de Week van de Wolf #67

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

img_0523.jpgEindelijk is het zo ver dat er een begint wordt gemaakt aan de babykamer. In den beginne van mijn zwangerschap vond ik dat hele geklus en verander een beetje te vroeg, daarna volgden weken waarin ik er niet aan moest dénken om überhaupt iets te ondernemen laat staan papier van de muren te trekken maar nu, in week 24 van de zwangerschap, vind ik dat het kan én dat het moet! Mijn schoonmoeder komt meehelpen en samen met Midas is het papier in een paar uurtjes van de muur! Terwijl papier van de muur wordt getrokken, haal ik het ledikantje, die op die kamer stond, uit elkaar om naar boven te slepen en daar weer in elkaar te zetten. Ik denk: dat doe ik even. Niet dus! Behoorlijk nog wat werk, maar uiteindelijk staat het ledikantje! Progressie!

Dinsdag

Ik heb ’s morgens een afspraak in het ziekenhuis. Gewoon, controle, niet aan het handje img_0562.jpgen alles gaat verder goed dus ik mag al snel weer naar huis. Ik had naar huis kunnen gaan maar een veel beter plan is, nu ik toch in Enschede ben, om even in Enschede te blijven! Ik ga naar Stoet waar even later ook Marleen komt en we drinken samen een kopje thee en lunchen met een heerlijk broodje! Voor ik het weet, is het al weer tijd om naar huis te gaan want ik moet Boaz natuurlijk wel op tijd ophalen. Nét voordat ik weg wil gaan, valt Midas van een opstapje, verstuikt zijn enkel en wil niet meer lopen. Marleen to the rescue! Midas mag een stukje bij haar achter op de fiets zodat we niet naar de parkeergarage hoeven te lopen! Top! Vanaf de hoofdingang tot aan de auto kan Midas gelukkig een heel stuk met z’n billen op de lopende band zitten en zo redden we het om toch, zonder dat hij een stap hoeft te zetten en dat ik het verga van de pijn, bij de auto te komen!

img_0567.jpg

Woensdag

Woensdag = Zwemlesdag! Mijn ouders gaan deze keer met ons mee zodat ze Boaz kunnen zien zwemmen. Hij doet het enorm goed en we zijn allemaal super trots op hem! Als we thuis komen, drinken we nog een kopje thee en kleuren een kleurplaat. Daarna zijn we allemaal moe en duiken we op de bank. Ik snap wel dat mensen een “nooit-meer-zwemles-feestje” vieren. Hoewel ik het enorm belangrijk vind én Boaz het super leuk vindt, vind ik het een behoorlijk gesleep!

Donderdag

img_0639.jpgDe wc boven lekt al een tijdje en vandaag komt mijn schoonvader even langs om David te helpen het lek te dichten. David is behoorlijk handig maar zelfs een behoorlijk handige man kan niet alles alleen. Terwijl zij boven aan het lassen en dichten en draaien en doen zijn, ga ik met Midas kleien. Ik moet een olifant en een slang en een muis maken, en Midas maakt ze vervolgens allemaal, na uitgebreid gekeurd te hebben, weer kapot. Als we uitgekleid zijn, en het lek is dicht, gaat mijn schoonvader weer naar huis, David naar z’n werk en Midas en ik naar bed. Prima productieve ochtend!

Wil je weten hoe mijn ochtenden tot in de detail uit zien? Lees dan even >deze blog!

Vrijdag

img_0672Midas plast weer eens op het potje en behaalt daarmee zijn laatste “plas kaart sticker”!  We brengen Boaz naar school en gaan door naar Action. Ik ben dol op Action, echt. Maar welke oetlul het bedacht heeft om die winkel pas om negen uur open te doen!? Ik snap dat niet! En met mij, heel veel andere moeders die meteen na het droppen van hun kind op school even een rustig rondje goedkope meuk willen aanschaffen. En dus wachten we in de kou tot de deur ein-de-lijk open gaat! Midas loopt direct naar het speelgoed en denkt even na voordat hij een popje uit het schap pakt. Een plaspopje. Ik reken het helemaal goed. Lekker genderneutraal en hip en alles! Ik neem stiekem ook nog een paar cadeautjes voor sinterklaas mee. Super img_0714.jpghandig, zo’n peuter die helemaal nog niet door heeft dat z’n moeder de cadeautjes voor in zijn schoen koopt! En dan gaan we terug naar huis, ruimen een beetje op, maken een beetje schoon, en eten noedels. Dan is het alweer tijd om Boaz op te halen! Midas valt in de auto al in slaap. Hij is helemaal op na een ochtendje shoppen en op zijn nieuwe baby passen. Ja, jongen, een baby is hard werken! Als we thuis komen, laat Midas (die ondertussen weer wakker is) trots zijn kind zien aan zijn grote broer en vanaf dan heeft het popje een tweede vader. Boaz laat het popje niet meer los!

Voor de avond, want vrijdagavond = gezelligheidsavond, popcorn gekocht en onder het genot van zoute gepofte mais kijken we het Sinterklaasjournaal en daarna De Proefkeuken (super leuk kinderprogramma! Dikke aanrader!). David vindt popcorn alleen niet genoeg, racet naar de winkel en komt thuis met Tony en een zak M&M’s. Love him! Held!

