Windowshoppen op Funda #5

Nu we de babykamer zo goed als af hebben, en alles ook met vier kinderen prima lijkt te passen, is verhuizen een “ver van mijn bed-show”. Maar toch kan ik het niet laten om af en toe een avondje te funda-en. Gewoon. Binnengluren bij anderen en bedenken hoe ik het huis zou gaan inrichten. Een beetje dromen mag altijd toch!?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik het heel fijn wonen vind in Hengelo maar dat mijn 593_2160 (2)hart toch een beetje in Enschede ligt. Dit huis, aan de Oliemolensingel, met al haar originele details doet mijn hart dan ook een beetje sneller kloppen! De granito-vloer in de hal alleen al vind ik een hele fijne binnenkomer! De dubbele haard is ook echt prachtig! Ik zou de woonkamer en de eetkamer zoals hij nu is ingericht omdraaien, in de eetkamer een doorgang maken naar de keuken en de keuken een beetje uitbouwen zodat het meer een leefkeuken wordt. De badkamer is ook niet helemaal mijn stijl maar ik heb ondertussen wel geleerd dat, zolang alles gewoon doet, de stijl van de badkamer het laatste is waar je je druk over moet maken! Dankzij de ruime zolder heeft dit huis ook genoeg slaapkamers! Wij slapen nu op zolder en dat bevalt heel erg goed. En ook deze zolder heeft, net als de onze, zichtbare draagbalken die al heel snel een gezellig gevoel geven. Mooi vloertje er in en een paar warme accessoires en deze kamer tover je binnen een dag om in een romantische slaapkamer. Daarbij, het huis staat op een fijn plekje! Binnen een paar minuten ben je de binnenstad in gefietst en als je een beetje door wandelt ben je binnen een mum van tijd bij de Twentsche Foodhal!

Bron foto en meer informatie over dit huis vind je bij: Vera Welker

Het huis aan de Deurningerstraat is gewoon wow, wat een leuk huis! Dit komt natuurlijk voor een groot deel door hoe het nu is ingericht. Beetje kunstzinnig maar enorm gezellig. Het heeft aan de voorkant een kantoor die je door middel van en suite deuren kunt afsluiten van de woonkamer! Een kantoor zou natuurlijk best prettig zijn maar ik denk dat ik hier een speelkamer van zou maken! Een mega plofbank, een tv, een hele kast vol spelletjes en duplo en klei en potloden en meer. Laat de kinderen (vooral tijdens verjaardagen) daar maar lekker spelen zodat “de groten” in de gezellige woonkamer of in de immens grote serre in alle rust een wijntje kunnen drinken! Een slaapkamer op de begaande grond vind ik een beetje vreemd, maar als je ziet hoe heerlijk deze slaapkamer is, met openslaande deuren en uitzicht op de tuin, dan hoef er geen moment aan te twijfelen. Dan wil ik daar wel slapen! En over die tuin gesproken. Wow wat een ruimte! Daar kan best een ezeltje in!

bron foto en meer informatie over dit huis vind je bij: Makelaars- en assurantiekantoor Klinker

Als geboren Oldenzaalse kan ik het niet laten om ook af en toe in deze stad te speuren naar leuke optrekjes. Zo stuitte ik ook op dit huis aan de Bentheimerstraat. Het huis is in ieder geval groot genoeg voor ons zessen! Binnen zijn oude elementen van het huis perfect gemixt met een moderne uitstraling. Normaal ben ik niet zo van de knalkleuren op de muur (ik wil altijd alles wit, witter, witst) maar omdat dit huis zo ruim is en zo licht, kan het prima! Helemaal in de combinatie met de kunst die er nu hangt! En ja, natuurlijk gaat de kunst met de huidige bewoners mee naar hun nieuwe huis en blijft het niet hangen maar ik denk dat op een van deze knalmuren mijn mega IXXI ook heel goed tot haar recht zou komen! En dan die heerlijke tuin met mega overkapping waar je in de zomer even kunt afkoelen in de schaduw maar ook in het najaar of zelfs in de winter prima kunt zitten! Ik zou er bijvoorbeeld ook gewoon kerstboom neerzetten! Deze ruimte is echt een verlening van het huis! Dat je binnen een paar minuten op de Tankenberg loopt, is gewoon nog een extra bonus die dit huis voor mij tot een droomhuis maken!

Bron foto en meer informatie over dit huis vind je bij: Schasfoort Makelaars

 

En dan toch ook maar een huis in Hengelo. Omdat het hier toch stiekem ook wel heel fijn wonen is! Dit huis, aan de Berfloweg, ligt in een heerlijk stukje van Hengelo. Als je wilt kun je lopen naar de stad, en kruipend terug. Er zijn supermarkten, goede basisscholen en een net aangelegd prachtig park vlakbij in de buurt. En in Hengelo, vooral bij de jaren ’30 huizen, heb je vaak net iets meer grond bij je huis dan bijvoorbeeld in Enschede. Ik vind dat een groot pluspunt! Ik ben verliefd op onze tuin, zeker in de zomer! Dit huis heeft, naast ook zo’n heerlijke grote tuin, nog veel meer te bieden. Het heeft de oude elementen waar ik zo van houd zoals de granito vloer in de hal, glas-in-lood ramen en en suite deuren. Ik zou, mocht Gaston op de stoep staan, de keuken een stukje doortrekken in de woonkamer en ook in deze ruimte een mega stamtafel neerzetten waar straks al mijn mannen aan kunnen eten! Als de babyjongens een beetje op hun broers (of hun vader) lijken, zal ik in de toekomst de meeste tijd in de keuken doorbrengen en dan is dit wel zo leuk om te doen in de zelfde ruimte als waarin mijn mannen aan het knutselen zijn, of spelletjes aan het doen zijn, of vertellen over hun dag! Ik heb dan ook eigenlijk altijd liever een grotere keuken dan een grotere kamer! Extra bonus bij dit huis is dat je er ook nog eens hele leuke buren bij krijgt!

bron foto en meer informatie over dit huis vind je bij: Bles & Van der Does Makelaardij B.V

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.