Bolle Babysbuik Update #14

Afbeeldingsresultaat voor koolraapVandaag ben ik precies 25 weken zwanger!

De baby is nu zo groot als een koolraap (34 centimeter) Ik kan nergens een koolraap van 34 centimeter vinden! Dus wederom geen foto van Norris. De baby’s zijn nu ongeveer zo zwaar als een puppy!

Het huidje van je baby was lange tijd doorzichtig. Laten we eerlijk zijn, dat is niet echt het ideaalbeeld dat je van je kindje had. Vanaf week 25 van je zwangerschap wordt zijn huid gelukkig heel langzaam roze, maar het huidje blijft nog wel doorzichtig. Dit komt doordat de kleine bloedvaten, de zogenaamde haarvaten, zich ontwikkelen en worden gevuld met bloed. (bron)

Ik heb nu echt het idee dat het heel snel gaat. Als ik informatie opzoek op sites als Babybytes en 24baby.nl en ik mag helemaal door scrollen naar 25 weken, dan voelt dat super gaaf!

Wat ook heel erg gaaf is, is dat ik me echt heel erg goed voel! De harde buiken zijn nog aanwezig maar lang niet meer zo pijnlijk en mijn energie niveau is goed op peil! De urine, die ik vorige week heb ingeleverd en die ze op de kweek hebben gezet, bleek weer in orde te zijn. Geen blaasontsteking dus! De harde buiken lijken gewoon bij de zwangerschap te horen en zolang ik ze niet heb als ik rust (dus lig of zit) dan hoef ik me geen zorgen te maken. Dat probeer ik dan ook maar niet te doen! Ik kan zelfs weer leuke dingen ondernemen, waar ik daar een paar weken geleden helemaal geen puf voor had. Een avondje uit eten, een ochtend uitgebreid bijkletsen met een vriendin in de stad, of tot ’s avonds “laat”  een Netflix-serie met David kijken. Dat lukt dus nu gewoon!

img_0451De voorraad babykleertjes begint ook langzaam te groeien. Aan de ene kant komt dit, omdat ik echt het idee heb dat ik nog zo veel moet doen én moet kopen dat ik nu moet op schieten en dus moet shoppen. Aan de andere kant komt het, misschien grotendeels onbewust, omdat ik in de helft van de zwangerschap niet het blinde vertrouwen had dat alles goed zou gaan. Ik droomde wel eens van een kast vol babykleertjes die nooit gedragen zouden worden, of bedjes op een prachtige babykamer die altijd leeg zouden blijven. Horror scenario’s die tot een paar weken geleden meerdere malen per dag door mijn hoofd spookten.

img_0623.jpgNatuurlijk ben ik afgelopen wel weer naar het ziekenhuis geweest. Want, een week niet naar het ziekenhuis is een week niet geleefd! Nu ging het echter om een standaard controle. Bloeddruk meten (131/64), echo om te kijken hoe de jongens het doen (super goed) bloedprikken om ijzergehalte te meten (nog steeds keurig op peil), de aangekomen kilo’s (9 and counting en dat is ook keurig! ) en even kletsen met de gynaecoloog hoe het gaat. Nu het zo goed gaat, wil ik zo veel doen. En dat mag ook, maar wel alles in slakkengang. Zware kinderen dingen tillen, veel traplopen, behangen of babymeubels in elkaar zetten, raadt ze af. Maar een avondje “stappen”, shoppen of een dagje weg, mits ik let op mijn rust momenten, is prima!

Ik kan voor het eerst deze zwangerschap een beetje boel genieten en ik ben van plan om dit dan ook enorm te gaan doen! Niet alleen van die bolle buik waar twee jongens iedere dag een beetje drukker in worden, maar ook weer van dingen die helemaal niets met zwanger zijn te maken hebben! Op naar week 26!


3 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s