de Week van de Wolf #68

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

img_0910Maandag Behangdag! Nadat vorige week al het oude behang er afgetrokken is, kan nu het nieuwe behang er op. En ik ben zooooo nieuwsgierig naar het eindresultaat. Mijn schoonmoeder komt helpen en nadat we de banen enigszins op maat hebben geknipt gaat zij aan de plak en ga ik beneden aan de schoonmaak. Een paar uurtjes later zit het behang er in en wow! Het is nog mooier dan ik gedacht heb! Op de vaste kasten in de kamer zitten nu nog lelijke oranje knoppen en die wil ik graag vervangen door leren lusjes. Op naar Ikea dus! Boaz gaat ook mee en hij wil natuurlijk naar de ballenbak. Leren lusjes vind ik niet, maar wel een gordijnstang én gordijnen, en hoeslakentjes. Dit schiet lekker op. Als Boaz uit de ballenbak is opgepikt, gaan we nog even een hotdog eten en daarna naar huis. Omdat koken er niet meer in zit, halen we een shitload chinees en ik vreet me zo mogelijk nog ronder dan ik al ben!

Dinsdag

’s Morgens ga ik met Davids tante naar het winkelcentrum voor nog meer babyshopping. Nadat ik weer een paar super leuke dingetjes heb gekregen, lunchen we met een saucijsenbroodje en warme chocolademelk. Midas is mee en blijft al die tijd droog! Sinds we begonnen zijn met zindelijkheidstraining gaat het enorm goed. Hij is overdag ongelukjesvrij (afkloppen) en ook ’s nachts blijft de luier droog! Ik durf het nog niet aan om de luier daadwerkelijk af te doen omdat ik totaal geen puf heb om zijn bed, mocht het toch mis gaan, te verschonen. Daarom beginnen we deze week met het aflaten van de luier tijdens zijn middagdutjes en als dat goed gaat kijken we volgende week of het ook ’s nachts kan. Stapje voor stapje!

img_0899Wil je lezen hoe wij Midas zindelijk hebben gekregen? Klik dan hiervoor tips!

Als we thuis zijn, moet ik even bijkomen. Het is tegenwoordig een beetje heel veel doen de ene dag, en helemaal niets doen de andere dag. Toch kan ik het niet laten om vast een klein stukje van de babykamer te stylen en het behang nogmaals te bewonderen bij daglicht. Aan het einde van de middag vallen Midas en ik allebei in slaap.

Woensdag

Dinsdag vond ik bij Hema een super schattig zacht jasje. Hier hadden ze er helaas maar 1 van, maar online zag ik dat ze dit jasje ook in een andere kleur zouden moeten hebben. Daarom gaat David, samen met zijn collega, tijdens de lunch in Almelo op zoek naar het andere jasje. David stuurt mij foto’s van hun zoektocht door en ik smelt! Twee grote kerels zijn op zoek naar een babyjasje in maat 50! Té schattig! Gelukkig vinden ze er één en nu hebben dus beide jongens ook een jasje. Kan ik dit ook van mijn lijstje strepen!

Binnenkort komt een nieuwe baby shoplog online waarin ik al mijn aankopen so far uitgebreid zal laten zien! De vorige baby shoplog heb je >hier< kunnen lezen! 

Ik haal ondertussen Boaz op van school en we gaan weer richting het zwembad voor weer een rondje zwemles. Als ik thuis kom met de jongens, ben ik intens benauwd. Van deze benauwdheid heb ik al een paar dagen last maar het lijkt telkens erger te worden. Op instastories vraag ik of mensen tips voor mij hebben. En er komt eigenlijk maar één tip naar voren: Bel met de dokter!

Donderdag

img_0988En dus bellen we met de dokter. Zij heeft geen tips voor mij, maar wil mij wel even zien om te kijken of gewoon zwangerschapsbenauwdheid is (wat heel goed kan omdat de baby’s tegen het middenrif aandrukken en je dus minder diep kunt ademhalen) of dat het toch een andere oorzaak heeft. We moeten om kwart over drie in het ziekenhuis zijn. Boaz heeft vandaag een dagje vrij van school, en er stond pepernotenbakken op de planning. In plaats van pepernoten bakken, brengen we 5 uur (!) door op het ziekenhuis. Een uitgebreid verslag van dit ziekenhuisbezoekje lees je woensdag in mijn Bolle Babysbuik Update!

Vrijdag

img_1024Omdat onze pepernotenbakdate gisteren niet door ging, doen we het vandaag! Boaz wil liever geen pepernoten maken, maar peperkoekjes. Ik vind het goed! Vorig jaar kocht ik bij Søstrene Grene piepkleine koekvormpjes en deze gebruiken we nu om heel veel mini koekjes te bakken! Terwijl de pepernoten in de oven liggen, komt een oud collega van mij eventjes langs met een superleuke kersttrui voor Midas en komt de buurvrouw langs met armen vol cadeautjes! Domme piet was een deurtje te ver geweest en had allemaal pakjes voor Boaz en Midas bij de buren gebracht. Boaz pakt meteen alles uit en is super blij! Hij wil zijn broer eigenlijk wakker maken zodat ze samen met het nieuwe speelgoed kunnen spelen, maar Midas is nog diep in slaap. Niet veel later wordt Midas wakker van zijn middagslaapje en als hij beneden komt wachten er verse peperkoekjes en een hele stapel kadootjes op hem. Ik kan me voorstellen dat dat leuk wakker worden is! ’s Avonds worden Boaz en Midas door mijn ouders opgehaald om een weekendje te gaan logeren. Als de kindjes na heel veel kusjes en knuffels en nog meer kusjes en een “lief zijn” weg rijden, bestellen wij eten en ploffen we op de bank. Ik hou het bíjna vol om een hele film af te kijken en heel even lijkt het wel alsof we jaren terug in de tijd zijn en we net verkering hebben. Dan rol ik van de bank, voel ik mijn mega buik weer hard worden, struikel ik bijna over speelgoed en zie ik verdwaalde kindersokjes liggen en weet ik dat we gewoon helemaal in het NU leven met “2 bijna 4” kinderen. Ik zou het niet anders willen!

