Mommy Tag

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?|
Sinds een klein jaar ben ik een thuisblijf-mama. En het lijkt er op dat ik dat de komende tijd sowieso blijf!

2. Zou je het anders willen?

img_9457Toen Midas net geboren was vond ik het heerlijk om te mogen werken! Ik heb niet zo veel met hele kleine, pasgeboren baby’tjes.  3 dagen in de week even weg van de poepluiers en baby-kots vond ik een verademing! Maar nu Midas geen baby meer is , vind ik het niet heel erg dat ik geen werk heb. Met de tweeling op komst zit werken er de komende tijd in ieder geval niet meer in, maar ik ben wel aan het kijken of ik, na mijn verlof, weer ergens aan de slag kan! Of toch iets voor mijzelf beginnen. Ik wil eigenlijk wel meer zijn dan alleen maar mama, maar ik ook even afwachten hoe het straks allemaal gaat!

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Tegenwoordig is het slapen bij ons in bed meer een uitzondering dan een regel. Soms heeft Boaz een nachtmerrie en kruipt hij midden in de nacht tussen ons in. Soms vind ik het gewoon lekker om samen met Boaz en Midas in het grote bed in slaap te vallen, vooral als David laat thuis is. Maar gelukkig slapen ze verder, eindelijk (!), in hun eigen bed! Sinds Midas bij Boaz op de kamer slaapt, gaat dat heel erg goed! Dat Midas daarvoor ruim anderhalf jaar iedere nacht alles bij elkaar schreeuwde omdat hij bij ons in bed wilde, ben ik al weer een beetje vergeten!

img_0492 (2)

4. De beste aankoop voor je kindje?

We hebben onze kinderwagen, een Mutsy Transporter,  heel veel gebruikt. En nog steeds! We hebben de reiswieg die erbij hoort amper gebruikt maar als kinderwagen zelf des te meer. Omdat we de kinderwagen in het verleden zo veel gebruikt hebben, zijn we nu ook weer op zoek naar een goede kinderwagen. Hoewel deze behoorlijk prijzig is, vind ik het wel een goede investering!

5. Hoeveel kinderen wens je?
Vroeger wilde ik er zes. Hoe meer hoe beter! Nu ben ik heel blij met twee kindjes en twee onderweg! Ik had het een jaar geleden nooit gedacht, maar nu kijk ik heel erg uit naar een groot gezin met vier kinderen!

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
img_9547Het gebeurt bijna nooit dat David en ik alleen op pad gaan. Hoewel we dat wel iedere maand van plan zijn, life gets in the way. We hebben de afgelopen jaren ook niet heel veel vrije tijd gehad en de vrije tijd die we hadden brachten we als gezin door. Misschien wordt het nu tijd om de Twente Nannies in te schakelen zodat David en ik op hot date kunnen!

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Televisie kijken. Het liefst de hele dag door. Maar als de tv uit is, zijn ze ineens heel erg dol op knutselen, bouwen met blokjes of kleien!

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Oh ja, ik heb een hele waslijst aan miskopen gedaan tijdens mijn zwangerschap! Welke dat zijn, kun je <hier> lezen!

9. Het favoriete eten van je kindje?
Boaz is dol op sushi! Maar je kunt hem ook blij maken met slakken in kruidenboter, gebakken garnalen van de markt of patat. Hij lust heel veel, maar eet heel weinig. Muizenhapjes! Midas eet veel meer maar eet, in tegenstelling tot zijn broer, het liefste Hollandse pot. Pech voor hem, dat eten we bijna nooit!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ja! Binnen een paar weken nadat bleek dat ik zwanger was van een tweeling, hebben we meteen een grotere auto aangeschaft. Met vier kinderen, twee volwassenen, een hond en de kinderwagen die in het begin waarschijnlijk altijd mee moet, is dat ook wel nodig! David vond het een feestje om een nieuwe auto te mogen uitzoeken!

img_020511. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Aan het begin van de zwangerschap was ik zwaarder dan voor ik zwanger was van Boaz en ook van Midas. Deze zwangerschap vallen de kilo’s gelukkig nog mee dus ik hoop dat ik over niet al te lange tijd weer een beetje in de buurt kom van voor mijn zwangerschappen!

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Ik zou het liefst met Boaz,  Midas en de tweeling gaan backpacken door Azië. Dat lijkt me zo te gek! Hier alles de boel de boel laten en gaan!

13. En je droom vakantie zonder kids?
13 jaar geleden ben ik twee weken op Curaçao geweest en sindsdien wil ik terug! Duiken, zonnen, zwemmen, Polar biertjes drinken op het strand en genieten van de warmte! Met kinderen zou dit een stuk minder relaxt zijn (vermoed ik) maar ik weet niet of ik zonder de kinderen wel zou kunnen genieten van zo’n vakantie. #firstworldproblems

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Alles! Kinderen komen nu altijd op de eerste plaats. Met alles hou ik rekening met ze. Ik denk altijd aan ze en ik ben nooit niet mama. Maar ik ben ook leuker geworden, relaxter, minder schaamte en zelfverzekerder. Mama zijn kan ik en daar word ik gelukkig van!

15. Mijn hart smelt als ik …….

De jongens na een hele middag elkaar flink geklierd hebben (zij noemen het trouwens stoeien), samen op de bank gaan zitten, naast elkaar kruipen, Boaz een arm om Midas heen slaat en Midas dit zonder morren accepteert. Oooh, draag me dan maar weg! Ze kunnen zo bloedirritant zijn met z’n tweetjes maar ze kunnen ook de allerliefste broertjes ter wereld zijn!

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Hema, Mango, Zara, Wibra, Zeeman, H&M.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Foundation en mascara! Ik ben geen make-upper en heb alleen een paar basic producten maar ik dank God iedere dag op mijn blote knietjes voor de foundation die mijn wallen enigszins weg werken. Verder was ik mijn gezicht altijd met Sunlight zeep. Jaren geleden “geleerd” van een vriendinnetje en hoewel het volgens mij niet echt zeep voor de huid is, vind ik het heerlijk!

18. A-merk of huismerk?
Huismerk! Op een paar producten na. Heinz ketchup, Zaanse mayonaise, tandpasta van Paradontax en Calvé pindakaas!

Met Calvé pindakaas maakte ik een tijdje geleden deze heerlijke oreo/pindakaas brownies! Het recept vind je <hier

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja. Ik heb er nooit aan getwijfeld of ik kinderen zou willen.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Ik beleef zoveel “normale” dingen opnieuw op een compleet andere manier. Mijn kinderen leren me om verwonderd te zijn over de dingen die ik als volwassenen zo gewoon ben gaan vinden.

(Deze tag is verzonnen door de meiden van Little WonderWorld. Hun antwoorden op deze vragen vind je <hier>)


5 reacties op ‘Mommy Tag

  1. Gewoon doen: naar Curaçao gaan met kinderen!!!
    Dit hebben wij gedaan toen de jongste 2 werd (op Bonaire) de middelste 3 en de oudste 6 was. We zijn er 10 dagen geweest (schoonouders namen ons en zwager plus vrouw mee).
    Het was heerlijk. Met de kinderen gesnorkeld en gedobberd in het water. Naar een echt omeunig wit strand geweest. Heerlijk vertoeven voor de kinderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.