Super Snelle SintSnacks

Oooh kom er eens kijken! Wat er allemaal te vreten valt!

DSC_0173.JPGZaterdag vieren wij sinterklaas. We hebben de beste man zelfs uitgenodigd om hier zijn verjaardag te komen vieren en hij heeft JA gezegd! Nou kan ik die jarige job natuurlijk niet verwelkomen met een kopje koffie en een slof koekje, en dus maakte ik vandaag (lekker last minute) nog een paar super snelle SintSnacks!

Pepernoten Fudge met Zeezout Karamelsaus

Het recept van de pepernoten fudge haalde ik van Laura’s Bakery en is echt, zonder te liegen want dat mag natuurlijk niet, ongeveer net zo makkelijk als een ei koken! Je kunt ieder merk chocolade gebruiken maar ik koos, uiteraard, voor Tony! Als je twee repen koopt, heb je zelfs nog een klein stukje over. Drie keer raden wie dat stukje heeft opgegeten! Ik heb trouwens de speculaaskruiden in het recept van Laura weg gelaten, omdat ik er nog een karamelsaus bij heb gedaan en het anders te veel van het goede zou worden.  Deze fudge is, zonder de zeezout karamelsaus al fingerlicking good, maar het kan natuurlijk altijd beter! Daarom maakte ik, voordat ik met de fudge begon, eerst een zeezout karamelsaus.

DSC_0166.JPGWat heb je nodig:

230 gram ongezouten roomboter
300 gram bruine basterdsuiker
250 ml ongeklopte slagroom
eetlepel grove zeezout

Wat moet je doen:

Smelt in een ruime pan de boter en voeg hier de basterdsuiker aan toe. Blijf roeren tot de suiker helemaal gesmolten is en goed is opgenomen door de boter. Neem de pan dan even van het vuur en giet er voorzichtig de slagroom bij. Dit kan even gaan bruisen. Goed blijven roeren!  Blijf nu net zo lang roeren tot de saus een beetje indikt en roer er vervolgens de zeezout door. Schenk de saus in een pot waarin deze goed kan afkoelen. De saus zal, tijdens het afkoelen, nog wel dikker worden.

Ben je klaar met je fudge? Giet er dan een beetje van de afgekoelde karamelsaus over. Houd je net zo veel van zout als ik, dan kun je er natuurlijk altijd nog een beetje over heen strooien!

DSC_0162 (2)

Als het goed is blijft het grootste deel van de karamelsaus over. Dit kun je heel goed bewaren en eventueel over roomijs gieten, voor de Tonytaart gebruiken, of gewoon, net als Boaz, uit het potje lepelen!

Pepernoten Chocolade Brokken

Als je dacht dat de fudge eenvoudig te maken was, dan heb je deze chocolade brokken nog niet geprobeerd!

DSC_0186.JPGWat heb je nodig

360 gram To­ny’s Cho­co­lo­ne­ly Wit fram­boos – knet­ter­sui­ker
180 gram To­ny’s Cho­co­lo­ne­ly Melk
strooigoed
discodip

Wat moet je doen:

Smelt au bain marie de chocolade in twee verschillende schaaltjes. Bekleed, terwijl de chocolade smelt, een bakblik met bakpapier. Als de chocolade gesmolten is lepel je de chocolade over het bakpapier. Doe dit een klein beetje om en om zodat het er leuk uit ziet. Druk in de nog warme chocolade pepernoten en snoepgoed naar smaak in en strooi er een beetje discodip over, want discodip is altijd goed! Zet het bakblik vervolgens in de koelkast en laat de chocolade goed op stijven. Als de chocolade weer hard is geworden, kun je de plaat in brokken breken en klaar! Deze brokken zijn heel erg leuk en samen met kinderen te maken en natuurlijk kun je iedere chocolade en iedere versiering die je wilt gebruiken!

Arretjescake met Pepernoten

Arretjescake is altijd een goed idee. Ik maak het ook regelmatig voor een verjaardag of zomaar, omdat ik zin in een overdosis cacao heb. Voor deze gelegenheid heb ik de Maria biscuitjes, die je normaal gebruikt, vervangen door… drie keer raden… pepernoten!

Wat heb je nodig:

200 gram ongezouten roomboter
2 medium eieren
50 gram cacao
200 gram suiker
200 gram pepernoten
eventueel strooigoed voor decoratie

Wat moet je doen: 

DSC_0182Smelt de roomboter in een steelpannetje. Roer ondertussen de eieren en de suiker goed door elkaar tot deze een beetje luchtig is. Voeg er vervolgens, lepel voor lepel, de cacao aan toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Als de roomboter helemaal gesmolten in, voeg je het cacao mengsel toe en roer tot dit een egale massa wordt. Bekleed ondertussen een cakeblik met bakpapier. Als de roomboter en het cacao mengsel goed met elkaar vermengd is, haal je de pan van het vuur en kun je de pepernoten toe voegen en roer dit goed door elkaar. Stort daarna alles in het met bakpapier beklede bakblik, en zet dit (het liefst een nachtje) in de koelkast en klaar! Versier, voor het serveren, de buitenkant met extra pepernoten en snoepgoed voor een extra feestelijke cake!

(de arretjescake die ik heb gemaakt is af, maar nog niet stijf genoeg om in plakjes te snijden en dus heb ik hier geen foto van! Hou mijn instagram account in de gaten voor het eindresultaat)

Worteltaart

DSC_0204.JPGIk maakte ook nog een worteltaart. De worteltaart maakte ik al eerder met Pasen maar door de speculaaskruiden ook perfect bij pakjesavond! In plaats van met worteltjes en pecannoten gaan we hem deze keer versieren met, je raadt het nooit, pepernoten en snoepgoed! Al vindt Boaz dat er ook deze keer wel worteltjes op kunnen want “die vindt Americo super lekker!”

Vind je dit nog te weinig en wil je meer pepernootinspiratie!?

img_1024Zelf pepernoten bakken? Op Maudgeniet.nl vind je een heel makkelijk recept. Hiermee maak je super eenvoudig zelf pepernoten. Ik maakte met dit recept peperkoekjes! Beetje anders, net zo lekker! (het is bij het bakken van deze koekjes wel verstandig om de koekjes, net na het uitsteken en net voor het bakken, een half uurtje in de koelkast te leggen. Zo voorkom je dat ze uitlopen en hun vorm verliezen!)

Op de blog van Papa’s Wereld vind je het recept voor een Pietenpannenkoek. Maarten vertelt je precies hoe je van een gewone pannenkoek in een handomdraai een pietje met een pepernotenneusje! Heel erg leuk om samen met kindjes te versieren!

IMG_1243-480x640.jpgDeze Sinterklaas trifle met speculaasroom van Deb’s Bakery and Kitchen lijkt me ook heerlijk (zie foto en kwijl!) en staat hoog op mijn to do lijstje! Mocht iemand nog tijd hebben om dit te maken, laat het me dan vooral weten! Ik kom graag proeven!

Op zoek naar lactosevrije pepernoten recepten? Kijk dan eens op op Lactosevrijeten.nl. Daar vind je een recept voor lactosevrije pepernoten én lactosevrije pepernoten fudge!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.