Zaterdag

Nu Boaz en Midas bij mijn ouders zijn, kunnen wij in alle rust een rondje babywinkels doen. Als het gaat om kleertjes, hydrofiele doeken en andere babyspulletjes, heb ik bijna alles binnen. Maar we hebben nog steeds geen kinderwagen! En daar word ik toch wel een beetje zenuwachtig van! Stel dat er een levertijd is, en dat het door de feestdagen nog langer duurt voordat we de kinderwagen daadwerkelijk binnenkrijgen én dat de baby’s eerder komen dan gepland en… oooooh doemdenken! En dus gaan we op pad: Missie kinderwagen gaat van start! Onze eerste stop is bij Babypark in Enter. In deze mega store hebben ze werkelijk alles wat je nodig hebt voor een baby en dus ook een kinderwagen! De Bugaboo, die vanaf moment één mijn hart heeft gestolen, staat hier ook keurig uit gestald en hoewel ik de kinderwagen echt geweldig blijf vinden, vind ik het prijskaartje alles behalve om verliefd op te worden. En dus zoeken we, met pijn in het hart, verder naar een goedkopere optie. Bij de outlet komen we een goede tweede keuze tegen, voor een enorm vriendelijk prijsje en David gaat op zoek naar een verkoopster die ons meer kan vertellen over deze kinderwagen. Deze verkoopster, die ons alles kan vertellen over deze kinderwagen, weet ons ook te vertellen dat er nog een showmodel van Bugaboo staat! Ze haalt deze droomwagen erbij en wow. Wat een geluk!

img_1120

En zo gebeurd het zomaar dat we toch een Bugaboo hebben! En omdat het een showmodel is, hoeven we niet te wachten tot deze bij ons thuis geleverd gaat worden. We kunnen hem meteen meenemen! We kopen er gelijk twee maxi cosi’s, bij en we krijgen er zelfs nog een waardebon bij waarvoor ik meteen een paar kleertjes uit zoek. Een rib uit ons lijf maar nu hebben we, mede mogelijk gemaakt door de gulle donaties van onze familie, een prachtige kinderwagen! Ik ben in tijden niet zo gelukkig geweest, kan ik je vertellen!

Zondag

Boaz en Midas zijn nog steeds uit logeren en dus slapen wij uit! Ik waggel pas om negen uur naar beneden en David slaapt uit tot half elf! We worden rustig wakker, bekijken de Bugaboo nog een paar duizend keer en kleden ons dan langzaam aan. Er staat nog een rondje Enschede op de planning om de laatste 5 december cadeautjes aan te schaffen en omdat mij dat alleen niet meer lukt en mét kinderen niet heel handig is, moet dat vandaag. Het is poepweer en ik heb helemaal geen zin maar wat moet, dat moet! We scoren bij een grote speelgoedwinkel al snel wat we willen hebben (en meer, altijd meer), lunchen bij Subway en gaan nog even naar Zara voor een nieuw vest voor mij. Vorige maand kocht ik daar een okergeel vest die ik bijna altijd aan heb want, dat past! Maar nu is het tijd voor een ander kleurtje. Ik ga voor oudroze en ben er heel blij mee. Als we de binnenstad gezien hebben, rijden we naar Enschede Zuid. Als we daar ook alle img_1100.jpgwinkels hebben leeggekocht (pff wat word je hebberig van al die Black Friday kortingstickers) gaan we langs mijn schoonouders voor een warme maaltijd. We blijven niet te lang plakken want Boaz en Midas kunnen ieder moment thuis komen. Bij de supermarkt halen we nog snel even een beetje brood en fruit voor de volgende dag (want, geen boodschappen gedaan dit weekend) en dan rijden we naar huis om te zorgen dat al het “mama en papa zijn sinterklaas”bewijsmateriaal vakkundig is weggewerkt. Net op tijd heb ik alles verstopt en dan komen Boaz en Midas eindelijk thuis! Heel erg fijn, zo’n weekend zonder kindjes maar ik heb ze wel enorm gemist en ben blij dat ze er weer zijn! Ondanks dat het al bedtijd is geweest, zijn ze helemaal hieperdepieper en praten honderd uit over hun weekendje weg, de cadeautjes die ze hebben gekregen én over de voorstelling waar ze zijn geweest. Naar bed brengen is nog geen optie en dus drinken we eerst “rustig”  een kopje thee en laten we ze alles vertellen wat ze willen vertellen. Als we ze uiteindelijk in bed hebben gekregen en mijn ouders ook weer naar huis zijn, kruipen David en ik nog heel even op de bank maar al snel val ik bijna in slaap en ga naar bed.

Het was me het weekje weer wel. Van compleet geluk dankzij het behang op de babykamer, na een behoorlijke piepdag in het ziekenhuis naar euforie dankzij de kinderwagen! Een mega drukke week ook en ik ben nog steeds moe! En dan te bedenken dat komende week, als Sint bij ons op bezoek komt, nog drukker wordt! Is het al januari!?

Hoe was jullie week!?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.