Bolle Babysbuik Update #17

Vandaag ben ik precies 28 weken zwanger! Hallo derde trimester!!

img_1524De baby’s zijn nu zo groot als een aubergine (38 centimeter)

De baby’s kunnen nu al echt knipperen met hun oogjes! Ze laten hiermee hun wimpers wapperen, want die zijn nu helemaal af. Het oefenen met ademhalen gaat steeds beter, hoewel ze zich af en toe verslikken en hoesten. Ook hun gezichtsvermogen blijft zich ontwikkelen, net als miljarden hersencellen in hun brein. (bron)

Drie keer raden wat ik deze week weer heb gedaan! Ja hoor, ik mocht weer langs komen op het ziekenhuis! Deze keer niet omdat ik me niet goed voelde, maar voor een termijn echo. Hoewel ik de jongens nu dagelijks voel bewegen, vind ik het wel weer fijn dat ik even “binnen mag kijken”. Al snel blijkt dat dat “binnen kijken” niet meer zo goed gaat als een paar weken geleden. Het wordt ondertussen een mooie krappe, drukke bende in mijn buik en heel duidelijk is de echo, helemaal voor een leek als ik, nu niet meer. De jongens liggen een beetje over elkaar heen gevouwen. Baby 1 ligt naar in de lengte onderin, baby 2 ligt er een beetje dwars over heen. Baby 2 zat zelfs even met z’n billen op het hoofdje van zijn broer, die met zijn voet voor zijn gezichtje lag te chillen. Gelukkig is het nog wel duidelijk genoeg om de belangrijke onderdelen op te meten. Het hoofdje, de buik en het bovenbeen worden van beide baby’s gemeten. Baby 1 (oh jongens, ik wil dus zooooo gewoon de naam hier typen! Dat ik kan zeggen “het beentje van Jan is iets groter dan het beentje van Piet”, ofzo!) maar goed, Baby 1 dus is iets kleiner dan zijn broer en wordt op het moment van de echo, met 27.5 weken, geschat op 1200 gram! Baby 2 wordt zelfs geschat op 1240! Er van uit gaan dat ze in de afgelopen dagen zijn gegroeid, draag ik dus ondertussen ruim tweeënhalve kilo baby met me mee! En dan het vruchtwater nog (waar er ook genoeg van lijkt te zijn) en de placenta’s. Geen wonder dat mijn buik al zo mega is!

img_1526 (2).jpgHet handje van baby 2 was helaas niet heel goed te zien. Deze lag tussen zijn hoofdje en de placenta in. Hoe dit handje er dus nu uit ziet, is niet echt te zeggen. Maar omdat het baby’tje er verder helemaal gezond uit ziet en goed groeit (hij loopt zelfs een paar dagen voor!) gaan we er maar weer van uit dat er verder helemaal niets mis is met die kleine mannetje. Hoe het handje er uit zal zien, blijft een beetje een verrassing. Ik heb me er ondertussen al een beetje bij neergelegd dat het handje niet perfect zal zijn en natuurlijk had ik nog steeds het liefst gewild dat alles wel helemaal volgens het boekje zou gaan, maar ik ben er verder heilig van overtuigd dat baby 2 wel perfect is. Links om, of rechts om. Ik hou nu al enorm veel van dit mini mannetje en zijn broertje!

Na de echo stond er nog een afspraak bij de gynaecoloog op de planning. Bloedwaardes zijn goed, bloeddruk is nog steeds netjes (110/70) en verder moeten we vooral doorgaan. Dat doorgaan vind ik wel een dingetje. Helemaal toen de gynaecoloog dat een geplande img_1530keizersnede, die ook deze keer weer in de planning staat, in geval van een tweeling in week 38 wordt ingepland. Dat is nog 10 weken. Nog tíén! Ik ben heel blij dat er nu in ieder geval een soort datum is gepland. Deze staat nog niet helemaal vast maar heel veel langer dan die dag zal het in ieder geval niet duren. Maar het duurt nog zo lang tot het die dag is en ik ben er zo klaar mee! Ik slaap amper een paar uurtjes achter elkaar. Breng nachten wakker op de bank door, heb pijn bij het schoenen aan doen, bij het douchen, bij het afvegen van mijn billen. Ik trek het soms niet eens om Boaz naar school te brengen! Gelukkig zijn er lieve mensen die mij dan te hulp schieten zodat ik in ieder geval niet dubbelgevouwen in de auto hoef te kruipen (over het uit de auto komen nog maar niet te spreken). Ik ben zoooo blij dat het bijna vakantie is en dat dat hele naar school brengen dan twee weken niet aan de orde is!

Maar goed, de gezondheid van de baby’s gaat vóór mijn geklaag en zolang het bij ellende blijft en mijn gezondheid  én dat van de baby’s verder in orde is, gaan we gewoon door. Zo lang mogelijk! Op naar week 29!


3 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #17

  1. Ik herken je gevoel en ik herken je pijn (vooral die van het billen afvegen!) je hebt een mega buik! Die had ik zo op het einde.. die twee mannetjes mogen niet klagen daar binnen 😏 het worden vast twee geweldige wolfjes die in een liefdevol gezin mogen leven ❤️ Perfect of minder perfect. Jij doet het super meid! Denk aan jezelf en leef uit de wasmand als het niet anders kan 😉 nog even volhouden! Het is het 2x 1000 maal waard!!! 🍀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.