de Week van de Wolf #66

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

Ik breng Boaz naar school, doe snel een rondje supermarkt en ga dan, samen met Midas, richting de mondhygiëniste. Het is alweer even geleden dat ik hier ben geweest en is dan ook de hoogste tijd voor weer een behandeling! Terwijl ik in de stoel bij Brenda van de Mondhygiënepraktijk lig, loopt Midas rond en kijkt aandachtig toe. Als Brenda bijna klaar is, is Midas er wel klaar mee en zegt: “Kom mama, we gaan naar huis”. Gelukkig hoeft hij niet lang te wachten tot ik klaar ben en we weer naar huis kunnen!

Tijdens mijn allereerste afspraak bij Brenda, deed ik het bijna in mijn broek van angst. Hoe deze behandeling ging en wat er allemaal aan vooraf is gegaan, kun je >hier< lezen!

file2

Midas wil snel naar huis omdat we dan noedels gaan eten. Dat is tegenwoordig ons img_0276.jpgritueeltje. Rond tien uur delen we twee pakjes noedels en dan gaat hij, met een volle buik naar bed. Vandaag gaat het een klein beetje anders. Vandaag beginnen we namelijk met zindelijkheidstraining! Nu Midas weer goed kan lopen is er geen excuus meer om hier niet mee te beginnen. Ik zou het zo fijn vinden als hij, tegen de tijd dat de baby’s geboren worden, in ieder geval overdag zindelijk is! En dus gaan we daar aan werken. Midas eet vandaag zijn noedels op terwijl hij op het potje zit! Als hij naar bed gaat, gaat er wel een luier om maar zodra hij weer wakker is, gaat de luier af! We zitten, na een week potjes-training, op gemiddeld één ongelukje per dag en ik vind dat een heel goed begin!

Mochten jullie nog tips hebben wat betreft zindelijkheidstraining, laat het mij dan even weten! Hoewel het tot nu toe goed gaat, zijn alle tips altijd welkom! Hoe heb jij jouw kindjes zindelijk gekregen? En hoe lang heb je er over gedaan voordat ze goed zindelijk waren!? Ik ben benieuwd!

Dinsdag

img_0202Het is super koud en er ligt een dun laagje ijs op de ruiten van de auto’s. Ik heb geen zin om te krabben en dus breng ik Boaz op de fiets naar school. Stomste idee ooit! Ik kan amper mijn benen rond krijgen, omdat ik telkens met mijn knieen tegen mijn mega buik aan kom. De fiets, met Midas achter op is zwaar en onhandig, en het is koud! Maar goed, één keer onderweg is terug keren, fiets wegzetten, krabben en met de auto gaan niet echt meer een optie. We zijn al laat. Het meest shitte aan alles is, is dat ik Boaz ook weer op de fiets moet ophalen van school. Was het tripje ’s morgens al erg pijnlijk, ’s middags wordt het er niet beter op. Ik heb de hele tijd harde buiken die soms wel ruim een half uur aanhouden. Zodra we thuis zijn, bel ik het ziekenhuis. Hoe dat is afgelopen, heb je hier kunnen lezen!

