de Week van de Wolf #69

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag 

Pregnancy Brain to the max! Ik zou niet weten wat ik maandag gedaan heb! Boaz is naar school geweest, en heeft later bij een vriendinnetje gespeeld. en verder is het gewoon blanco. Eén zwart gat. En dat allemaal zonder drank! Mocht ik iets leuks met een van jullie gedaan hebben? Sorry! Het ligt echt aan mij dat ik me gewoon helemaal niets meer kan herinneren!

Dinsdag 

Ik krijg Boaz niet uit bed. Hij ligt om kwart voor acht nog diep te slapen en ik vind het zielig om hem wakker te maken. Het zijn ook drukke tijden voor die ukkies (en voor mezelf) en na kort overleg met David besluit ik dat hij even een dagje bij mag komen. Thuis wel te verstaan. Een vriendin komt een kopje thee drinken, we doen een dutje, we spelen een paar spelletjes (Midas is altijd heel erg blij als er onverwachts nog iemand in huis blijft behalve ik en hij en Boaz spelen de hele dag samen!) en doen verder heel erg weinig. Als verrassing mogen Boaz en Midas nog wel een schoen zetten, want het gerucht gaat dat er een VriendPiet nog wat in de schoen wil doen! Super lief natuurlijk! Vandaag was een goede dag!

DSC_0164 (2).JPG

Woensdag

Een race tegen de klok. Schoenen moeten bekennen worden, en cadeautjes moeten worden uitgepakt!  Boaz moet vroeg op school zijn want het zou zomaar kunnen dat er een piet is langs geweest. Daarna moeten Midas en ik echt even boodschappen doen omdat er weer eens helemaal niets in huis is. Thuis pak ik de boodschappen weg, pak ik de zwemtas van Boaz in, smeer ik vast broodjes voor tussen de middag. Ga even bloggen, werk de administratie bij, haal ik Boaz weer op van school (terwijl Midas een dutje in de auto doet), rijden we naar het zwembad, omkleden, zwemles, wachten, omkleden en naar huis. Om half drie zijn alle “taken” achter de rug en ga ik slapen. Ik móet echt even img_1214plat want ik ben én heel erg moe én er staat nog een druk avondprogramma op de planning! Maud (van Maudgeniet.nl) is uitgenodigd om bij Bluff in Enschede te komen eten en ze is zo lief om te mij mee te nemen! Ik kan daar natuurlijk niet met mega wallen aankomen dus ik doe een powernapje, maak eten voor de mannen klaar en smeer een dikke vette lading make up op in de hoop dat ik er mee door kom. Ik was nog niet eerder bij Bluff geweest maar tjongejonge wat kun je daar heerlijk eten! Dat eten, en vooral dat toetje, in combinatie met heel leuk gezelschap zorgen voor een topavond en ik ben pas ver na mijn bedtijd thuis!

Op Maudgeniet.nl kun je binnenkort alles over onze vreetdate lezen. Mocht je niet kunnen wachten, ga dan zelf een hapje eten bij Bluff en je snapt wel welke kant de recensie van Maud op zal gaan! 

Donderdag

Ik ben een beetje aan het rommelen in huis en wil me net klaar maken om Boaz van school te halen, als ik een berichtje van mijn ouders krijg dat zij Boaz wel van school willen halen. Dat scheelt enorm! Nu hoef ik geen schoenen aan te doen, wat echt een ramp is, of een broek aan te trekken, wat eigenlijk niet meer past, en samen met Midas op sleeptouw door de kou! Ik blijf thuis dus een beetje aanrommelen. We willen de img_1239.jpgmeubels een beetje anders neerzetten maar weten niet precies hoe. Als mijn ouders Boaz hebben opgehaald, gaat mijn vader met Midas en Boaz kleien en gaan mijn moeder en ik verder met schoonmaken en veranderen in de woonkamer. Als mijn ouders weg gaan, begin ik met koken. Op het menu staat gyros met snijbonen en gebakken aardappels. Natuurlijk heb ik de aardappels niet op tijd uit de vriezer gehaald en zijn deze nog stijf bevroren en de combinatie snijbonen/gyros is nou niet iets om over naar huis te schrijven. Het hele huis stinkt er naar! Gelukkig wil David, held die hij is, wel even langs de cafetaria om patatjes (okay, en voor mij een bamischijf) te halen en zo wordt hij “the man who saves dinner”

