Nutteloze Baby Musthaves

In mijn carrière als mama heb ik al een behoorlijk aantal behoorlijke miskopen gedaan. Hier enkele dieptepunten.

Traphekje

img_1439.jpgGoede ouders zorgen ervoor dat hun kleine kruipende monsters niet van de trap pleuren. Om dit te voorkomen moet men een traphekje aanschaffen. En dus hebben wij ook een traphekje gekocht. Zo’n hekje is enorm handig om handdoeken over te laten drogen. Of na een zwaar avondje drankjes doen te voorkomen dat de ouders zelf niet naar beneden stuiteren. Of om te zorgen dat de hond tijdens een wild moment niet naar boven kan (hoewel hij dan gewoon zo hard tegen het hekje aan springt dat het met een knal open vliegt.) Wij hebben het hekje verder iedere avond wagenwijd open staan.

 

Babybadje (op standaard)

thumbnail_FullSizeRender-1Een babybadje (op standaard) staat op alle pre-baby to-get lijstjes. Bij Boaz was het dan ook “standaard”(mwahah) dat wij dit moesten hebben. Gelukkig konden we een badje lenen waardoor we low budget aan de eisen van alle pre-baby to-get lijstjes-kenners konden voldoen. Een appelgroen badje (dat was toen een hippe kleur) prijkte dan ook foeilelijk in het mooie grijs/witte kamertje van Boaz. Samen met de kraamhulp heb ik Boaz één keer in dat badje gedaan. Daarna stelde deze geweldige kraamhulp voor dat de baby het ook wel eens prettig zou kunnen vinden bij papa onder de douche. Papa in zwembroek om ongemakkelijke taferelen te voorkomen, en een knalrode, super relaxte, ieniemini Boaz stevig in zijn grote handen geklemd. Daarna is Boaz (op een paar badder-middagjes in de tuin op een hete zomerse dag) nooit meer in dat badje geweest. Geen gesleep met water, geen gespetter door de hele slaap-/badkamer, geen ongemakkelijke baby vasthoud-houding voor mij.

img_1443.jpgHet aller-idiootste van alles is echter dat ik, 7 maanden zwanger van Midas en bomvol niet nadenkende hormonen, weer een badje moest hebben! Zonder standaard, zo helder was ik dan wel weer. Het badje is heel snel na de bevalling, en nooit gebruikt, verkocht. Lang leve Marktplaats.

Tot nu toe hou ik het goed vol om niet wéér een babybadje aan te schaffen. We hebben nu wel twee Tummy Tubs! Die hebben we gekregen en gebruiken we nu als emmer of opslagplekje voor de badspulletjes van Midas en Boaz. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat we deze de eerste weken na de geboorte van de tweeling wel gaan gebruiken!

Badzitje

Voor Midas hebben we, van een cadeaubon van de Prenatal, een badzitje gekocht. Het stoeltje dat we voor Boaz hadden gebruikt, was in de tussentijd gesneuveld en dus vond ik dat we een nieuwe nodig hadden. Helemaal niet gedacht dat als Midas zou gaan douchen, hij dat samen met mij (of David) en negen van die tien keer ook met Boaz erbij zou doen.  Voor een tweede kind is er gewoon geen plek meer voor zo’n badzitje! Weg ermee!

 

Aankleedkussenhoes

Ik had voor Boaz een standaard aankleedkussen met twee grijze badstof hoezen. Best prima maar niet erg mooi. Voor Midas wilde ik graag een mooi aankleedkussen. Mijn droom-aankleedkussen bleek echter niet echt in ons budget te passen en ik had heel lang stille hoop dat ik voor de due date nog wel een ander mooi aankleedkussen met een prettiger prijsje zou vinden. Niet dus. Last minute werd een wit aankleedkussen van de Hema gekocht met een witte badstof hoes. Na de eerste flinke spuitluier waar naast mijn baby, zijn kleertjes, ikzelf, mijn kleren en de halve babykamer ook de witte hoes onder de vlekken zat, verdween de hoes in de wasmand. Deze is nooit meer om het aankleedkussen gekomen.

Een wit, plastic aankleedkussen is heel erg makkelijk schoon te maken, vlekjes veeg je makkelijk met een billendoekje weg, scheelt heel veel was en is ook nog eens stylisch verantwoord op Midas’s zwart/witte babykamer.

 

Speen

 Waar Boaz binnen enkele weken zijn duim ontdekte, was Midas hierin niet zo snel. Omdat hij wel een enorme zuigbehoefte had (en een luid huiltje) ging deze vermoeide moeder op zoek naar de perfecte speen. 7 verschillende spenen heb ik geprobeerd. Van de “bibi” tot de “natuurspeen”, van de “difrax” tot de “mam”, alleen mijn vinger leek goed genoeg. Totdat meneer op een mooie dag zijn duim ontdekte, en God zag dat het goed was. De spenen belandden allemaal in de ton, en niemand heeft hier ooit nog om getreurd.

