Ochtend Ritueel

img_0665Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het doe, ’s morgens. Voor al die nieuwsgierige aagjes heb ik ons “Ochtend Ritueel” even op een rijtje gezet. Nou moet ik wel bekennen dat het woord “ritueel” niet helemaal een juist gekozen woord is. Het is meer een “struggle”. Iedere ochtend weer. Geen vast patroon, maar gewoon met man en macht proberen om Boaz op tijd op school te krijgen. Links om, of rechts om. Het meest hectische moment van de dag.

5.00

Davids wekker gaat en hij gaat er ook nog uit ook! Sinds een paar weken staat hij super vroeg op zodat hij op tijd kan beginnen met werken. Dat vindt hij prettig. Ik word van de wekker ook wakker, maar ga er nog niet uit. Veel te donker! Veel te koud! Veel te vroeg! Ik snooze nog een uurtje.

img_06645.54

Nadat ik nog een klein uurtje heb gedommeld, word ik nu toch wel “wakker”. Hoewel het nog steeds eigenlijk veel te vroeg is, heb ik ontdekt dat vroeg op staan ook zo zijn voordelen heeft. Ik blijf nog heel even onder de dekens liggen maar check wel alvast Instagram, Facebook, Timehop, Nu.nl en mijn mail. Voordat ik uit bed rol, weet ik ongeveer wat er in de wereld speelt.

6.28

Ik wankel naar beneden. Trap af, nog een trap af, door de woonkamer, de keuken, de bijkeuken richting toilet. Ik heb ’s nachts nog geen drang om eruit te gaan om te plassen maar ’s morgens staat die blaas wel op knappen! Als ik beneden ben, is David al weg.

6.32

Ik poets mijn tanden en was mijn gezicht. Ik kan nu rustig opstarten want Boaz en Midas slapen nog. Ik speel een spelletje op mijn telefoon en daarna zet ik de QMusic app aan zodat ik verder kan wakker worden met “het foute uur”. Dat “foute uur” heb ik nu trouwens vervangen met Qmusic Christmas, want “Holidays are coming” en alles! Ik kleed mezelf aan (wat tegenwoordig niet meer zo heel snel gaat) en ga dan terug naar boven.

Qmusic actionheader kerst

6.43

Boven pak ik de wasmand, die David al eerder naar boven heeft getild, met schone, gevouwen was uit en pak deze in de kast. Ik zoek meteen kleren voor de jongens uit en leg deze weer in de wasmand zodat ik alles tegelijk mee naar beneden kan nemen.

6.48

De was is weg gewerkt en Midas is wakker. Hij heeft weer bij Boaz in bed geslapen en doordat hij nu over Boaz moet klimmen om uit zijn bed te komen, wordt Boaz ook wakker. Midas gaat met mij mee naar beneden maar Boaz blijft nog liggen. Hij is zo’n ouwe slaapkop, zo’n lui ding. Totaal geen ochtendmens en nu zijn broer niet langer het halve bed in beslag neemt, draait hij zich nog een keertje om en gaat op z’n breedst in bed nog een klein dutje doen.

7.01

img_0626Midas begint zijn dag op het potje! Ik druk hem een boekje in de handen zodat hij even rustig kan gaan zitten terwijl ik de vaatwasser uit pak en het kleine beetje afwas dat er nog op het aanrecht staat van gisteravond laat er weer in zet. Als ik klaar ben, is Midas ook klaar. Super trots laat hij mij zijn “grote plas” zien. Samen doen we de blote billen boogie woogie en Midas mag weer een sticker op zijn plaskaart plakken. Ik doe hem vast een schone onderbroek, een trui en sokken aan en zet hem dan aan tafel. Ik heb in de afgelopen dagen geleerd dat het niet slim is om hem nu al een broek aan te doen, want een ongelukje zit in een klein hoekje.