Vrijdag

img_1259.jpgBoaz wordt over een paar dagen zes en dan is het hele “thuis blijven omdat het gewoon leuk is” er af. Totdat kindjes zes zijn, mogen ze namelijk nog iedere week 5 uur geoorloofd in huis blijven. Om even bij te komen of om leuke dingen te doen met hun mama die ze, als ze straks echt fulltime naar school moeten, enorm gaan missen. En dus nemen we, nu het nog mag, nog een “fuck it”dagje op. Voordat we aan onze dag samen kunnen beginnen, moet ik nog wel even met Midas langs het consultatiebureau voor een controle. En Boaz mag, voor het eerst, een langere tijd helemaal alleen in huis blijven! Midas wordt gewogen, gemeten, getest en goedgekeurd! Zelfs de oogtest en tekentest doorstaat hij, ondanks zijn eigenwijze “ik weet niet wat dat is” (fluitketel) en “dat is een tijger, die lijkt op een poes” (poes) en “dat is een slang” wanneer hij een recht lijntje moet tekenen en hij een kronkellijn tekent. Ik vind hem zo leuk op dat soort momenten. Okay, hij was een klein beetje te klein en een klein beetje te licht maar prima in verhouding en ik reken dat helemaal goed! Daarna gaan we nog even snel samen langs de supermarkt (terwijl Boaz dus nog steeds alleen thuis zit) en halen het broodnodige voor alle bakkeritus die ik voor die ochtend in de planning heb. Als ik thuis kom ligt Boaz, precies waar ik hem heb achtergelaten, op de bank. Volgens mij heeft hij amper gemerkt dat ik weg was! We beginnen snel met bakken want er staat heel veel op het programma. Wat ik allemaal gemaakt heb, heb je >hier< kunnen lezen.

DSC_0182

Terwijl wij super lekker bezig zijn en de ene lekkernij na de andere gemaakt wordt, img_1285.jpggaat de bel! Er komt een pakketje voor mij binnen en ik ben helemaal stom verbaasd! Medeblogster Joyce vanJoy From Joyce vroeg mij een tijdje geleden of ze mij, namens een pr-bureau, een pakketje mocht opsturen. Ze dacht namelijk dat ik dit pakketje wel goed zou kunnen gebruiken met mijn bijna vier jongens in huis. Ik dacht echt dat ze het had over een Zwitsal newborn babypakketje, of een anti-wallen-pakketje of zoiets. Maar tot mijn grote verbazing blijkt het een stofzuiger te zijn! Een draadloze, zakloze, stofzuiger! Dit overtreft al mijn verwachtingen en ik ben haar dan ook enorm dankbaar! Wij hebben één stofzuiger en die staat altijd beneden. Met een stelletje knoeipotten en een harige hond kan ik iedere dag wel drie keer met die stofzuiger de beneden verdieping door. Maar nu hebben we er dus ook eentje voor boven! Super luxe, maar super handig om even snel een rondje te zuigen! Ik zal binnenkort iets meer vertellen over dit top-cadeau, maar geloof me: Ik ben er enorm blij mee!

Zaterdag

DSC_0204Ik word die nacht om half vijf wakker door benauwdheid en kom niet meer in slaap. Ik besluit naar beneden te gaan en mezelf nuttig te maken. Ik haal was uit de droger en vouw alles op. Ik haal natte, schone was uit de machine en doe dit in de droger. Ik maak een boodschappenlijstje. Bak een worteltaart (of 5 twee). (recept vind je >hier<) Pak de vaatwasser uit. Pak de vaatwasser meteen weer in. Maak de keuken schoon. Ga douchen. Rond kwart voor zeven ben ik klaar met alles en ben ik helemaal kapot! Maar net als ik op de bank half in slaap sukkel, komen Boaz en Midas naar beneden. Vol hysterie en vol energie want vandaag is het ein-de-lijk zo ver! Sinterklaas komt bij ons langs om zijn verjaardag alvast te vieren! Gekkenwerk! Om tien voor twee (jeuj voor Debby!) komen de eerste gasten binnen en iets voor vier wordt er hard op de ramen gebonsd. Wie zou dat nou zijn!?