Woensdag

De dag begint super kut. Midas begint om tien voor zeven te huilen. Waarom? Geen idee! Hij wil niet bij mij boven in bed komen liggen, hij wil niet naar beneden, hij wil niet op zijn kamer blijven. Hij wil geen kusje, geen broodje, geen drinken. Hij wil geen verhaaltje, geen filmpje. Hij wil NIETS! Dat maakt hij, tussen het snikken door, goed img_0258duidelijk. Dit huilen duurt twintig minuten. Wat een feest. Als ik hem eindelijk zo ver heb gekregen dat we naar beneden gaan (in het verleden zou ik hem op tillen en mee naar beneden nemen, maar dat lukt niet meer) zie ik dat de bijkeuken blank staat. Nu hebben we al een paar lekkages gehad de afgelopen tijd en iedere keer als ik maar een klein beetje water zie, dan vermoed ik het ergste. De schrik slaat me dan ook om mijn hart! Na een kleine speurtocht ontdek ik dat de slang van de wasmachine niet goed in de pijp heeft gezeten en ’s morgens heeft David een wasje gedraaid. Nou ja, een poging tot gedaan img_0493.pngwant de was in de machine is kurkdroog. In tegenstelling tot de vloer. Potverdomme! Ik dweil het meeste water op, kleed de jongens en dank God op mijn blote knietjes dat Boaz vandaag op school mag eten dankzij het Nationaal Schoolontbijt. Met ongekamde haren en zijn pyjama nog aan drop ik hem net op tijd op school af. Geen “eet eens door-gezeik”, geen “haren kam-drama”, geen “kleren aan doen anders moet je in je blote kont naar school-dreigementen”. Zelfs met een slechte start van de dag, zoals de mijne was, komt toch nog alles goed! Van mij mogen ze iedere dag een ontbijt op school doen! Ideaal! Nu Boaz op school is, kunnen Midas en ik door naar de apotheek om mijn antibiotica-kuur op te halen en vervolgens door naar de Lidl voor een paar boodschapjes. img_0492 (2)Midas pakt een appeltje en peuzelt deze op terwijl ik broodjes, drinken en toiletpapier koop. Ik heb dan ook niet in de gaten dat Midas, naast het appeltje dat hij mág pakken, ook een donut pakt, wat dan niet de bedoeling is. Terugleggen is geen optie. Voor ik de donut kan afpakken heeft hij zijn eerste hap al gehad. Feest! We rijden snel naar huis, ik moet nog een paar dingen doen en dan moeten we Boaz alweer ophalen om met hem naar zwemles te gaan. Als we uiteindelijk weer thuis zijn, kun je me opvegen.  Om zes uur ’s avonds lig ik in bed. Doodop.

Donderdag

Ik word wakker met enorm veel energie. Ik voel me super goed! Ik heb zin in vandaag. Ik sta heel vroeg op en voordat ik Boaz naar school moet brengen ben ik al gedoucht, heb ik twee manden vol schone was weg gevouwen én heb ik Bridget Jones Diary gekeken! Het img_0165is ziek hoe goed ik deze film, van begin tot einde, woord voor woord, mee kan praten! Het is zeker niet de beste film ooit die ik gezien heb, maar wel de allerfijnste! Voordat ik Boaz naar school breng, zet ik hem en zijn broer ook nog even onder de douche en ik krijg het voor elkaar om ze allebei ruim op tijd gevoed en gekleed te hebben zonder te stressen! Ik breng Boaz naar school, ik blog, maak foto’s, krijg een super tof pakketje binnen, Midas plast én poept op het potje én hij is vrolijk. Vandaag is een top dag! Het is zo’n topdag, dat ik het zelfs een goed idee vind wanneer Boaz een vriendje wil uitnodigen om te komen spelen, bij ons in huis wel te verstaan! Ik heb dat een tijdje lang niet toegestaan. Gewoon, omdat het te druk was. Maar vandaag vind ik alles goed! En de jongens ook, en alles is geweldig en mooi en gaaf en super! Ik kook voor het eerst in tijden weer een fatsoenlijke maaltijd (stamppot rauwe andijvie met speklapjes) en Boaz en Midas eten hun hele bordje leeg zonder te zeuren! Doe mij meer van dit soort dagen, pretty please! 

Vrijdag

Wederom een topdag! David werkt een dagje thuis en hij kan aan het einde van de middag dus met mij mee om boodschappen te halen. We gaan ook nog even snel langs de Wibra, de Hema en een boekenwinkel om nog een paar 5 december cadeautjes in te slaan. En om kleertjes te kopen voor de baby’s! Die hebben nog steeds erg weinig (nog maar 2 rompertjes bijvoorbeeld) dus het wordt tijd! Ik koop er nog twee rompertjes bij, een maillot en een img_0410 (2)paar hydrofiele doeken en  ik voel me voor het eerst in weken een moeder met een goede voorbereiding! Onderweg naar huis halen we Boaz op die bij een vriendje kon spelen en als ik de boodschappen heb weg gepakt is het al tijd om me op te tutten! Vorige week vrijdag hadden Maud en ik al een date gepland staan, maar toen voelde ik me niet fit genoeg om te gaan en belde ik af. Nu voel ik me zo veel beter en heb ik echt zin in een avondje uit! We hebben afgesproken bij de Twentsche Foodhal. Dé nieuwe hotspot van Enschede. Op het tijdstip dat we uiteindelijk weer naar huis gaan, lig ik normaal al ruim anderhalf uur in bed. Victorie!