Zaterdag

img_0744.jpgOm zes uur kruipt Boaz bij ons in bed met de mededeling dat Sinterklaas “vandaag echt vandaag, nog nul nachtjes slapen mama” komt! Ik krijg hem zo ver dat hij nog een uurtje gaat dutten maar dan moet hij er uit, zijn Amerigo pak aan en voor de tv gaan zitten. Balen voor hem dat hij dan nog 5 uur moet wachten voor de intocht begint! Om hem af te leiden haal ik hem over om een brief voor Sint te schrijven en dus gaan we weer aan de knutseltafel Formerly Known As eettafel zitten en schrijven brief na brief. Eindelijk is het dan 12 uur en eindelijk zien we hoe de stoomboot Dokkum binnen vaart. Eindelijk is hij er! Als de kalmte terug is gekeerd, gaan we met z’n alleen, Boaz verkleed als Amerigo img_0748.jpgen Midas als Piet, op behangjacht voor de babykamer. We struinen kluswinkel na kluswinkel af maar kunnen hét behang niet vinden. Ik vind het behang dat in de winkels ligt ook behoorlijk oubollig en saai! Ik heb de hoop al bijna opgegeven als we horen dat bij de Karwei in Enschede nog wel leuk behang is! En dus gaan we naar Enschede en vinden daar niet één maar twee leuke behangetjes! Een blauw/groenig jungle behang én een wit behang met grote gouden stippen.  Ik kan niet kiezen en dus vraag ik vrienden, familie, vreemden in de winkel en volgers op instagram welke het moet worden. De tussenstand blijft heel lang gelijk en dat helpt natuurlijk helemaal niets! Uiteindelijk kiezen we toch voor…. nou ja, dat lees je binnenkort in mijn Babykamer blog!

img_0759.png

Natuurlijk zetten we die avond de schoen. We vergeten het paard niet en stoppen er ook twee wortels bij. De brief van Boaz gaat er in, een blikje bier voor Piet en daarna kan het zingen beginnen! Zodra de jongens op bed liggen, gaat Inpakpiet snel in de weer om alle cadeautjes in te pakken en ook Rebuspiet wordt aan het werk gezet. De Verstoppiet verstopt de cadeautjes nog even en daarna gaat Mamapiet naar bed! Ik verwacht dat er iemand morgen al heel vroeg wakker is!

Zondag

Vier minuten voor zes. Mooie tijd om vooral nog niet naar beneden te gaan om te kijken of er al iets in de schoen zit. Ik weet Boaz wederom over te halen om nog heel even te blijven liggen, in ons bed wel te verstaan, en om kwart voor acht (whoop!) houdt hij het echt niet meer en dus gaan we naar beneden! De teleurstelling is enorm als blijkt dat er, img_0804op een paar pepernoten na, helemaal niets in de schoen zit. Zou hij dan echt stout zijn geweest?! Dan ziet hij pas de Rebus, gaat aan het puzzelen en even later wordt de buit in de badkamer gevonden! Eén groot succes! Als de pepernoten en de chocoladesinten op zijn gevreten, dek ik de tafel en beginnen we aan onze tweede ontbijtje. Boaz en Midas willen, heel begrijpelijk, eigenlijk niet meer eten. Maar een warme chocomelk met slagroom gaat er wel in! Lekker helemaal hieperdepieper van de suiker om negen uur ’s morgens! Af en toe mag dat wel! David heeft al een tijdje geleden met Boaz af gesproken om zelf pizza’s te gaan maken en vandaag is dan dé dag aangebroken dat het gaat gebeuren. Als de ontbijttafel is leeg geruimd, gaan de pizzabakkers aan het werk.

img_0802

img_0821.jpgTerwijl het deeg ligt te rijzen, gaan Midas en ik een poging tot een dutje doen. Midas heeft geen zin en kruipt al snel weer naar beneden en niet veel later word ik gewekt door luide muziek: de intocht van Sinterklaas! Ik “ren” naar beneden en ben net op tijd om, samen met de jongens, in de deuropening de intocht langs ons huis te zien gaan. Pieten komen langs en geven pepernoten en Sinterklaas zwaait een keertje! We blijven droog, hoeven ons niet helemaal aan te kledenén krijgen lekkers! Onze dag kan niet meer stuk!

img_0810.jpg

En dan is het tijd om met de pizza’s te beginnen! Het deeg is goed gerezen en de ingrediënten liggen klaar. De pizzabakkers zijn good to go! Boaz snijdt de paprika’s, doet tomatensaus en andere ingredienten op de pizzabodems en David bakt ze buiten lekker bruin! Het is even oefenen, maar bij poging drie is de pizza heerlijk!

De pizza’s smaken heerlijk! En dit pizzafeestje is zeker voor herhaling vatbaar, al wil Boaz er dan wel een echt feestje met echte klanten die echte pizza’s komen halen van maken. Ik vind het goed!

De hele dag hebben de jongens in hun ondergoed gelopen. Ze zijn lekker in bad geweest, hebben filmpjes gekeken, lekker gesmikkeld, gespeeld, geknutseld. Kortom, een hele fijne dag. Een perfecte afsluiting van een hele fijne week! Hoe was jullie week!? xx


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #67

  1. Dus toch…. Ik dacht al dat ik een bekend gezicht zag in de Action… (waar ik natuurlijk veel teveel heb gekocht maar niet de wasknijpers die ik nodig had…. sjucht).
    Zal de volgende keer ff hoi zeggen 😜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.