7.04

Ik pak de droger uit. Ik gooi alle schone was op tafel en zet de wasmand op een stoel ernaast. Ik vouw alles op in stapeltjes. Aan strijken doe ik niet. De handdoeken en de theedoeken pak ik weg in de kastjes en de onderbroeken leg ik ook in de luier-la. Het is heel handig om onderbroekjes bij de hand te hebben als er een kindje in huis loopt die nog niet helemaal zindelijk is!

img_0662

7.16

Onder aan de trap, begin ik Boaz te roepen dat hij nu toch echt naar beneden moet komen. Ik hoor wel wat gerommel en gesteun maar ik zie nog niet heel veel actie. Ondertussen zet ik Midas in zijn kinderstoel aan tafel en vraag hem wat hij wil eten. Een broodje met pindakaas en hagelslag is zijn antwoord en ik vind dat prima. Ik heb, zeker in de ochtend, geen zin om er iets gezonds in te rammen. Daarom laat ik ze altijd kiezen wat ze voor hun ontbijt willen. Vaak is dat wel een broodje, soms is het fruit, soms is het kwark of melk met muesli. Ik ben al lang blij als ik er iets krijg.

7.21

Nadat ik Boaz 7854x heb geroepen, komt hij naar beneden en duikt hij op de bank onder een dekentje. Het duurt weer even voordat ik hem zover krijg dat hij aan tafel gaat zitten. En dan begint het feest. Nu de broertjes weer bij elkaar zijn is het gedaan met de rust. Ze doen dino’s na, zingen vieze liedjes (vervangen ieder woord met poep bijvoorbeeld.  zucht) en doen een wedstrijdje wie het hardst kan gillen.Enorm gezellig, maar echt opschieten doet het zo natuurlijk niet.

img_0586

7.28

Midas heeft geen zin om te eten en dat vind ik op zich geen probleem. Hij eet later op de ochtend altijd met mij samen. Wel vind ik dat Boaz even iets moet eten. Al is het maar een half broodje. 754 keer zeg ik hem dan ook dat hij door moet eten. Hij treuzelt zo erg!

7.35

Boaz heeft amper twee muizenhapjes en een mini slokje melk gehad en ondertussen zit hij nog in zijn ondergoed en met ongekamde haren aan tafel dino’s na te doen. Ik laat hem een grote hap eten, en zeg dat hij maar vast moet beginnen met zijn sokken aan doen. Hij moet natuurlijk eerst nog naar de wc. Mocht er ooit een Olympische medaille te behalen zijn in het op onhandige tijden naar het toilet gaan, dan wint Boaz die. De eerste en tweede én derde plek! Uiteindelijk krijgt hij zijn sokken aan, en na heel veel keren zeggen dat hij ook zijn broek aan moet doen, lukt hem dit ook. Boaz is niet de snelste en erg snel afgeleid. Geen fijne combinatie als we ’s morgens haast hebben.

7.44

img_0591.jpgBoaz doet zijn trui aan en gaat vervolgens op de badkamer zijn tanden poetsen terwijl ik een broodtrommeltje voor hem maak. Hoewel het een korte dag is, en hij aan alleen fruit genoeg heeft, doe ik er ook nog een broodje bij, omdat hij vanmorgen weer zo weinig heeft gegeten. Zo kan hij kiezen wat hij rond tien uur wil eten. Mocht hij dan toch honger hebben, dan is er genoeg om die te stillen. Heeft hij alleen maar zin in fruit, dan bewaren we de rest voor na de zwemles.

7.48

img_0592Als Boaz zijn tanden heeft gepoetst, kom ik hem helpen om zijn haren te kammen. Iedere dag een drama omdat hij toch best wat knoopjes in zijn haren heeft. Aan één kant van zijn hoofd! Ik denk dat hij met deze kant meer draait ofzo. Ik doe zo voorzichtig mogelijk maar toch heeft hij er last van en stil zitten is iets dat echt niet gaat. Als zijn haar, enigszins, in de plooi zit vind ik het wel goed genoeg. Ik zeg dat hij zijn schoenen aan moet trekken en dat hij dan nog even een filmpje mag kijken op de bank.

7.54

Rust! De tv staat aan en Boaz en Midas zitten allebei in de zombie-modus op de bank naar het toestel te staren. Ik hoor voor het eerst in drie kwartier geen dino geluiden of geklier of geschreeuw of gejammer. Ik hoor alleen Pieter Konijn en zijn vrienden en hoewel ik dit het meest irritante konijn ever vind, vind ik de afwezige geluiden van Boaz en Midas wel even heel erg fijn. Ik  neem een stukje peer, dat niet meer in het broodtrommeltje van Boaz past en ga daarna nog een keertje naar het toilet.

