullie allebei zin hebben in ongedwongen gezelligheid, geen stijf jasje-dasje restaurant maar een leuk plekje om even bij te kletsen (niet over de kinderen!). Was de “waar gaan we naar toe” vroeger misschien uitgelopen op een dikke onenigheid en een niet zo leuk begin van de date night, nu is daar redder in nood: Twentsche Foodhal! Samen met Maud van MaudGeniet (niet mijn geliefde, wel heel erg lief) heb ik deze nieuwe hotspot in Enschede afgelopen weekend getest!

Op 4 november opende Twentsche Foodhal haar deuren voor het eerst aan het grote publiek. De organisatie achter Twentsche Foodhal, Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik is al een paar jaar succesvol met het organiseren van de Stoer Voer foodtruckfestivals. Zij weten dan ook als geen ander dat Twente heeft zitten wachten op een nieuw food-concept en dat er in de regio veel koks zijn die al jaren dromen van een eigen restaurant. De Twentsche Foodhal is hét antwoord op beide! 7 verschillende keukens komen samen in de oude fabriekshal waar er voor ieder wel iets lekkers te eten is!

img_0410 (2).jpgIk ben vooraf een beetje bang dat de foodhal te groot en daardoor ongezellig zou zijn. Het is immers gevestigd in een oude, grote fabriekshal. Door het verlaagde plafond, de goede indeling van de restaurantjes, dat een beetje op een marktje doet lijken, en de grote bar in het midden, heeft het een hele knusse, huislijke uitstraling gekregen! Natuurlijk lopen we eerst een rondje om te zien wat er allemaal te proeven is. Al snel zijn Maud en ik het er over eens dat we eigenlijk alle keukens willen proeven! En dus splitsen we ons op voor de eerste ronde. Ik ga voor Tori Dumplings van Tashiro en Maud gaat voor een Saltenas met kip van het Boliviaanse restaurant Tinkus. We zoeken een plekje aan een van de lange tafels. Geen enkele tafel is meer vrij maar we mogen bij anderen aanschuiven wat meteen weergeeft hoe ongedwongen de sfeer hier is.

We kletsen en smullen samen van onze gerechtjes (de dumplings zijn echt goddelijk!) en zijn al snel klaar voor ronde twee. Deze keer ga ik naar Daddy Cool en neem, na heel lang twijfelen want alles lijkt me lekker, voor de Chef Special met buikspek. Maud gaat voor Country Bites van Little Ribhouse Texas. Een plankje met spare ribs, kippenvleugeltjes, nacho’s en stokbroodjes met kruidenboter. Alles is zo enorm lekker!

Bloggers be like, het licht is wel erg slecht om goede foto’s te maken!

Hoewel we nog niet eens alle keukens hebben gehad, hebben we na deze vier gerechtjes al zo veel gehad dat we niet meer op kunnen. Er is nog nét plek voor een toetje.

img_0390.jpgDat is natuurlijk een leugen. Er is altijd plek voor een toetje! Zeker als het een toetje van De Melkbus is. Bij De Melkbus kun je kiezen uit yoghurt, vla of yoghurt ijs met verschillende toppings. Lastig kiezen kan ik je vertellen! Ik ga voor vla met stroop, banaan, stukjes stroopwafel en witte chocolade. Plak maar meteen op mijn dijen maar ooooh wat lekker! De Melkbus heeft ook nog wentelteefjes en smoothies en hoewel ik die stiekem ook nog wil proberen, kan ik echt niet meer. We gaan rollend richting de auto.

Met kinderen: Omdat er zo veel lekkere gerechtjes te krijgen zijn, zit er ook echt wel iets tussen dat de kinderen lekker vinden. Het gaat vaak om kleine gerechtjes dus ideale kinder-porties! Er zijn voldoende kinderstoelen aanwezig en de ruimte tussen de tafels en de keukens door is meer dan genoeg om met een kinderwagen door te kunnen!

Voor kinderen: In de hoek van de foodhal is een speciale kinderhoek in gericht. Hier kunnen ze chillen op grote kussens of knutselen. Ook worden er regelmatig leuke doe-middagen georganiseerd speciaal voor kinderen. Denk aan een kinderkookworkshop of de Sinterklaasmiddag! Omdat het niet een stijf “blijf aan tafel zitten” restaurant is, is het ook geen probleem als kinderen onder het eten even een rondje maken of op onderzoek uit gaan. Ik kijk er dan ook echt naar uit om een er snel een keer met Boaz en Midas naar toe te gaan!

Ik vind de Twentsche Foodhal écht een dikke vette aanwinst voor “mijn” stad. De gerechten die wij hebben geproefd waren allemaal heerlijk, en ik ben dan ook heel benieuwd naar de andere keukens én naar de andere gerechten op de kaart van de keukens die we wél hebben geprobeerd. De Twentsche Foodhal is ideaal voor een date night, omdat je niet hoeft te kiezen tussen een keuken maar gewoon voor alles kunt gaan! Ook ideaal voor zwangere vrouwen bomvol hormonen die niet kunnen kiezen waar ze nu eigenlijk zin in hebben. Hier hebben ze alles!  Maar de Twentsche Foodhal is ook perfect om met een groep vrienden naar toe te gaan of een verjaardag te vieren! Een vrijdagmiddagborrel zou hier, mede door de 14 verschillende bieren van de tap, ook heel goed kunnen! Ik ben fan!

Let op! 

Even een tip voor diegene die net zo kneuzig is als ik (en als Maud). Er is, naast de Foodhal, een parkeergarage. Via een kronkelige weg kom je op het dak terecht. Deze weg is echter behoorlijk smal. Zo smal dat ik bang was om de kant te raken en ik zag het dan ook helemaal niet zitten om hier met twee auto’s tegelijk (eentje omhoog en eentje weer naar beneden) op te rijden. Ik was er dus van overtuigd dat er ergens anders een “afrit” zou zijn. Dat is dus niet het geval! Na een rondje parkeerdak komen we er achter dat we via dezelfde weg weer naar beneden moeten. Door middel van een stoplicht weet je wanneer het veilig is om te gaan. Al vraag ik me wel af hoe dit systeem in praktijk werkt als het enorm druk is. Dan is er nog het “betaalautomaat-dingetje”. Die zien we namelijk nergens.  Het blijkt dat wij via de verkeerde trap, de trap aan de straatkant, omhoog zijn gelopen. Ga je via trappenhuis, aan de voorkant van de parkeergarage, omhoog, dan kom je een betaalautomaat tegen. Hier kun je alleen contant betalen! Mocht jij dus willen parkeren, onthoud dan deze tips en alles komt goed!

Wil je meer weten over de openingstijden, de keukens, de mogelijkheden en de activiteiten die de komende tijd op de agenda van de Twentsche Foodhal staan? Kijk dan even hier! En laat me even weten of jij al bent geweest en of je net zo enthousiast bent als ik!


2 reacties op ‘Twentsche Foodhal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s