Babyfoon

Dolblij was ik, toen ik van mijn schoonouders een babyfoon cadeau kreeg. Boaz was op het moment dat we de babyfoon kregen, een week oud en we hadden hem nog geen moment uit het oog verloren. Hij sliep nog steeds bij ons op de kamer en ook tijdens zijn dutjes overdag lag ik vlak naast hem. Dan wel op de bank, dan wel in bed. Maar er zou een dag komen dat ik niet naast Boaz zou gaan liggen, of dat ik niet tegelijk met hem naar bed zou gaan, of dat hij op zijn eigen kamertje zou gaan slapen. Dankzij de babyfoon kon ik hem dan in ieder geval horen!. Ik voelde me zo’n verantwoorde moeder met dat afluisterapparaat.  

Uiteindelijk  heb ik hem welgeteld 1 x aangezet. Terwijl Boaz boven in zijn bedje lag, hoorde ik ieder kreuntje, ieder steuntje, ieder kuchje door de babyfoon. Huilen deed hij niet, en als hij dat wel deed dan kon de hele buurt meegenieten. Daar hadden wij geen babyfoon voor nodig. Ik heb de babyfoon binnen een week opgeruimd met het plan om hem in de toekomst (tijdens een buurtfeestje of bij een borrel met de buurvrouw) weer te gebruiken maar ondanks dat er genoeg geborreld is, heb ik de babyfoon nooit weer gebruikt. Weggegooid geld.  

 

Box

img_1447 (2)Een box is loeihandig om was in te bewaren, en luiers, en speelgoed dat anders maar in de weg zou liggen. Als je even wilt stofzuigen kun je er ook alle losliggende troepjes in gooien zodat je overal goed bij kan. Verder is het vooral een “sta in de weg ding”.  Bij Boaz hebben we de box bijna een jaar in de kamer gehad (amper gebruikt maar dat terzijde). Toen het tijd werd om de kerstboom in de woonkamer te zetten, vond ik het ook tijd om de box eruit te knallen. Bij Midas hebben we de box (die weer amper gebruikt werd) maar een paar maanden in de woonkamer gehad. Midas vond het heerlijk om op een kleedje op de grond te liggen. Zo kon hij zijn grote broer veel beter in de gaten houden en zodra hij een beetje kon rollen en bewegen, had hij veel meer ruimte dan in die kooi! Dus box, nergens voor nodig….

En toch, nu er straks twee baby’s bijkomen, en ik ook nog twee kinderen en een hond (en een man!) heb rondlopen, lijkt me een box super ideaal! David stelt voor om de baby’s gewoon in een babynestje of een dikke deken op de grond te leggen. Dat deden we immers met Boaz en Midas ook al snel! Maar…. ik heb straks voor de derde keer een keizersnede ondergaan. En hoewel ik de vorige keer hiervan heel snel genezen was, is bukken wel een dingetje. Laatst staan om dat 5976534 x per dag te doen! Dus, als het aan mij ligt, staat er over een paar weken toch weer een box in de woonkamer. Al is het maar voor de eerst weken!

 

Welke nutteloze baby musthaves heb jij aangeschaft waar je achteraf omdat je dacht dat je deze echt nodig zou hebben en waar je helemaal niets aan hebt gehad!?


8 reacties op ‘Nutteloze Baby Musthaves

 1. Herken me wel in de box en spenen verder gebruikten we alles eigenlijk wel. Tja traphekje is idd een onding. We wonen nu in een huis met een deur aan de bovenkant van de trap. Ideaal.
  Verder bleek de ledikant hier onnodig… Van papa en mamas bed naar het grote meisjesbed. Ik hoop toch dat dat bij de tweede anders gaat haha.

 2. Bijna al het bovenstaande gekocht of gekregen en ook gebruikt. Behalve het badzitje, want wij hebben geen bad. Elaiza gaat nu nog steeds geregeld in het babybadje. Vind ze geweldig .
  Traphekje hebben we in de deuropening van woonkamer/gang gebruikt en nu bij haar slaapkamer. Voornamelijk vanwege de huisdieren.
  Enige ‘miskoop’ waren bakjes om babyvoeding (puree) in te bewaren. Ik heb haar 1 keer een potje gegeven, wat werd uitgetuft en heb 1 week puree gemaakt, daarna over op Rapley methode en ze at gelijk een stuk beter. Die bakjes gebruik ik nu voor het Diamond painten

 3. Vooral die babyfoon was echt een ding wat er bij mij niet in kwam! Wat werd ik zenuwachtig van die dingen als ik bij anderen zat.
  Ik hoor ALLES van de kinderen en hoor ik het even wat later dan is dat ook niet erg.
  Box heb ik ook amper gebruikt.
  Speen waren ze bij ons heel snel vanaf.
  Enige wat bij ons wel echt een musthave is met die ontzettende ondernemende peuter is een traphekje. Maar dan ook alleen boven, want onze gang boven is niet zo breed… zo pleurt ze in ieder geval niet direct naar beneden 🤣

   1. Ik vind het juist rustgevend en geruststellend om de ademhaling/het gesnurkt van mijn peuter te horen. Ik kies er liever bewust voor om kreuntjes te negeren dan dat ik dingen niet hoor. Maar ik snap jullie ook hoor!

 4. Ik woon op een appartement maar een deurhekje leek me op voorhand wel handig … heb het ongebruikt aan de crèche gedoneerd. De Tummy Tub is hier wel veel gebruikt, en de box was wel leuk in de periode dat ze zich leerde optrekken, stond voor het raam, dan kon ze naar buiten kijken en naar de overbuurvrouw zwaaien (achteraf klom ze op de vensterbank, nog steeds eigenlijk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.