7.59

img_0663Ik zoek mijn sleutels die ik weer eens nergens kan vinden. Ik roep ondertussen dat Boaz en Midas hun jassen aan moeten doen en kom er dan achter dat Midas nog geen broek aan heeft. Ik zet hem nog even snel op het potje terwijl ik een broek voor hem zoek. Als ik die heb gevonden heeft Midas weer een plasje gedaan en heb ik er vertrouwen in dat hij de broek, die ik hem snel aan doe, droog houdt in de tijd dat we van huis zijn. De sleutels vind ik, natuurlijk, gewoon op de plek waar ze altijd liggen.

8.01

Ik roep nog een paar keer dat ze nu echt de jassen aan moeten doen. Eindelijk staat Boaz op van de bank en doet, op z’n super sloomst, zijn jas aan. Ik moet hem nog wel even helpen met de lastige rits. Ik zeg hem dat hij zijn tas moet passen en help vervolgens Midas met zijn schoenen en zijn jas.

8.04

Ik pak mijn jas, mijn telefoon, roep Norris die naar buiten moet terwijl wij gaan en neem Midas mee naar buiten. Boaz staat al buiten. Zonder tas, dat dan weer wel. Dus de deur die ik net op slot heb gedraaid, kan weer open. Ach ja.

8.06

Ik draai de poort achter me op slot en loop samen met Midas en Boaz naar de auto. Midas moet op het zitje, Boaz kruipt er naast. Midas kan zijn gordel nog niet zelf om krijgen en dus help ik hem hier even mee voordat ik zelf, met dikke buik, achter het stuur kruip. We zitten allemaal en zijn good to go! 

8.12

img_0609.jpgDe school is echt een pis-eindje van ons huis en we zouden sneller zijn als we op de fiets zouden gaan, maar omdat dit niet meer gaat, gaan we met de auto. Gelukkig is er een parkeerplekje voor aan vrij! Boaz houdt Midas zijn hand vast en samen lopen ze naar de ingang van de school terwijl ik er een beetje achteraan waggel.

8.17

We komen op het schoolplein en we zijn gewoon vóór de bel aanwezig! Victorie! Niet veel later gaat de bel, kunnen we naar binnen, hangt Boaz zijn jas en tas op en neemt hij plaats op zijn plekje in de klas. Midas en ik blijven nog even kletsen en geven hem daarna een dikke kus en een knuffel en gaan richting auto.

img_0616.jpg

8.32

We zijn weer thuis! Ik kook water in de waterkoker en maak voor Midas en mijzelf een bord noedels. Terwijl dit ligt te weken, zet ik de computer aan en begin ik vast met bloggen.

8.44

Als de Noedels klaar zijn (wij houden van super zachte en lauwwarme noedels dus het duurt altijd even voordat deze klaar zijn) gaan we even samen ontbijten en bijkomen van de drukke ochtend.

9.01

Ik ga verder met bloggen terwijl Midas gaat spelen en we vieren een beetje dat we weer een ochtend hebben overleefd!

In de vier uur die tussen het wakker worden en Boaz op school krijgen zit, heb ik 54 keer gezegd dat Boaz en Midas van elkaar af moeten blijven. Heb ik 63 keer gezegd dat ze door moeten eten. Heb ik 35 keer gezegd dat ze op moeten schieten. Ik heb ze geteld deze ochtend! Het lijkt misschien nu een beetje een gestreste ochtend, maar dat valt wel mee. Ik heb de treuzel-tijd van Boaz ingecalculeerd zodat we, ondanks dat het niet snel gaat, toch op tijd op school komen.

En dan zijn er dagen dat we we ons vreselijk verslapen, om kwart voor acht uit bed donderen, alleen het hoog nodige voor elkaar krijgen, en vervolgens ongewassen en ongekamd met onze slaaphoofdjes om twee minuten voor half negen het schoolplein op rennen. Ach ja…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.