Mijn review over de Twentsche Foodhal kun je >hier< lezen! Dikke vette aanrader! Wanneer ga jij? En mag ik dan mee!?

Zaterdag

Ondanks dat ik “laat” in bed lag, ben ik er al weer vroeg uit. Ik wil heel veel doen die dag, img_0494 (2)waaronder een pepernotentaart maken. In de ochtend werk ik eerst een paar administratieve dingen bij en ruim ik het huis een beetje op. Als Midas in bed ligt, komt Boaz me helpen met taart bakken. Niet veel later, als de taart in de oven staat, begint het hele huis heerlijk te ruiken naar speculaaskruiden en Boaz en ik kunnen stiekem niet wachten tot we een hapje kunnen proeven! Omdat de taart, nadat deze gebakken is, natuurlijk eerst moet afkoelen, moeten we heel lang wachten voordat we kunnen proeven. Daarom gaan we  nog even met z’n tweetjes op pad. We gaan naar Prénatal om een cadeautje te kopen en nemen meteen een paar kleertjes én een Difrax flessen-pakket img_0431.jpgmee. Weer een beetje meer voorbereiding op de komst van de twee mini-mannetjes, en ik voel me weer een beetje een betere moeder! Als we naar huis rijden, komen we langs een viskraam. Boaz is dol op vis en stelt voor om vis mee te nemen voor de luncht. Top idee! Midas en David die thuis op ons wachten, zijn ook erg blij met deze voedzame verrassing. We maken er verder een lekkere klungeldag met z’n viertjes van. Wanneer ik ’s avonds naar bed ga, nadat ik eerst een paar afleveringen The Sinner met David heb gekeken (aanrader!) en ik wil Boaz en Midas nog even een nachtzoen brengen, zie ik dat beide broertjes bij elkaar in bed liggen. Smelt!

img_0492 (2).jpg

Zondag

David gaat vroeg uit bed waardoor ik wakker word en realiseer dat ik moet plassen. Dus ook uit bed! En zo komt het dat ik om zeven uur al geplast heb, de wasmachine heb uitgepakt, de droger heb ingepakt, de droge was die daar nog in zat heb weggevouwen, de vaatwasser heb uitgepakt, en gedoucht heb! Goed bezig! Twee uur later, als David en ik op de bank liggen en een filmpje aan het kijken zijn, word ik overdonderd door vermoeidheid. Ik kan hier niet aan toegeven want binnen een uur zal een vriendinnetje op de stoep staan. Samen gaan wij naar Apeldoorn om te kraamschudden bij kleine Josha. Ik mag het mooie mannetje natuurlijk ook even vasthouden en op dat moment herinner ik me pas weer hoe heerlijk het is om een baby op je arm te hebben. Zo lekker warm en zacht, en die kleine geluidjes. Ik kan niet wachten tot ik de mijne zo vast kan houden, al hoop ik natuurlijk wel dat ze nog even blijven zitten!

img_0487

Als ik thuis kom, heeft David de jongens al aangekleed en kunnen we meteen door naar mijn schoonouders waar we kunnen aanschuiven voor een uitgebreid diner! We eten pepernotentaart als toetje en dan snel naar huis en snel naar bed!

De week begon een klein beetje minder met wéér een onverwachts ziekenhuis bezoekje maar de rest van de week vond ik heerlijk! Ik heb genoten van al mijn hervonden energie! Ik hoop dan ook van harte dat dit zo blijft! Dan is er gewoon een kleine kans dat de babykamer nog op tijd klaar komt ook! Hoe was jouw week!? xx

 

 


3 reacties op ‘de Week van de Wolf #66

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s