Kerstdineren in Twente

Nu Sinterklaas weer onderweg naar Spanje is (ik ben lichtelijk jaloers) is het echt tijd om na te gaan denken aan het volgende grote feest dat er aan zit te komen. Kerstmis! Normaal vieren we kerst, met de bijbehorende uitgebreide maaltijd, bij mijn schoonouders in huis. Soms gaan we gourmetten, soms nemen we allemaal een gerecht mee, soms koken we samen wat. Het komt er uiteindelijk altijd op neer dat er heel veel eten is. Heel veel werk vooraf, en heel veel troep achteraf. Het hoort er allemaal bij!

Maar dit jaar valt kerst een klein beetje ongemakkelijk. Op maandag en dinsdag. De meeste mensen werken de week voor kerst nog, en er zijn plaatsen waar de supermarkten op zondag dicht zijn. Het komt er dan op neer dat je op zaterdag de meeste boodschappen moet doen en dat is natuurlijk de meest waardeloze dag om uitgebreid kerstinkopen te gaan doen! Daarnaast blijft er alleen het weekend over om alles voor te bereiden. It’s the most stressful time of the year. 

En daarom, gaan wij dit jaar met de hele familie uit eten! Geen inkoopstress, geen voorbereiding-stress, geen troep! Voor iedereen die dit ook het beste idee van 2017 vindt, heb ik de leukste kerstdiners van Twente  op een rijtje gezet!

Hanninkshof

Afbeeldingsresultaat voor hanninkshofMisschien niet helemaal ideaal om met kleine kinderen naar toe te gaan, maar je kunt er (op zowel Eerste als Tweede Kerstdag) wel heerlijk genieten van een zes gangen menu met onder andere “Geroosterde Yellowfin tonijn met hangop met bergamot, piccalilly, komkommer en een krokant jasje van Javaanse noten” en “Kalfshaas met gebakken zwezerik, gekarameliseerde witlof en kruidenhollandaise”.  Voor meer informatie of om te reserveren klik je >hier<.

 

Paviljoen Lutterzand

Afbeeldingsresultaat voor paviljoen lutterzandWil jij samen met je kinderen genieten van een heerlijk diner en na het eten een stevige wandeling maken in een prachtig stukje Twente? Dan moet je snel zijn! Bij Paviljoen Lutterzand zijn er nog een paar plekjes vrij! Niet alleen is er voor de volwassenen een heerlijk menu samen gesteld, er is ook aan de kinderen gedacht! Zo zijn er mini hamburgers en een pannenkoekentaart. Het speelgoed is weer aangevuld en er draait een kinderfilm! Ik vind dat ideaal! Eerst even zorgen dat die ukkies een beetje hebben gegeten en ze dan lekker laten spelen zodat jij ook rustig kunt eten! Voor meer informatie of om te reserveren klik je >hier<

Restaurant Fox

Afbeeldingsresultaat voor restaurant foxOok bij Restaurant Fox is het geen probleem om de kinderen mee te nemen dankzij hun indoor speeltuin en uitgebreide buffet waar voor iedereen wel iets lekkers te vinden is! Zo is er een saladebar, een broodbar en een warm eiland met onder andere Twents rund, verse vis en ‘slow food’: langzaam gegaard vlees, dat bijna van je vork afvalt! Maar, ook hier geldt: er zijn nog maar een paar plaatsjes vrij! Naast een kerstdiner is er ook mogelijkheid om te komen kerstbrunchen! Ook heel erg gezellig natuurlijk, kun je de rest van de dag in je kerstpyjama op de bank foute kerstfilms gaan kijken! Voor meer informatie of om te reserveren klik je >hier<

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal

Afbeeldingsresultaat voor twents proeflokaalOnlangs ben ik hier voor het eerst geweest en wat is dit een heerlijke plek! Lekker ongedwongen, gezellig, leuk personeel, relaxt voor kinderen én lekker eten! Tijdens Eerste en Tweede dag kun je hier genieten van een 4-gangen Sharing X-Mas diner! Dit bestaat onder anderen uit verse zalm, Twente Black Angus steak uit hun eigen Butchershop en diverse mini desserts! Voor meer informatie en om te reserveren klik je >hier<!

De Koperen Hoogte

Afbeeldingsresultaat voor koperen hoogte zwolle logoOkay, niet helemaal in Twente, maar wel heel erg leuk om naar toe te gaan: De Koperen Hoogte in Zwolle! Tijdens Eerste en Tweede Kerstdag zijn er verschillende opties om hier lekker te gaan eten! Zo is er een Kerstbrunch, kun je er all-in gourmetten (lekker kerstig!) en is er natuurlijk een Kerstdiner met onder andere  dagverse soep, saladebuffet, grillbuffet, warme en koude lekkernijen! En heb je na het eten geen zin meer om “helemaal naar huis te rijden”  dan kun je altijd blijven slapen in een van de luxe kamers! Voor meer informatie en om te reserveren klik je >hier< .

Le Pompidou

Afbeeldingsresultaat voor le pompidou enschedeLe Pompidou voelt voor mij een beetje als een tweede huis. We zijn er regelmatig te vinden en het is er altijd gezellig en het eten is er altijd lekker. Ik ga er dan ook gewoon van uit dat dit met de feestdagen niet anders zal zijn! Bij Le Pompidou is het ook geen probleem om met een bende kinderen langs te komen. Binnen is er voldoende te spelen en mocht het lekker weer zijn dan biedt de speeltuin en de kinderboerderij die op een steenworp afstand van het restaurant liggen ook uitkomst! Het kerstbuffet bestaat dit jaar uit onder andere brie met walnoten en honing, makreel, stokbrood met knoflooksaus, spareribs, gehaktballetjes, zalm en diverse ijstaarten! Voor meer informatie en om te reserveren klik je >hier< .

Wij hebben ondertussen onze keuze gemaakt en ik vind het zo fijn dat ik me daar niet meer druk over hoef te maken! Wat ga jij doen met kerst?! 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.