sint1Sinterklaas natuurlijk! En vier pieten! Een muziek-Piet, een Twente-Piet, een rommel-Piet én een strenge Piet. Het feest kan beginnen! Alle kindjes mogen even bij de Sint op school komen en er worden grapjes gemaakt en liedjes gezongen en het is een groot feest! Als het vrolijke gezelschap, na een rondje cadeautjes uitgedeeld te hebben, weer verder moet, blijkt dat ze ook nog een paar mega zakken cadeautjes hebben achtergelaten die we zelf mogen uitdelen. Een half uur van complete chaos volgt. Cadeautjes worden uitgepakt, er wordt luid ooooooh en aaaah geroepen, en dan weer doorrrrr naar het volgende cadeau! Het resultaat is een mega bende en overal papier maar ook 8 hele blije, dankbare koppies! En daar doet de Sint het natuurlijk voor!

img_1385Boaz zijn grootste cadeau was, naast zijn transformers dino rescue dinges, dat hij zijn beste vriendinnetje Liesje weer zag. Lies en Boaz schelen elkaar slechts twee maanden en zijn vanaf het eerste moment dat ze elkaar zagen, toen nog twee bolle mini kindjes, zo lief met elkaar! Hoewel ze elkaar helemaal niet zo heel vaak zien, is het altijd meteen gezellig en relaxt tussen die twee! Dikke tranen van verdriet toen zij weer richting het westen moesten maar gelukkig is er facetime en is er afgesproken dat ze elkaar snel weer zien. Ik smelt als ik die twee samen zie! Ze zijn bijna net zulke dikke vrienden als hun moeders!

img_1350-1.jpg

Zondag

Rond een uurtje of acht horen we Boaz en Midas roepen. Maar wanneer er geen reactie van onze kant komt (net doen of je slaapt werkt soms zo goed) sluipen zij naar beneden, zetten een filmpje op, pakken een broodje en laten ons met rust. Ik slaap tot kwart voor tien uit en David weet het zelfs nog iets later te maken! Dit uitslapen zie ik maar als ons Sinterklaascadeautje! Heerlijk! Ondanks dat we gisteren de meeste troep wel hebben opgeruimd, is het nog steeds een bende. We ontbijten met leftover worteltaart terwijl we speelgoed uitzoeken en rommel weg opruimen. Als alles een beetje netjes is, spelen we een potje Monopoly, testen de nieuwe LEGO, spelen doktertje tot we er dood bij neer vallen (figuurlijk dan hé?) kleien alsof ons leven er van af hangt en spelen een paar potjes pietenkwartet.

 

Tussen het nieuwe speelgoed testen door, haal ik de Sint-decoratie weg en verschuiven img_1430.jpgDavid en ik de meubels weer eens een keertje zodat ze ook handig staan voor het volgende feest (de dubbele verjaardag van Boaz en Midas over twee weken) en voor de komst van de baby’s. Er is nu plaats voor een box! Terwijl ik nog even met Boaz een potje pietenkwartet doet, begint David met koken en even later staat er een heerlijke maaltijd op tafel. Als kers op de taart flanst hij ook nog een super lekker toetje met overgebleven fudge, slagroom, zeezout-karamelsaus, worteltaart en pepernoten in elkaar. Wow! Ik knap, na een weekend vol lekkers, bijna uit elkaar! Komt natuurlijk ook door de baby’s maar dat ter zijde.

Het was een mega drukke, maar heerlijke feest! Met een super leuk etentje, twee hele dag extra met Boaz, een goedgekeurde Midas en heel veel gezelligheid! Al ben ik stiekem wel een beetje blij dat de Sint-hysterie voorbij is! Hoe was jouw week!?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s