Bolle Babysbuik Update #15

img_0923.pngVandaag ben ik precies 26 weken zwanger!

De baby is nu zo groot als een courgette (35,6 cm) en weegt ongeveer net zo veel als een paar sneakers!

In week 26 van je zwangerschap gaat de gewichtstoename bij je baby, net als bij jou, hard. Hij verliest dan ook langzaam een deel van zijn warme, donzen jasje. (bron)

Hang de vlag uit! Pak de Jip en Janneke-champagne er maar bij en bel de krant. Ik ben, voor het eerst in een hele lange tijd, een hele week niet naar het ziekenhuis geweest! Er stonden geen afspraken in de planning en op de “gewone” kwaaltjes na was er deze week niets bijzonders te melden en geen reden voor paniek. Dus geen ziekenhuis! Whoop!

img_0931Tuurlijk, ik blijf harde buiken houden. Zodra ik opsta is mijn buik een bowlingbal. Maar zolang dat niet in ruststand gebeurt, maak ik me geen veel minder zorgen. Kleine huishoudelijke taken worden steeds zwaarder. Ik ben ook zo blij dat Boaz en Midas in ieder geval oud genoeg zijn om het altijd rondslingerende speelgoed op te ruimen, om hun eigen kleren te pakken en om mij te helpen met spulletjes uit de kelder halen of met andere kleine karweitjes!  Slapen is ronduit kut. Ik zie ieder uur van de klok. Omdraaien is echt heel naar en doet zeer bij mijn heupen en in mijn buik. Iedere keer als ik me om wil draaien, word ik wakker. Klaar wakker. Wat een feest! Ook ben ik vaak zo benauwd dat ik niet kan blijven liggen. Zitten is dan ook geen optie want dan drukt de buik, die nu wel echt heel erg wordt, nog meer tegen mijn longen aan. Beneden op de bank “hangen” tegen een stapel kussens aan is dan het enige dat een beetje comfortabel is. Lang leve Netflix! Ik heb echt te doen met mensen die vroeger midden in de nacht op zaten. Toen er, na een uurtje of 1, alleen nog maar sneeuw op tv was.

img_0910.pngMaar, alle negatieve bijkomstigheden op een stokje, we schieten nu wel op met de voorbereidingen op de twee jongens! Ik heb de laatste weken heel wat kleertjes gekocht en gekregen. Ook beddengoed en hydrofiele doeken zijn al goed aangevuld. En, niet geheel onbelangrijk, er zit behang op de muur in de babykamer!  Er moet nog behoorlijk wat gebeuren maar het begin is er en ik ben daar zo blij mee! Ik heb er nu alle vertrouwen in dat het met het kamertje goed gaat komen voordat de jongens komen!

Er komt nog een uitgebreide blog over de babykamer. Over de struggle om het behang uit te zoeken, en hoe ik de kamer verder ga stylen. Daarover later meer!

Deze week ging, in vergelijking met vorige weken, van een leien dakje! Ik hoop dat deze trend zich voort zet! Dit is de laatste week van het tweede trimester en over een week zit ik dus al in het laatste trimester! Het gaat nu zo snel! Op naar week 27!


2 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #15

  1. Ohhh die benauwdheid, zo herkenbaar! Niet eens een tweeling maar later in de zwangerschap, super vervelend!
    Ik lees je blog erg graag en wens je nog een fijne zwangerschap! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.